diş tedavileri

İmplant Nedir? 2024 İmplant Fiyatları Ne Kadar?

İmplant nedir

İmplant nedir sorusuna alabileceğiniz cevaplar sorunun yöneltildiği uzmanlara göre değişiklik gösterebilir.Ancak bizler sizlerin bu sorunuza en uygun cevabı bulmak için buradayız ve en doğru bilgilendirmeyi yapacağımızdan emin olacağınızı umuyoruz. İmplant nedir (diğer adı kemik içi implant) nedir : kron, köprü, hareketli diş protezi, yüz protezi isimleri verilen  diş protezlerini desteklemek veya ortodontik tedavilerde sabit destek olarak kullanılan  , çene kemiği ya da kafatası kemiklerinin içine cerrahi uygulama ile yerleştirilen tıbbi bir üründür.

İmplant Nedir?

implant-nedir

İmplant Nedir?

İmplant nedir? Kaybedilmiş veya çekilmiş dişlerin yerine yerleştirilen yapay kökleri ifade eder. Genellikle titanyumdan yapılan implantlar, çene kemiğine yerleştirilerek doğal diş kökleri gibi yapılmak istenir Bu şekilde, üzerlerine yerleştirilen protez dişlerin sağlam bir şekilde sabitlenmesini sağlarlar.

Implant tedavisi, eksik dişlerin tamamlanması için etkili bir çözümdür. İmplant, diş kökünün yerini alarak çene kemiğiyle birleşir ve implantın üzerine yerleştirilen protez diş, doğal dişe benzer şekilde görünür ve bu şekilde işlev görür.

 İmplantlar, tek bir diş eksikliğinde, birden fazla diş eksikliğinde veya tüm dişlerin eksik olduğu durumlarda doktorunuz gerek görürse yapılabilir. Implant tedavisinin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için bazı şartlar yerine getirilmiş olmalıdır. Bu şartlar;

  • Yeterli çene kemiği: İmplant nedir? Başarılı bir şekilde yerleştirilebilmesi için yeterli miktarda ve kalitede çene kemiği gereklidir. Bazı durumlarda, çene kemiği yetersiz kalabilir. Kemik grefti gibi ek cerrahi işlemler gerekebilir. Bu durumda doktorun tavsiyesi çok önemlidir.
  • Genel sağlık durumu: İmplant tedavisi, genel sağlık durumu iyi olan ve cerrahi bir işlemi kabul edebilecek bireyler için uygundur. Bazı sağlık sorunları, implant tedavisi için bir engel teşkil edebilir. Bu nedenle, bireyin sağlık geçmişi ve mevcut durumu mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Ağız hijyeni: İmplantların uzun ömürlü ve sağlıklı bir şekilde yerleştirilebilmesi için iyi ağız hijyeni ve düzenli diş bakımı önemlidir. Ağız hijyenine dikkat etmek, implantların çevresindeki dişeti hastalıklarının ve enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olur.

İmplant Çeşitleri Nelerdir?

İmplant çeşitleri uygulama farklılıkları, kullanılan materyal ve daha birçok unsura bağlı olarak sınıflandırılmaktadır. İmplant uygulama şekilleri öncelikle doktorunuzun yaptığı tetkikler sonucunda size uygun gördüğü tedaviye göre devam etmektedir. İmplant çeşitlerini buradan inceleyebilirsiniz:

implant-nedir1 – Cerrahi İmplant Nedir?

Diş eksikliklerinin giderilmesinde ve dişe önceki görünümünün tekrar kazandırılması için uygulanan cerrahi implant ameliyatlarında kemik yoğunluğu ve miktarı uygun olmadığı durumlarda kemik grefti uygulanır bölgenin kemikleşmesi beklenir. Bu süreç 2-3 ay sürebilir. İmplant cerrahisi 2 3 ay sonra protez safhasına geçilerek devam eder.

 Ağız içinden alınan ölçülerle kişiye özel dişler hazırlanır ve yerleştirilir. Eskisinden daha güçlü ve sağlıklı dişlere kavuşulması için Mehmet Eker Kliniği ve çalışanları size en güzel şekilde yardımcı olacaktır.  Cerrahi implant diş yapımı ve ameliyatı, diş eksiklerini gidermenin en hızlı yoludur.

2 – Kemik içi İmplant Nedir?

Kemik İçi İmplant Nedir? Vidasız implant nedir? Aynı zamanda dikişsiz implant olarak da adlandırılan bu yöntemde implant yapılacak diş bölgesinde diş eti üzerinde herhangi bir kesi ve açık yapılmadan diş etinin doktorların kullandığı punch denilen alet ile implanta hazır hale getirilmesiyle düzenlenir. İmplant kemik içerisine yerleştirilir.

3 – Subperiostal İmplantlar

Subperiostal implant nedir? Genelde henüz diş gelişiminin tamamlanmadığı, ağız içerisinde yeterli kemik desteğinin olmadığı kişilerde uygulanan bir yöntemdir. Subperiostal İmplantı diğerlerinden ayıran en temel özellik hastanın kalça kemiğinden parça alınmadan gerçekleştirilmesidir.

Ağız içerisinde yeterli kemik desteğine sahip olmayan kişilere kalça kemiğinden parça alınarak uygulanan iliak tedavisinde iyileşme ve tedavi süresi ortalama 7-8 ay sürebilmektedir. Subperiostal, yani kişiye özel uygulanan implant yönteminde dijital diş hekimliği uygulamaları kullanılır ve kişinin Ortopedik bir operasyon geçirmesine gerek duyulmaz. Tedavisi en az ağrılı süreçle tamamlanmaya çalışılır.

4 – Endosseöz İmplantlar

Endostal implant nedir? Bu yönteme birden çok dişin olmadığı durumlarda başvurulur. Kendi içerisinde endosseöz implantlar üçe ayrılır. Bunlar; vida, silindirik ve blade implantlardır. Bunun seçimine doktorunuzla birlikte karar vermeniz en uygunudur. Günümüzde en çok kullanılan implant türüdür.

5 – Transosseöz İmplantlar

Transosseöz implant nedir? Kemik boylarında yetersizlik olduğu durumlarda tercih edilen bir implant türüdür. Tüm kemik boyunca uygulanan bir implant çeşididir. Uzun sürmesi ve uğraştırıcı olması sebebiyle çok sıklıkla kullanılan bir implant çeşidi değildir.

implant-nedir6 – İntramukozal İmplantlar

Bu implantların en önemli özelliği tamamının titanyum kaplama olmasıdır. Günümüzde çok sık tercih edilen bir yöntem değildir. Genellikle protezlerdeki retansiyonu arttırmak için kullanılır ve uygulanır.

7 – Endodontik İmplantlar

Endodontik implant nedir? Endodontik implant genellikle zayıf dişlerin güçlenmesi ve sertleştirilmesi için uygulanır. Bu yöntem sayesinde güçlü dişlere kavuşabilirsiniz. Aynı zamanda dişlerin ömrünü uzattığı da bilinmektedir.

İmplant Nedir Nasıl Yapılır ?

implant hakkında sıkça karşılaşılan sorulardan bir diğeri İmplant nedir nasıl yapılır sorusudur.Merak edilen noktalara bu kısımda değineceğiz.Çok çeşitli bilgiler bulabileceğiniz implant hakkında en doğru ve faydalı bilgilere sitemizde ulaşabileceksiniz.implant nasıl yapılır sorusunun cevapları br öncek bölümde de belirttiğimiz gibi kişinin ağız çene yapısına göre değişen yöntemler ile gerçekleştirilir. İmplant, çene kemiği içerisine yerleştirilen , vida şeklinde olan ve titanyumdan yapılan bir materyaldir.yerleştiği bölgede diş kökü görevi üstlenir.bu vida şeklinde yerleşen implantın üzerine protez olarak tasarlanan ve genelde zirkonyum veya porselenden yapılan eklenti gelerek implant tamamlanır.

İmplant Yaptırma Aşamaları

İmplant nedir? Hangi aşamalardan geçerek yapılır? Gibi sorular özellikle implant yaptırmayı düşünen kişiler tarafından oldukça merak edilir. İmplant tedavisi için doktorunuz tarafından uygun görüldüğünüz durumda tedavi aşamalarınız başlar. Bu aşamalar;

  • Değerlendirme ve Planlama: İmplant İlk adım, bir diş hekimi veya diş implant uzmanı tarafından yapılan ağız ve dişlerin değerlendirilmesi aşamasıdır. Panoramik röntgen, 3D tomografi veya diğer görüntüleme teknikleri kullanılarak çene kemiği ve diğer durumlar detaylıca izlenir. Bu değerlendirme sonucunda, implant tedavisi için uygunluk belirlenir ve tedavi planlama süreci başlar.
  • Çene Hazırlığı: İmplantların yerleştirileceği çene kemiği hazır hale getirilir. Eğer çene kemiğinde yeterli kalınlık ve yoğunluk yok ve çene kemiği uygun değil ise kemik grefti veya sinüs kaldırma gibi ek cerrahi işlemler gerekebilir. Bu gibi durumlarda doktorunuz implant öncesi bilgilendirme mutlaka yapar.
  • İmplant Yerleştirme: İmplantlar, ilk olarak cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilir. Yerleştirme işlemi genellikle lokal anestezi altında yapılır. İmplantlar, doğal diş köklerine benzer şekilde çene kemiğiyle birleşmesi iyi bir iyileşme sürecine bağlıdır. Bu süreç, oseointegrasyon olarak adlandırılır ve implantların çene kemiğiyle sıkı bir şekilde bütünleşmesi bu süreçte sağlanır.
  • İyileşme Süreci: İmplantların çene kemiğiyle bütünleşmesi birkaç ay süren iyileşme sürecini kapsar. Bu süre zarfında implantların istikrarını ve sağlamlığını sağlamak için çiğneme ve diğer aşırı yüklenmeli hareketlerden kaçınılmalıdır. İyileşme süreci boyunca doktorunuzun tavsiyesiyle geçici protezler veya diğer geçici çözümler kullanılabilir.

İmplant Yaptırdıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

implant-nedirİmplant nedir? Yaptırdıktan sonra dikkat etmemiz gerekenler nelerdir? İmplant tedavisi sonrası implant uzun ömürlü olması için bazı kriterlere mutlaka dikkat etmelisiniz. İşte bazı önemli detaylar

Ağız Hijyeni

Dişleri günde en az 2 kez fırçalamak ve ağız bakımına özen göstermek implantlarınızn uzun ömürlü olmasına neden olur

 

Sigara Kullanımı

Sigara kullanımı ağız içinde yara ve enfeksiyonların geç iyileşmesine sebep verdiğinden ve diş sağlığını olumsuz etkileyeceğinden sigara kullanımı azaltılmalı veya bırakılmalıdır.

 

Beslenme Düzeni

Beslenme alışkanlıklarınızdan iyileşme sürecinde sert, asitli ve dişinize zarar verecek yiyeceklerden uzak durmalısınız.

 

Spor ve Günlük Aktivitelere Dikkat

Spor ve günlük yaşantınızdaki aktivitelerde implant bölgesine alacağınız darbelere karşı dikkatli olmalısınız.

Genç Yaşta İmplant Yaptırmak Doğru mu?

Genellikle diş tedavilerinde ve implant tedavisinde kemik gelişiminin tamamlanması doğru ve sağlıklı sonuç almak için oldukça önemlidir. Bu sebeple genelde 18 yaş ve üstü hastalarda tercih edilir. Fakat bu durum kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Doğuştan diş eksikliği, acil tedavi gerektiren durumlar gibi erken tedavi gerektiren zamanlarda olabilir.

Kimler İmplant Uygulaması Yaptırabilir?

İmplant tedavisi genellikle herhangi bir sebeple diş eksikliği yaşayan bireylere, implant için sağlıklı çene kemik yapısına uygun herkese uygulanabilir. Bunların yanında aşırı sigara tüketimi olmayan ve ağız sağlığına dikkat eden hastalarda ise daha erken ve sağlıklı sonuç alınabildiği söylenebilir.

Kimler İmplant için Uygun Değildir?

İmplant nedir? İmplant için belli başlı faktörlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Genel olarak sağlıklı her bireye uygulanabilse de bazı kişiler bu tedaviyi ertelemek durumunda kalabilirler. Çene kemik yapısı uygun olmayan bireyler, hamileler ve diş eti hastalıkları olan kişilerin öncelikle tedaviye uygun koşullara gelmesi beklenir.

implant-nedirDiş implantı tedavisi kimlere uygulanır sorusu diş hekimlerinin sıkça karşılaştığı soruların başında gelmektedir.Bu soruya cevap verebilmek için öncelikle bireyin yüz, çene gelişimini tamamlayıp tamamlamadığına bakılır. Genel bir ifadeyle 18 yaşını doldurmuş bireylerin , bu uygulamayı gerçekleştiren hekim tarafından çene ve yüz gelişimi kontrol edilerek dileyen herkese uygulanabilmektedr. Bu nedenle diş implantı tedavisi kimlere uygulanır sorunuza cevap bulabilmek için diş hekimlerimizin öncelikle sizleri muayene etmesi gerekmektedir.

İmplant Fiyatları 2024 Bilgisi 

İmplant fiyatları 2024 yılı için daha önce belirttiğimiz gibi bireyin yüz- çene, ve diş implantları için kullanılan materyal ile ilgili olarak farklılık göstermektedr.İmplant fiyatlarını belirleyen en önemli etken genellikle kullanılan ürünlerin kalite farklarına ve danışanlarımızın taleplerine göre değişiklik gösterebilmektedir.Sizler de implant fiyatları ile ilgili detaylı bilgi almak istiyorsanız uzmanlarımız ile iletişime geçerek en kısa sürede merak ettiklerinize ulaşabilirsiniz.

İmplant nedir fiyat bilgisi tek diş implant fiyatı estetiğin ön planda olmadığı arka bölgede ise implant tedavisi fiyatı 2024 6000 TL ile 20000 TL arasında, estetiğin önemli olduğu üst çenede yapılacak ise tek diş implantı fiyatı 8000TL ile 25000 TL arasında olacaktır.

32 Diş İmplant Fiyatları Nereden Öğrenilir?

İmplant nedir? İmplant fiyatları 32 diş fiyatını öğrenebilmek için doktorunuza mutlaka başvurmanız gerekir. Mehmet Eker Kliniği’nden alacağınız fiyat bilgisi ile tedavi süreciniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca kişiye özel tedavi yöntemleri ile en sağlıklı süreci size sunacaktır.