Diş implantları gelişen teknoloji ile insanlar arasında yaygınlaşmış bir diş tedavi yöntemidir. Birçok farklı nedenden diş kaybı yaşanabilmektedir. Bu durum hem fonksiyon bakımından hem de görünüm bakımından eksikliğini ciddi manada hissettirmektedir. Hissedilen eksikliğin yapay dişler ile tamamlanması gerekmektedir. Yapay diş kökleri oluşturularak titanyum alaşımların kemiğe yerleştirilmesi işlemine implant denilmektedir.

İmplant diş tedavisi daha yaygın tercih edilen geleneksel protez tedavilerine bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Geleneksel protez dişlerin aksine sabit ve daha birçok avantajı bulunan bir yöntemdir. İmplant tedavisi ile tamamlanan eksik dişler doğal dişlerden farksız bir görünüme sahip olurken yeme içme konusunda da yine doğal dişlerin rahatlığını sağlamaktadır. Geleneksel protez dişlerde zaman içerisinde değişim ve bakım söz konusu olmaktadır. Çeneye belli bir basınç uygulaması ve zamanla kemiklerdeki erime nedeniyle yeniden ölçü alınarak protez dişlerin yenilenmesi gerekmektedir. Oysa diş kökü gibi davranan implant dişe gelen kuvveti direkt karşıladığı için bu gibi problemlerle karşılaşılması söz konusu değildir. Böylelikle çene kemiğini korumakta ve yiyeceklerin çok daha kolay ve problemsiz tüketilebilmesini sağlamaktadır.

Diş İmplantı Nasıl Yapılır?

dis-implantlariDiş implantları hastanın çene yapısı ve ağızdaki eksik dişin sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Tek bir diş için uygulanabileceği gibi tamamı içinde implant diş uygulaması yapılabilmektedir. İmplant tedavisi öncesinde detaylı muayene, çene ve diş röntgeni çekilmesi gerekmektedir. Hassas cihazlar ile çene kemiklerinin ve çene üzerindeki kalan doğal dişlerin ölçüleri alınmaktadır. Alınan ölçülere göre en uygun implant tercih edilmektedir. Bu aşamada iki farklı yöntem bulunmaktadır. Tek aşamalı implant yerleştirme işlemi ve çift aşamalı dental implant işlemi bulunmaktadır. İmplant kökler çeneye yerleştirildikten sonra geçici protez başlıklar takılmakta ve iyileşme sürecine bırakılmaktadır.

Bireylerin çene yapısına, kemik yapısına göre iyileşme süreci farklılık gösterse de genellikle alt çene 3 ay üst çene altı ay içerisinde iyileşmektedir. Bu süre tamamlandıktan sonra geçici olarak takılmış olan başlıklar sökülerek implantlar için özel hazırlanmış olan dişler takılabilmektedir. İyileşme sürecinin tamamlanmış olması dolayısıyla bu süreç sonunda bireyler rahatlıkla yeme içme işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Diş implantları ömürlük olarak tasarlanmakta ve uygulanmaktadır. Ancak yaşam boyu implantların problemsiz olarak kullanılabilmesi için tedavi sürecinde diş hekiminizin tavsiyelerini dinlemeniz gerekmektedir. Aynı zamanda tedavi sonrasında da ağız ve diş bakımına aksatmadan gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Doğal dişlerde olduğu gibi implant sonrasında da ağız ve diş bakımı rutin olarak yapılmaktadır. Diş fırçalama işlemi, diş ipi ile temizleme, misvak kullanımı gibi durumlar doğal dişlerde uygulandığı gibi uygulanabilmektedir. Tüm bu uygulamaların yanı sıra belli aralıklarda diş hekimi kontrollerinin de ihmal edilmemesi gerekmektedir.

Diş İmplantı Yaptırmak Kaç Seans Sürer?

Diş implantları ne kadar sürer? En merak edilen konular arasında. Diş implantları tedavisi yaklaşık 6-7 ay kadar sürmektedir. Tedavi genel olarak 2 aşamadan oluşur ve ilk aşamada yaklaşık 10 -15 dakika arasında tamamlanır. Her implant 3-4 dakika arasında bir sürede yerleştirilir.  Öncelikle diş implantları çene kemiğine yerleştirilir ve kaynaması beklenir.

Hamilelerde ve Emzirenlerde İmplant Uygulaması Yapılır mı?

İmplant cerrahisi esnasında anestezi uygulanabilir ya da çeşitli ilaçlar alınacağı için hamilelere uygulanmamalıdır. Bu ilaçlar ve tedavi süreci bebeğinizi olumsuz etkileyebilir. Aynı zamanda emzirme döneminde olan anneler de bu dönemde diş implantları yapımını ertelemeleri uygundur.

Diş İmplantları Kimler Tarafından Yaptırılmalı?

dis-implantlariGelişen tıp ile diş sağlığı alanındaki en önemli uygulamalardan biri de implant uygulamalarıdır. Modern diş hekimlerinin en çok uyguladığı ve memnuniyet dönüşü aldıkları diş implantları güvenilirliği en çok kanıtlananmış tedavi yöntemleri arasındadır.

Diş implantları çene gelişimi tamamlanmış her bireye uygulanabilir. Bu gelişimin tamamlanması için kişinin en az 18 yaşını doldurmuş olması beklenir. Diş hekiminiz implant yapmadan önce kişinin çene yapısını incelemek adına ön muayene için çene röntgeni ister ve uygunluğu kontrol eder. İmplant kimlere uygulanır sorusunun yanıtı ise;

  • Tek dişinde eksiklik veya hasar bulunan hastalara,
  • Çene veya yüz kusuru bulunan ve bundan rahatsızlık duyan hastalara,
  • Erimiş çene kemiği sorunu yaşayan hastalara,
  • Hareketli protezden rahatsız olan hastalara, uygulanabilir.

Eğer siz de bu durumlardan muzdarip iseniz, Mehmet Eker kliniği kapsamında tedavi olabilirsiniz.

İmplant Uygulamasını Kimler Yaptıramaz?

Çene problemi veya diş sorunu eksikliği yaşayan her birey maalesef diş implant tedavisine uygun olmayabilir. Diş implantları tedavisi için bazı sağlık şartları yerine getirilmelidir. Bazı hastalıklara sahip bireyler bu tedaviden faydalanamaz. Bu hastalıklar;

  • Baş ve boyun bölgesinden radyoterapi tedavisi almış kişiler,
  • Kemik büyüme ve gelişimi henüz tamamlanmamış ve 18 yaşının altındaki kişiler,
  • Sigara kullanımı çok aşırı olan bireylerin ağız içindeki yaraların iyileşme süreci uzayacağından bu kişiler tedaviye uygun görülmez.
  • Diyabet, yüksek tansiyon, hemofili gibi sistemik hastalıkları olan kişiler diş implantları tedavisi için uygun değillerdir.

Erken Yaşta Diş İmplantları Uygulanabilir mi?

Diş ve çene cerrahisi ile ilgili olan işlemler özellikle diş implantları için ilk kriter kemik gelişiminin tamamlanmış olmasıdır. Bu sebeple kemik gelişimine bakılacak olursa kızlarda 15- 16 yaşlarında kemik gelişiminin tamamlandığı, erkeklerde ise bu yaş 17- 18 yaş civarına çıkmaktadır.

dis-implantlariBuna bağlı olarak diş implantları uygulama yaşı en alt sınırı 18 yaş olarak baz alınmıştır. Bu yaşın üstündeki bireylere uygulanmaktadır ve yüksek başarı oranına sahiptir. Bu yaşın altında uygulanması durumunda olumsuz sonuçlar doğurabilir.

İmplant Uygulaması Doğal Dişlere Zarar Verir mi?

İyi bir diş hekimi tarafından yapılmayan tüm diş implantları işlemleri zamanla çene erimesine neden olabilir. Bu tür olumsuzlukları yaşamamak adına çene ve diş tedavilerinizi uzman hekimler ve ekipleri tarafından Mehmet Eker Kliniği’nde gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz. Diş İmplantları uygulaması doğru yapıldığı taktirde çene yapısına ve doğal dişinize zarar vermeyecektir.

Bütün Dişlere İmplant Yaptırmak Mümkün mü?

dis-implantlariBütün dişlere diş implantları uygulaması merak edilen konulardan bir tanesidir. Eğer ağızda hiç diş yoksa tabii ki implant yapmak mümkündür. Ağızda diş olduğu taktirde de tüm dişlere implant uygulanır fakat bu durum biraz sağlık açısından sorun yaratabilir. Şöyle ki: iki implant arasında eğer kemik doku varsa bu zamanla diş implantları zarar görebileceğinden bu durum pek önerilmez.

Diş İmplant Fiyatları 2023 Bilgisi

Diş implantlarının maliyetleri her yıl değişim göstermektedir. Ayrıca diş implantları fiyatları, diş implantında kullanılan malzemeler, implant uygulanacak bölgenin zorluğu gibi birçok faktöre bağlı değişir. Genel olarak bir diş implantının fiyatı 2500 TL ile 10000 TL arasında değişiklik gösterebilir.

Kore implant fiyatları 5000TL ile 6500TL arasında, İsviçre implant fiyatı 6500TL ile 8500TL arasında, straumann implant fiyatı 14000 TL ile 17000 TL arasında değişmektedir bu fiyatlar yapılacak diş sayısı ve hastanın kemik yapısına göre değişiklik gösterebilir.

Tek Diş İmplant Fiyatları 2023

İmplant diş tedavi yönteminde en az sayıda yapay diş kökü oluşturularak eksik dişlerin tamamlanması sağlanmaktadır. Tek bir diş için bir kök oluşturulurken yan yana birden fazla dişlerde eksik olan dişlerden daha az diş kökü oluşturulabilmektedir. Bu nedenle tek diş implant ile çoklu diş implantlarında fiyat farkı olabilmektedir. Aynı zamanda implant için kullanılan malzemelerde değişiklik gösterebilmektedir. Yine implant tedavisinde cerrahi işlemlerde uygulanabilmektedir. Bu kapsamda dikişli veya dikişsiz implant uygulamaları bulunmaktadır. Özellikle tedavi sonrasında ki konforun artması bakımında dikişsiz lazerle imzan tedavilerinin de tercih edilmesi hem fiyat açısından hem de rahatlığı açısından farklılık göstermektedir.

Diş kliniklerinin tüm işlemlerinde olduğu gibi implant diş tedavi fiyatları da Türk Tabipler Birliği tarafından belirlenmektedir. Bu kapsamda tüm implant fiyatları tablo halinde sunulabilmektedir. Birey için en uygun yöntemin porselen niteliğinin veya kök için kullanılan malzemenin cinsinin değişmesi de fiyatları değiştirmektedir. Bu kapsamda tedavinin kalitesini, kullanılan malzemelerin kalitesini ve uygulanan tedavinin geri dönüşsüz olmasını önemsemek zorundasınız.

Özellikle çok daha kısa süre içerisinde tedavinin tamamlanması birçok yönüyle avantajlı olmanızı sağlamaktadır. Sizler de profesyonel bir klinikte çok daha kısa sürede diş implantları konusunda gereksinimlerinizi karşılamak için Mehmet Eker diş kliniği ile iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı dişler mutlu gülüşler için tüm problemlerinizi kısa zamanda memnuniyet garantisi ile çözen diş kliniğimizi arayarak randevu alabilirsiniz.

Diş İmplantları Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Özel diş sağlığı merkezi kapsamında estetik diş hekimliği bünyesinde diş implantları yapılmaktadır. Diş kökü gibi kayıplarda insanlar hem fonksiyonel hem de özgüven kapsamında sorun yaşamaktadır.

Online randevu ile ilgili konu hakkında başarılı bir bilgi toplanabilir. Fakat bir tedavi hakkında herhangi bir bilgi edinmek oldukça kısıtlı olacaktır. İmplant diş hakkında detaylı bilgi almak isterseniz, burada bulunan bilgiler destek sağlamak içindir.

Kaç Çeşit Diş İmplantı Var?

İmplant diş tedavisi kapsamında hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi sonrasında uygun implant çeşitleri seçilerek uygulamaya geçilir. Günümüzde diş implantları birden farklı şekilde hazırlanarak hastaların kullanımına sunulur. Amaç hastanın farklı koşullarda da olsa ağız yapısına uygun malzemeyi seçerek hayalindeki diş yapısına ulaşmaktır. Günümüzde kullanılan diş implantları:

  • Endodontik implantlar,
  • İntramukozal implantlar,
  • Transosseöz implantlar,
  • Endostal implantlar,
  • Subperiostal implantlar bulunmaktadır.

Vidasız İmplant Nedir?

Diş implantları söz konusu olduğunda hastalar vidalama yöntemine karşı korku ve endişe duymaktadır. Vidalama yöntemi çok yaygın olsa da kişiler tarafından vidasız yöntem de kullanılabilmektedir. Titanyum malzemesinden üretilen diş implantları diş çenesinde yapılan açıklığa koyularak tamamlanmaktadır.

İmplant En İyisi Hangisi?

Uygulanan diş implantları arasında farklı avantaj ve dezavantajlar söz konusudur. Kişilerin bu noktada diş hekimi ile iletişim kurarak kendisi adına en uygun olan yöntemi belirlemelidir. Vidalı yöntem en yaygın kullanım şeklidir. Fakat görece vidasız uygulamalarda da bleirli başlı avantajlar söz konusudur.

Her ne kadar vidalama yönteminde yılların tecrübesi bulunsa da hastanın kemik ve diş eti sağlığına göre vidanın zaman içerisinde gevşemesi mümkündür. Oluşan bu gevşeme dişin çok oynamasına ve düşmese dahi düşme tehlikesini hastaya yaşatmaktadır. Vidasız yöntemde ise bu tarz duygular yaşanmayacağından hasta dilerse tercih edebilir.

İmplant Kaç Aşamada Yapılır?

Uzman diş hekimi tarafından yapılan inceleme sonrası diş implantları tedavi süreci planlanacaktır. Planlama genellikle en az 3 aşamada, seansta gerçekleşmektedir. Hasta ve diş hekimine göre bu durum değişiklik de gösterebilir. Aşamalar şu şekildedir:

1. Aşama Hastanın Genel Muayenesi:

Hasta diş implantları yaptırma konusunda kararını vermiş olsa da diş hekimi tarafından teşhis koyma amacı bulunmadan genel ağzı muayenesi yapılmaktadır. İlk seansa diş implantları hakkında hastaya bilgi verilir. Aynı zamanda hastanın çene yapısının diş implantları için uygun olup olmadığına dikkat edilir.

İlk seansta gözle muayene yapmanın dışında diş implantları  için aynı zamanda görüntülemelerden de yararlanmaktadır. Ağızda yer alan diş boşlukları dışında sağlam dişlerin durumuna da dikkat edilir. Gerektiği durumlarda diş implantları için diş çekimi yapılabilmektedir.

2. Aşama İmplant Temellerinin Atılması:

Diş implantları için kök çalışmaları yapılır. Bu aşamada vidalama işleminin yapılacağı alanlar hazırlanmaktadır. Eğer hasta diş implantları yaptırmak için hazırsa ilk seansta yapılabilir. Fakat çoğu zaman ikinci seansa aktarılan bir işlemdir.

Hastanın ağız yapısında boş bulunan alanda kesiler açılır. Kesi önce küçük açılır sonrasında vidanın girebileceği kadar büyüklük elde edilir. Diş eti içine diş implantları için tutucu olan malzeme koyulur. Dikiş atılarak bu parçanın diş etiyle bütünleşmesi, kaynaması  adına beklemeye geçilir.

3. Aşama Dişlerin Takılması:

Kesi açılan alan ya da alanlarda diş implantları için iyileşme beklenir. İyileşen alanda parçaların kaynaması da beklenir. Kaynama tamamlandıktan sonra son aşamada diş implantları yerleştirilir. Dişler vidalara geçilerek sıkılır. Son seansta sağlanan bu aşama sonrası kişi artık dişlerine kavuşmuş olacaktır.

Aynı Gün Diş Çekilip İmplant Yapılır mı?

Hastanın ağız yapısında ekstrem bir farklı sorun yoksa ve tedavi gerektirmiyorsa yapılabilir. Çoğu zaman diş hekimleri tarafından da tercih edilen bir durumdur. Çünkü diş etinin tekrar tekrar kesilip iyileşmesini beklemeye gerek duyulmaz. Diş implantları için kesi açılması gereken alanda diş çekimine bağlı olarak zaten uygun zemin oluşturulmuş olur.

İmplant Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Diş implantları sayısı ne kadar fazlaysa yapılacak işlemin süresi de o denli artacaktır. En uzun işlem diş implantları için zeminin açılması sırasında gerçekleşir. Ameliyat genelde en az iki kişinin çalışmasıyla mümkün olur. Birden fazla dişin yerleştirilmesi ortalama 40-45 dakika kadar sürebilir. Uzman diş hekiminin enerjisi ve el çabukluğu da etkili olacaktır.

İmplant Kaç Yaşından Sonra Yapılır?

Diş tedavileri kapsamında diş implantları neredeyse isteyen her birey tarafından yapılabilmektedir. Ancak uzman diş hekimleri çoğu zaman yetişkinlerde bu uygulamayı yapmayı tercih etmektedir. Genç yaştaki hastalardan ziyade ileri yetişkinlik ve yaşlılık önerilmektedir.

Diş implantları yapabilmek için hastanın çene kemiğinin gelişimini tamamlamış olması gerekir. Ortalama olarak diş çenesinin gelişimi 18 yaş itibari ile tamamlanacaktır. 18 yaşını geçmiş bireyler tarafından diş implantları uygulaması yaptırılabilir. Alt yaş limitini geçen her birey diş hekimi ile tedaviyi başlatabilir.

İmplant Zor Bir Şey mi?

Diğer diş tedavileri ile kıyaslandığında diş implantları zor bir uygulamadır. Hem uzman diş hekiminin harcadığı efor fazladır hem de hastanın iyileşme süreci uzundur. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte diş implantları yaptırmak da giderek kolaylaşmaktadır.

Hastaları diş implantları konusunda zorlayacak tek işlem iyileşme sürecidir. Uygulama yapılırken lokal anestezi ile hissiyat oluşmaz. Fakat etkisini yitirdikten sonra ameliyat sebebiyle etkiler kendini gösterir. Ağrı, hassasiyet, yanakta şişkinlik görülen durumlardır. Ancak birkaç gün içinde etki geçecek ve süreç daha kolay olacaktır.

Diş İmplantları Sağlam Dişleri Etkiler mi?

Yaptırılacak diş implantları komşu dişlerini etkileyecektir. Bu etki olumsuz değil aksine oldukça olumludur. Ağızda birden fazla alanda diş boşluğu varsa doğal dişler kaymaya meyilli hale gelir. Kaymalara bağlı olarak dişler arasında boşluk ve düzensizlik meydana gelmektedir.

Halbuki diş implantları boşlukları doldurduğu için çevre dişlerin kaymasına engel olur. Komşu dişlerin sabit kalması sayesinde ekstra bir işlemin yapılması engellenir. Ortodonti tedavisi gerekmeden diş implantları ile dişler bulunması gereken alanlarda yer alır.

Her Dişçi İmplant Yapabilir mi?

Diş hekimleri lisans eğitimleri sırasında diş implantları konusunda bilgi alırlar bu yüzden yapma yetkilerine de sahiptir. Ancak cerrahi ve uzmanlık eğitimi almadıkları için diş implantları ameliyatı hakkında bilgileri yoktur.

Diş implantları uzman bir diş hekimi tarafından gerçekleşmelidir. Çene cerrahi uzmanı ya da diş eti uzmanı periodontist tarafından uygulama yapılmaktadır. İmplant uygulaması üzerinde protez uygulaması ise diş protez uzmanının alanına girmektedir.

Bir İmplant Ne Kadar Sürede Takılır?

Uzman diş hekiminin eli ne kadar hızlıysa ve konu hakkında pratiği varsa süre bu kadar azalacaktır. Ortalama olarak tek diş implant yapılma süresi oldukça kısadır. Ortalama olarak beş dakikayı bulmayan bir sürede implant diş vidalanacaktır. Fakat ilk ameliyat aşamasındaki köprülerin yerleştirilmesi daha uzun sürebilmektedir.

Diş İmplantının Ömrü Ne Kadardır?

Diş implantları en uzun süreli diş uygulamalarından birisidir. Eksik diş yerine uygulanan bu yöntem karşısında kişiler uzun süre kullanım imkânı bulabilir. Farklı etkenlere bağlı olarak kullanım ömrü değişiklik gösterse de ortalama bir kullanma süresinden bahsedebilmek mümkündür.

Diş hekimi tarafından diş implantları doğru uygulanırsa malzeme kalitesi yerindeyse en az 20 yıllık ömrü bulunmaktadır. Hasta uygulanan diş implantına iyi bakar, gerekli bakımlarını gerçekleştirirse bu süre 30 yıla kadar çıkabilmektedir. Böylece neredeyse ömürlük bir kullanım alanı elde edilmektedir.

Bir Günde Kaç Tane İmplant Yapılır?

Eski teknoloji de hastanın zorluk çekmemesi, süreci kolay atlatması adına bir günde sınırlı sayıda diş implantları yapılıyordu. Fakat günümüzde işlemlerin acısız ve ağrısız olmasından ötürü birden fazla implant yapılabilmektedir. Uygulanacak diş implantları sayısına göre durum değişiklik göstermekle birlikte bir günde 10-15 diş implantı yapılabilir.

İmplant Takıldıktan Sonra Neye Dikkat Etmeli?

Günlük yaşamda olduğu gibi dişlerin hijyeni çok önemlidir. Ne kadar kaliteli malzemelerden üretilse de doğal dişleriniz kadar sağlam olmayan bu protezlere dikkatli yaklaşmalısınız. Gün içinde yemek sonrası özellikle dişlerinizi iyi fırçalamalısınız.

Asitli içeceklerden uzak durmanız faydalı olacaktır. Diş implantları asit ile karşılaştığında eriyebilir. Bununla birlikte dönem dönem diş hekimine kontrole gidebilirsiniz. Diş hekimi kontrolleri sayesinde olası sorunların önüne geçerek sağlıkla dişlerinizi kullanabilirsiniz.

İmplant Çok Acı Verir mi?

Tamamen acısız olduğunu söylemek zordur. Kişi uygulama sonrası acı ve ağrı hassasiyetine bağlı olarak birkaç gün evde istirahat etmesi gerekebilir. Fakat günlük yaşamına hızlı dönerek işe gidenler de mevcuttur. Belirleyici olan hastanın durumudur.

Hassas işlemlerle ameliyat ile gerçekleşen bir uygulama olduğu için acı yaratır. Fakat bu acı uygulama esnasında oluşmamaktadır. Ameliyat esnasında neredeyse tüm ağız yapısı uyuşturulur. Lokal anestezi sayesinde acı hissedilmez. Anestezi etkisi bittikten sonra hasta acı duyabilir, ağrı yaşayabilir.

İmplant Sonrası Dikişler Alınırken Acır mı?

Diş implantları uygulamasında atılan dikişler ortalama birkaç gün sonra alınmaktadır. Dikişlerin alınma sürecinde hastanın acı hissetmesi mümkün değildir. Hassas ve nazikçe alınan dikişlerin olumsuz duygu yaratması beklenmeyen bir durumdur. Kolayca alınacaktır.

İmplant Diş Sızlar mı?

İmplant dişte sızlama görülen bir durum değildir. Genelde uygulamanın ilk günlerinde dişe alışık olunmadığından dolayı sızı gibi hissiyat olabilir. Birkaç gün içinde geçmesi durumunda endişelenmeye gerek yoktur. Fakat uzun sürerse ve aylar sonra ortaya çıkarsa diş hekimine görünmenizde fayda var.

İmplant Sonrası Ağrı Kaç Gün Sürer?

Diş implantları uygulamasında köprüler yerleştirildikten sonra oluşacak ağrı genellikle 3 gün ile sınırlıdır. Bu süre zarfında diş hekimi tarafından ağrı kesici de önerilmektedir. Ağrı kesiciler zamanında kullanılır, dişi zorlamayan yiyecekler tüketilirse kısa sürede ağrılar son bulacaktır.

İmplant Neden 3 Ay Sonra Takılır?

İmplant uygulaması kapsamında ilk olarak diş köprüleri kurulur. Fakat bu köprüler kurulduktan sonra hemen dişler takılmaz. En az 3 aylık bir bekleme söz konusudur. 3 ayın beklenme amacı ise köprülerin diş eti ve kemik ile kaynamasıdır. Kaynama tamamlanmadan dişler takılırsa hastanın dişlerinde daha sonra düşme meydana gelebilir.

Dikişsiz İmplant Fiyatları Ne Kadar?

Dikişsiz diş implantları lazer ile gerçekleştirilmektedir. Yeni bir teknoloji olmasından dolayı maliyeti de dikişli yani klasik yönteme göre daha fazla olabilmektedir. Genel fiyatlamalar kurumlar tarafından belirlenir. Ancak tedavi ücretleri hakkında özel kliniklerde de değişik ücretlendirmeler olduğundan net bilgi vermek zordur.

Güncel dikişsiz implant fiyatları hakkında bilgi almak isterseniz Mehmet Eker ve kliniğindeki uzman diş hekimlerinden yardım alabilirsiniz. Randevu alarak Başakşehir ya da Bağcılar’da bulunan kliniğimize gelebilirsiniz.

İmplantın Kemiğe Kaynaması Nasıl Anlaşılır?

Hastanın diş implantları kaynamasını kişisel olarak anlaması neredeyse imkânsızdır. Diş eti ve kemiğinde ağrı, sızı olmaması istenen düzeyde ilerleme olduğunun göstergesidir. Asıl karar uzman diş hekimi tarafından verilmektedir. Diş hekimi görüntüleme ve genel incelemeler neticesinde kararını belirtecektir.

Bütün Dişleri İmplant Yaptırmak Mümkün mü?

Ağız içinde eksik diş sayısı çok fazlaysa tüm dişleri implant yaptırmak istenebilir. Eğer uzman diş hekimi tarafından uygun görülürse diş implantları yaptırmak mümkün. Tüm ağza ihtiyaç olunan sayı kadar implant yapılarak doğal diş görünümü meydana getirilir.

İmplant Beyne Zarar Verir mi?

Yapılan araştırmalar neticesinde diş implantları beyne zarar vermemektedir. Dişe yapılan uygulama sonrası hastada farklı sağlık sorunları meydana gelmez. Sağlık açısından tereddüt yaşayan hastalar varsa tedirginlik yaşamadan uygulama yaptırabilir. Beyin başta olmak üzere sağlıksız unsur oluşturmaz.

İmplant Diş Kemik Erimesi Yapar mı?

Diş implantları için köprü alanları açıldığında kaynama olduktan sonra uygulama yapılmalıdır. Eğer hasta belirtilen sürede doktoruna gitmez ve dişlerini yaptırmaz ise vidalardan dolayı çenede boşluk meydana gelir. Oluşan bu boşluklar ilerleyerek çenede kemik erimesi oluşabilir.

İmplant İlk Gün Ne Yenir?

Hastalar diş implantı taktığı ilk gün beslenme çok önemlidir. Ağız ve diş yapısını zorlamamak ve ameliyatlı alanda hassasiyet yaratmamak adına gereklidir. İlk gün yumuşak besinler tüketilmelidir. Sert yapıda bulunan ekmek ve diğer yemeklerden uzak durulmalıdır. Sıvı çorba gibi besinleri yemek de doğru olacaktır.

İçecek konusunda ise aşırı sıcak ve soğuk tüketmemek gerekiyor. Ilık sıcaklıktaki içecekler daha doğru olacaktır. Aşırı baharatlar da ameliyat alanına zarar verecektir. Baharattan uzak mümkünse az tuzlu tüketimi öneriler arasındadır. Sigarayı da azaltırsanız ameliyatlı bölgenin iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Lazer İmplant Yaptıranlar Memnun mu?

Diş implantları arasında lazerli yöntem mevcuttur. Dikiş atılmadan diş etinin açılmasını ve köprünün yerleştirilmesi sağlanır. Genellikle dikiş acısı ve alınması süreciyle uğraşmak istemeyenler tarafından tercih edilmektedir. Dikişe bağlı şişme, acı ve sızıyı azalttığından dolayı hastaların memnuniyet oranı çok yüksektir.

Genç Yaşta İmplant Yapmak Mümkün mü?

Genç yaşta bireyler ihtiyaç duyarsa diş implantları tercih edebilir. Travmatik kazalara bağlı diş kaybı oluştuğunda implant ile doğal diş görünümü elde edilir. 18 yaşını doldurmuş her birey tarafından gönül rahatlığıyla uygulama diş hekimi ile sağlanmaktadır. Özellikle genç yaşlarda estetik kaygıya neden olduğundan yaptırılmaktadır.

İmplant Diş Çürür mü?

Normal şartlarda implant dişler çürümeye neden olmaz. Fakat her dişte olduğu gibi renginde değişim meydana gelmesi mümkündür. İmplant dişler daha çok çevre dişlerin çürümesine yardımcı olabilmektedir. Burada hastanın davranışları önemlidir. Yapay yüzeyde besin birikmesi daha çok olacaktır. Eğer gerekli diş temizliği sağlanırsa çürükle karşılaşılmaz.

İmplant Diş Yerine Başka Ne Yapılır?

Diş implantları herkese uygun olmayan bir işlemdir. Hastanın tansiyon, kalp ve kemik erimesi gibi rahatsızlıkları varsa implant yaptıramaz. İmplant yerine ise farklı yöntemler mevcuttur. Bunların başında diş kuronları gelmektedir. Diş kaplamaları olarak da adlandırılan bu yöntemle boş alanlara diş yapılabilir.

İmplant mı Yoksa Protez mi?

Hastanın iki tedavi konusunda bilgi alarak karar vermesi gereken bir durumdur. İmplant uygulamasında komşu dişlere zarar neredeyse imkansızdır. Vidalama ile yapılması köprüleme ile yapılan proteze göre daha sağlıklıdır. Fiyatları birbiri ile benzerlik gösterir. Protez dişler daha doğal görünüme sahiptir ve dayanıklıdır.