Dişlerin yüzeyinde yer alan gözenekli mine ile oluşan organik, renkli ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile temizlenmesine işlemine diş beyazlatma denir. Ayrıca diş beyazlatma işlemleri dişlerinizin görünümünü daha hafif hale dönüştürme adına uygulana beyazlatma sürecini kapsar. Mevcut olan rengi birkaç ton açarak doğal bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma; diş yüzeyinde yer alan gözenekli mine tabakasında oluşan organik, inorganik ve renkli maddelerin beyazlatma jeli sayesinde temizlenmesi işlemidir. Ayrıca, dişlerinizin görünümünü daha beyaz ve parlak hale getirmek adına uygulanan diş beyazlatma sürecini de kapsar. Mevcut rengi birkaç ton açma işlemi ile doğal gülüşlerin sahibi olabilirsiniz.

dis-beyazlatma

Diş Beyazlatma

Diş yüzeyi diş beyazlatma tedavisi konusunda; profesyonel destek alacağınız gibi, evde diş beyazlığı yöntemleri ile bu süreci kısmen gerçekleştirebilirsiniz. Ancak her yöntemin uygulanma şekli ve etkinliği farklı olduğu için; diş sağlığı açısından, her hastaya önerilen teknikler değişkenlik gösterebilir.  Dijital gülüş tasarımı kapsamında bu uygulamayı klinikte yaptırmalısınız.

Diş Beyazlatma İşlemi Kimler İçin Uygundur?

İnsanlar dişlerin görünümüne son derece önem vermektedir. Dişlerde oluşan renk ya da şekil bozuklukları gibi durumlar psikolojik anlamda yıpratıcı bir hal alabilir. Diş hekimliğinde ki teknolojik gelişim sayesinde pek çok şekil, renk ve pozisyon bozuklukları rahat bir şekilde çözülmektedir.  Bu işlem detaylarında bir diş beyazlatma diğer restoratif detaylara oranla daha kolay ve ekonomiktir.

Diş beyazlatma işlemleri herkes için uygunluk gösteren bir tedavi yöntemi olsa da beyazlatma öncesinde mutlaka bir diş hekimi tarafından muayene edilmesi gerekir. Dişlerinizle ilerlemiş çürük, diş eti hastalıkları gibi durumlar tespit edilebilir.

Bu durumda ise sorunlar giderilerek daha sonrasında diş beyazlatma uygulanmalıdır. Aynı zamanda diş beyazlatma işlemlerinde emziren anneler ve hamile kadınlar daha dikkatli olmalıdır. Hekiminize muayene olmadan bu işlem detaylarını uygulamayınız.

Hamileler ve Emzirenler Diş Beyazlatma Yapabilir mi?

Diş hekimliğinde kullanılan maddelerin; sütten bebeğe geçtiği veya hamilelikte çocuğa bir zararının olduğu yönünde, bilimsel bir kanıt yoktur. Yine de önlem amaçlı, işlem sonrası bebeğe verilecek sütün dökülmesi tavsiye edilir. İşlem sonrasında bebeğinizi 2 – 3 saat sonra emzirmeye başlayabilirsiniz. Eğer hamile iseniz; hiç risk altına girmeden, doktor kontrolünde ev tipi beyazlatma yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Jeli Ne Kadar Sürede Sonuç Verir?

Diş beyazlığı işleminde uygulanan jel içerisinde, büyük oranda ağartıcı maddeler bulunmaktadır. Ancak bu oran; kişinin beyazlatma ihtiyacına göre, değişkenlik gösterebilir. Klinik ortamda gerçekleşen diş beyazlatma nasıl yapılır? Ne kadar sürede etki eder?

●       Öncelikle hastanın diş yüzeyindeki tartarlar temizlenip, diş taşı temizliği yapılır.
●       Işık kaynağından önce, diş beyazlatma jeli uygulanır.
●       Lazerle diş minesi beyazlatma cihazı;  jel içindeki beyazlatıcı maddeyi dışarı çıkarmak için, diş yüzeyine uygulanır.
●       Diş yüzeyindeki jel, diş minesine nüfus etmeye başlar.
●       İçerisindeki etken maddeler sayesinde, 24 saat içinde etkisini göstermeye başlar.

Ev tipi dişlerde beyazlatma yöntemlerinde ise;  diş yapısına uygun hazırlanan ağızlıklara, jel sürülerek yapılır. Ağızda bekletilen bu plastik ölçü içindeki jel, dişlere nüfus eder ve ortalama 5 ile 7 gün arasında istenen beyazlık sağlanabilir. Peki, lazarle diş beyazlatma fiyat ve işlem süresi ne kadardır?

Diş Beyazlığı Neden Kaybolur?

Diş oluşumu esnasında ortaya çıkan yapısal bozukluklar, çocukken ya da anne karnında kullanılan birtakım antibiyotikler diş beyazlığının kaybolmasına neden olabilir. Ayrıca gün içinde tüketilen sigara, çay, kahve gibi renk veren alanlar diş sağlığının olumsuz etkilenmesine neden olur.

İçme sularında yer alan florür miktarı da diş beyazlığının giderilmesine yol açabilir. Genel anlamda dişlerde iki çeşit renklenme mevcuttur. Bunlar şöyle sıralanabilir;

dis-beyazlatma

İç Renklenme

Dişin yapısına işleyen ve fırçalama ile dahi giderilmeyen lekelerdir. Bu yapısal bozukluklar dişlerin oluşumu esnasında meydana gelir. Bu tarz diş yapısına sahip olan kişilerin pek çoğunda diş beyazlatma işlemi başarılı bir şekilde yürütülmektedir.

Renklenme

Gün içinde yenilen ya da içilen besinlerin diş yüzeylerine yapışması ile dişleri renklendirmesi ile açığa çıkar. Bu tarz renklenme detayları çoğunlukla diş temizliği sonrasında giderilmektedir. Ancak farklı renklenme türleri için özel tedavi süreçleri gerekebilir. Bu aşamada size uygun tedavi yöntemine diş hekiminiz karar verecektir.

Diş Beyazlatma İşlemleri Güvenli Mi?

Diş beyazlatma işlemlerinde hekim görüşü ve tedavisi oldukça önemlidir. Dişlerinizin rengi ve yapısına göre uygunluk sunulabilir. Bu anlamda Mehmet Eker diş kliniği olarak tüm süreç yönetiminde sizlerin yanında yer alıyoruz. En doğru tedavi süreci için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Diş Beyazlatma Yan Etkileri

Bütün beyazlatma jelleri dişlerde daha az hassasiyet gibi durumların yaşanmasına neden olabilir. Sıcak, soğuk içecekler, havaya karşı dahi hassasiyet içerisinde olabilirsiniz. Tedavi sonrası bu normal karşılanır ve beklenen bir durumdur.

Şayet tedavi sonrasında yaşamış olduğunuz bu hassasiyet 24-48 saat süresi içinde geçmedi ise beyazlatıcı kullanmanı bırakmanız tavsiye olunur. Diş hekiminizin sizlere önerdiği diş macunu, florür ve kremleri uygulayınız. Ayrıca bu hassasiyetin azaltılmasında potasyum nitratı kapsayan diş macunları da önerilebilir.

Diş Beyazlatma Zararlı mı?

Dişlerde beyazlatma işlemi diş hekimi tarafından yapılıyorsa, diş minesinde hasara sebebiyet vermez. Ancak internet ya da marketlerden aldığınız ürünlerin kontrolsüz uygulaması sonucu, kalıcı hasarlar oluşabilir. Diş beyazlığı işleminde, olası yan etkiler şu şekildedir;

  • Beyazlatma sonrası dehidratasyon yaşanır. Yani dişlerde, su kaybı oluşumu demektir. İlk haftada daha opak ve mat görünen dişler; sonrasında su kaybı geri dönünce, şeffaf görünecektir.
  • Diş beyazlığı sonrasında, diş hassasiyeti oluşur. 24 – 48 içinde kaybolur.
  • Yumuşak doku irritasyonu meydana gelir. Yani beyazlatma jelinin diş eti, yanak ve dudak dokularını zedelemesidir.
  • Beyazlatma süresince, diş minesi sertliği azalacaktır. Gerekli kurallara uyarak, eski haline getirebilirsiniz.

Diş Beyazlatma Etkisi Ne Kadar Sürer?

dis-beyazlatma

Kişilerin diş yapısına göre diş beyazlatma işlem sonuçları değişiklik göstermektedir. Yaklaşık bir süre belirtecek olursak eğer; 6-2 yıl arasında bir sabitlik sunulabilir. Tabi bu süreç kişilerin kendisine bağlı gelişen bir durumdur. Diş bakımı süreçlerinin iyi yürütülmesi ve dişlerinize zarar verecek durumlardan kaçınılması gerekmektedir. Ayrıca diş bakımını da hiç aksatmadan yerine getirmelisiniz.

Kalıcı Diş Beyazlatma Mümkün mü?

Beyazlatma işlemi, ağrı ve acı hissettirmeyen bir işlemdir. Bu işlem; diş hekimi kontrolünde doğru tedavi süresi ve kaliteli malzemelerle yapılırsa, kalıcılığını korur. Aynı zamanda, sizin de tedavi sonrası diş bakımını ihmal etmemeniz gerekir.

Beyazlatma sonucunun kalıcılığı, kişisel olarak değişmektedir. Burada önemli olan, ten ve diş rengine en uygun açıklığı sağlamaktır. Diş beyazlatma etkisi ne kadar sürer? Sorusuna cevaben, 2 yıl yanıtını verebilirsiniz. Bu süre bireysel olarak değişim gösterse de; süreyi arttırmak adına, beyazlatma sonrası dikkat edilmesi gereken bazı uygulamalar vardır;

  • Diş bakımına ve temizliğine dikkat etmelisiniz.
  • Diş beyazlığı sağlandıktan bir hafta içinde; çay, kahve, sigara, şarap, salça gibi gıdalardan uzak durun.
  • Tüketseniz bile ardından dişlerinizi fırçalayın.
  • Evde doğal yöntemlerle, diş beyazlığı istikrarını sürdürebilirsiniz. Karbonat ve limon karışımı, çilek – karbonat karışımı, muz kabuğu, karbonat- tarçın – adaçayı karışımı ile dişlerinizi ara ara fırçalayabilirsiniz.
  • Dişlerinizde, diş ipi kullanımına önem verin.
  • Sürekli olarak, belli aralıklarla kontrole gidin.

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri Sağlıklı mı?

Zamanla sararan ve beyazlığını yitiren dişlerinize, doktora gitmeden çözüm mü arıyorsunuz? Aşağıdaki tabloda yer alan doğal beyazlatma yollarının, size hiçbir zararı bulunmamaktadır. Ancak doğru şekilde ve doğru zaman aralıklarında uygulamanız gerekir. Diş beyazlatma evde uygulanan yöntemler nelerdir?

Tuz
Diş Macunu
Karbonat & Sirke
Defne Yaprağı & Portakal
Tarçın & Karbonat
Adaçayı

Karbonat, tuz ya da daha farklı malzemeler ile uygulama yapılmaktadır. Fakat bu uygulamaların sağlıklı olması noktasında şüpheler mevcuttur. Çünkü diş beyazlatma adına profesyonel destek gerekmektedir. Aksi takdirde faydalı sonuç almak bir yana dişlerinize zarar dahi verebilirsiniz. Bu yüzden evde bahsedilen malzemeleri kullanarak ilerlememelisiniz.

dis-beyazlatma

Mehmet Eker Diş Kliniği tercihinde bulunarak profesyonel yardım ile dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Böylece siz de kısa sürede sonuç alarak dişlerinizi koruyabilirsiniz. Birkaç seans içerisinde sonuçları görebileceğiniz uygulamalar adına randevu almanız yeterli olacaktır. Siz de kliniğimizin telefon numarasından firmamıza ulaşarak kısa sürede ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Üstelik masrafsız, zararsız ve sağlık kurallarına tamamen uygun şekilde! Özel diş hekimleriniz talep ettiğiniz diş tonuna sizi kısa sürede getirecektir. Dilerseniz bunun için kliniğimizin iletişim bilgisinden ulaşabilirsiniz. Böylece randevunuz dâhilinde diş estetiği alanında en iyi sonuçları elde ederek özgüveninizi arttırabilirsiniz.

Parlak Dişler İçin İp Uçları

Dişlerinizde leke yapabilecek yiyecek ve içecekler kaçının. Asit içeren hemen hemen her şey dişlerinizde mat bir görünüme neden olabilir. Ayrıca;

    • Lekelenmeye neden olabilecek yiyecek ve içeceklerden hemen sonra dişlerinizin fırçalayın ve durulama işlemlerini tamamlayın.
    • İyi bir ağız hijyeni için doktorunuzun önerdiği adımları takip edin.
    • Tütünden kaçının.
    • Dişlerin sararmasına neden olan pipo, puro ve sigaradan kaçınmanız hem beyaz dişlere hem de iyi bir kalbe sahip olmanıza neden olur.
    • Diş hekiminize düzenli bakım yaptırabilirsiniz.
    • Profesyonel anlamda uzman doktorunuzun gerçekleştireceği temizlik dişlerinizdeki lekeli plakların kaldırılmasına neden olur.
    • Bu sayede hem harika bir görünümün yanında kendinizi de iyi hissedebilirsiniz.
    • Rötuş tedavilerinizi aksatmayın.

Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadar?

Diş beyazlatma ücreti; Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından güncel fiyat listesine göre, belirlenmektedir. Yapılan işlem aynı olsa da fiyatlar, her klinikte değişme gösterir. Devlet hastanesi, özel klinik, özel hastanelerde uygulanan teknik ve diş beyazlatma yöntemi işlem fiyatını değiştirmektedir. Fiyatı etkileyen diğer unsurlar şunlardır;

  • Beyazlatma yapan bir diş hekimi donanımı
  • Kullanılan yöntemler
  • Kullanılan çağa uygun teknolojik cihazlar
  • Dişin sararma oranı
  • Diş yüzeyindeki sorunlar
  • Hastane farkı
  • Diş kampanya fırsatları

dis-beyazlatmaİnternet üzerinden araştırmalar yaparak, fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Ayrıca dişlerinizin sarılığından mustaripseniz; Mehmet Eker Kliniği’nden randevu alıp, uzman kadrosunun eline kendinizi bırakabilirsiniz. Çağa uygun teknolojik cihazları ile kalıcı, uzun ömürlü ve bütçeye uygun bir şekilde beyazlatma için, detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mehmet Eker diş kliniği olarak tüm diş beyazlatma süreçlerinde sizlerin yanında yer alıyoruz. Özellikle 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında bilgileriniz kimseyle paylaşılmaz. Süreç yönetimi ve merak ettiğiniz tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Diş Beyazlatma Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Diş beyazlatma bleaching olarak da bilinen bir yöntemdir ve hakkında merak edilenler çok fazladır. Evde diş beyazlatma uygulaması kadar profesyonel beyazlatma adına araştırmalar yapılmaktadır. Konu diş taşı temizliği gibi hafife alınsa da durum oldukça kritik ve geniş kapsamlıdır. Bu yüzden uygulama tercih edilmeden önce diş beyazlatma yöntemleri ile ilgili herhangi bir soru aklınızda kalmamalıdır.

Diş Temizleme ve Beyazlatma Aynı mı?

Diş temizleme ile diş beyazlatma yönteminin arasında fark bulunmaktadır. Temizleme işlemi diş taşları ve diş eti üzerinde gerçekleşmektedir. Temel hedef ağız içinde yer alan zararlı maddelerin yok edilmesidir. Bakteri ve diş taşları temizlenmesi dişte beyazlığa neden olmaz. Olası çürüme ve renk değişimlerinin önüne geçilmiş olur.

Diğer taraftan bir diş beyazlatma işlemi dişin renginde açılmaya neden olmaktadır. Diş tipi diş renginin açılmasında etkilidir. Fakat ister ofis tipi ister farklı tipler olsun beyazlatma işleminden sonra lekeler yok edilir. Beyazlatma yöntemleri sayesinde dişin sahip olduğu renk daha açık hale gelir. Ofis tipi beyazlatma gibi farklı adlandırılmaları olsa da temelde amaç renk değişimi ile estetik görünüm elde etmektir.

Anında Diş Beyazlatma Evde Mümkün mü?

Hastalar ilk olarak evde diş beyazlığı elde etmek adına doğal yöntemler (!) denemektedir. Her ne kadar çok cazip gelen ve uygun fiyatlı bir yöntem gibi görülse de sağlıklı değildir. Öncelikle anında beyazlık sağlaması mümkün değildir. Çünkü bu tarz bir işlem ancak sağlık ürünleri ile olasıdır.
Evde kullanılan yiyecek ve besinler dişe fayda değil zarar sağlar. İçerisinde yer alan asitten dolayı diş minesine zarar verir. Yüzeyde özellikle dolgu ve kaplama varsa erimesinde etkilidir. Eriyen dişte zamanla aşınma meydana gelir ve çürümeler daha kolay oluşur. İstenmeyen durumlara davetiye çıkarılmış olacaktır.

Dişi En Çabuk Ne Beyazlatır?

Diş renginde beyazlatma sağlamak adına uzun süre bekleme gibi bir lüksünüz yoksa en kısa yolu bulmanız gerekir. Özel günlerde daha iyi hissetmek ve görünmek adına bu yolu tercih edebilirsiniz. Evde en çabuk şekilde beyazlatma sağlayamayacağınızdan bir diş hekiminden hizmet almanız şarttır.
Diş hekimleri özellikle bu alanda kullanılmak üzere malzeme kullanmaktadır. Sağlığa zararı olmadığı gibi dişe de faydası olan malzemeler ile kısa sürede beyazlığı elde edebilirsiniz. Dişe sürülen malzemeler üzerindeki tabakayı gidererek daha açık renk almasını sağlayacaktır.

Kalıcı Diş Beyazlatma Var mı?

Etkili ve kısa sürede beyazlık sağlayan ürünler var olsa da kalıcı bir diş beyazlığı neredeyse imkânsızdır. Çünkü insan yemek tüketirken ya da bir şeyler içerken dişlerinize temas edecektir. Her aşamada diş fırçalasanız dahi dişlerin bu durumdan etkilenmemesi imkânsızdır. Ömürlük bir kalıcı beyazlık sağlanmasa da uzun süre boyunca kullanabileceğiniz beyazlığı elde edebilirsiniz.

Doktor gözetiminde diş beyazlatma yaptığınızda ve bunların kontrolünü sağladığınız takdirde beyazlığın süresini arttırabilirsiniz. Özellikle birkaç seans doktor gözetiminde olmak, temizlik ve beyazlatma yaptırmak gerekir. Yıllarca tekrarlamaya ihtiyaç duymadan beyaz dişlerin sahibi böylece olabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Neler?

Diş beyazlığı elde etmek adına günümüzde birden fazla yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemler uygulanacak kişiye ve diş yapısına göre değişiklik gösterir. Genelde klasik beyazlatıcı malzemelerle sağlanan yöntemler yaygındır. Dış yüzeye uygulanıp kısa sürede etki edecektir.
Diğer yönden dişin iç kısmına dolgu gibi malzeme enjekte edilerek renginde açılma meydana getirebilirsiniz. Diş hekiminin görüşüne bağlı olarak iki yöntemden birisini tercih etmeniz mümkün. Yöntem fark etmeksizin temel amaç hastanın rahatsız olduğu diş renginden kurtulmasıdır.

Diş Beyazlatma Kaç Kez Yapılır?

İlk aşamada beyazlatma yaptıracak olan hastanın bu işlemi tekrarlaması gerektiğini bilerek hareket etmesi gerekir. Bir seferliğine yapılan diş beyazlatma yeterli olmayacaktır. Kullanım şekline ve diş hijyenine bağlı olarak işlemin birden fazla kez yapılması şarttır. Aksi takdirde dişlerin rengi eskisinden de kötü olabilir.
Diş beyazlığı yöntemi genellikle 6 ayda bir ya da 1 yılda bir yenilenmelidir. Kendinizce kalıcı ve yeterli gördüğünüz beyazlığı elde edene kadar bunu tekrarlayabilirsiniz. Doktorunuz tarafından size kaç kere yapılması ne kadar sürede tekrar edilmesi konusunda bilgi vermeli. Fakat burada tercih tamamen sizindir.

Diş Beyazlatma Kaç Sene Sürer?

Uygulama sonrası sonuç görmek adına senelerce beklemenize gerek yoktur. İlk seans ya da ikinci seans sonrası diş beyazlatma yaptırmış olacaksınız. Doğrudan diş renginizde açılma meydana gelecektir. Kısa sürede etki veren malzemelerden dolayı senelerce işlemleri sürdürmeniz şart değil.

Diş Beyazlatma Kaç Seans Sürer?

Beyazlatma işlemi uygulama yapılacak diş durumuna göre tek seans ile yapılabilir. Ancak genel kabul iki seansta işlemin tamamlanması yönündedir. Her ne kadar kullanılan malzemeler kişinin sağlığı için uygun olsa da diş eti hassas bir alandır. Tek seansta uygulamaların tamamını gerçekleştirmek hassasiyeti arttırabilir.
İki seansa bölünerek beyazlatma işlemi yapıldığı takdirde hem kalıcılık oranı artar hem de hassasiyet oluşumu azalacaktır. İşlemi yapacak diş hekimi ile yapılacak sayıyı öğrenebilirsiniz. İşlem süresi ve kaç kere tekrarlanacağı noktasında en doğru bilgiyi size özel olarak doktorunuz hesaplayacaktır.

Diş Beyazlatma Kaç Yaşında Olmalı?

Diş beyazlığı elde etmek cazip bir tedavi olsa da her yaşta yapılmayacak bir işlemdir. Özellikle çocuklarda önerilmeyen bir yöntemdir. Uygulamanın yapılması adına en az 16 yaşında olmak gerekir. 16 yaşını tamamlamış bireyler ve yetişkinlerde gönül rahatlığıyla uygulama yapılabilmektedir.
Genel kural minimum 16 yaş olarak bulunsa da diş hekiminin görüşü etkilidir. Eğer hekim tarafından inceleme yaptıktan sonra uygun görülmezse erteleme yapılabilir. Hastanın durumuna ve kendi tecrübesine bağlı olarak diş hekimi hastanın en az 18 yaşında olmasını da talep edebilmektedir.

Diş Beyazlatma için Hangi Bölüme Gidilir?

Geleneksel diş beyazlatma adına diş hekimleri yardımcı olacaktır. Ancak en iyi sonuçları bu alanda uzman olan diş hekimlerinden alabilirsiniz. Alanında faaliyet gösteren ve tecrübe sahibi olan diş hekimleri için Mehmet Eker ve diş hekimlerinin olduğu kliniğe başvurabilirsiniz.

Klinikte yer alan diş hekimleri diş beyazlığınızı elde etmek adına profesyonel şekilde çalışma gösterecektir. İhtiyacınız olan görünüm için planlama yapılır. Yapılan bu planlama karşılığında bir ya da iki seansta sonuçları tatmin edici şekilde alabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Acı Verir mi?

Beyazlatma uygulaması esnasında dolgu ya da kanal tedavisi gibi diş içine etki eden bir uygulama yapılmamaktadır. Bu yüzden uygulama sırasında hastanın bir duygu hissetmesi imkânsızdır. Dişçi koltuğunda uzanırken beklemesi yeterli olacaktır. Diş hekimi tarafından gerekli işlemler hissettirilmeden gerçekleştirilecektir.

Diş Beyazlatma Ağrılı mı?

Dişte ağrının oluşması adına dişe yüksek düzeyde etki edecek bir uygulama yapılması gerekir. Halbuki diş beyazlığı yapılırken dişin sadece yüzeyi üzerinde işlem yapılmaktadır. Özel beyazlatıcı jeller sürülür ve sonrasında ışınlarla diş tonunda açılma meydana gelmesi beklenir.
İzlenen bu yöntemde hastanın uygulama sırasında ağrı hissetmediği bilinmektedir. Ağrının yanı sıra bir acı da söz konusu olamaz. Uygulama sonrası ilk gün ağrı çekilme olasılığı vardır. Bu diş eti hassasiyetine bağlı olarak gelişebilmektedir. Ancak her hastada ağrı oluşacağı garantisi yoktur.

Diş Beyazlatma Hassasiyet Yapar mı?

Diş tedavisi ve uygulamaları arasında en hafif uygulamalardan birisi beyazlatmadır. Beyazlatma zor bir işlem değildir, kolaylıkla sağlanır. Fakat hastanın uygulama sonrası hassasiyet yaşaması mümkündür. Hassasiyet oluşumu geçici ve oldukça doğal bir durumdur.
Dişte hassasiyet oluşumu neredeyse tüm diş tedavilerinde görülebilen bir durumdur. Oluşan bu hassasiyetin temel sebebi diş eti ve dişlerin yabancı maddelerle karşı karşıya kalmasıdır. Ağız içinde fark edilen bu durum neticesinde hassasiyet oluşumu gözlemlenebilir. Dişte oluşabildiği gibi kısmen diş etinde de yaşanabilir.

Diş Beyazlatma Kimlere Uygulanmaz?

Dişte beyazlık elde etmek herkesin isteği olsa da uygulanamayacak kişiler bulunmaktadır. Kişi öncelikle 16-18 yaşından küçükse diş hekimi tarafından böyle bir uygulama yapılamaz. Hastanın ağız ve diş yapısının oturması, büyümesi beklenir.

Hamile ve emziren anneler için de çok önerilen bir yöntem değildir. Her ne kadar ilaç enjekte edilmese de uygulama sırasında ışınlar kullanılmaktadır. Mümkün mertebe çocuğun doğması ve emzirme döneminin bitmesi gerekecektir. Böylece daha sağlıklı uygulamalar yapılabilmektedir.

Diş Beyazlatma Mantıklı mı?

Oldukça mantıklı bir uygulamadır. Dişte renk değişimi ve lekelenme öncelikle ağız ve diş sağlığı için tehlikelidir. Oluşan lekelenmeler ilerleyerek bakteri oluşumunu tetikler. Bunun sonucunda çürüklerin oluşma olasılığı artacaktır. Çürükler zaman içerisinde diş kaybına kadar götüren bir süreç ortaya çıkabilir.

Lekelenme psikolojik sağlık açısından da etkileyicidir. Hasta diş yapısından dolayı konuşmak istemez, gülmeye çekinir. Özgüvensizlik oluşturan bu durumu yok edebilmek adına diş beyazlatma oldukça doğru ve mantıklı olacaktır. Psikolojik ve fizyolojik sağlık için uygulama yaptırılmalıdır.

Çürük Dişe Beyazlatma Yapılır mı?

Çürük dişler tek başına olumsuz görüntü yaratmaya yetmektedir. Uygulanacak beyazlatma uygulaması ile çürüklerin yok olacağını düşünmek hatalıdır. Diş hekimleri çürük bulunan diş üzerinde beyazlatma etkisi gösterecek uygulamalardan kaçınacaktır.

Hastanın önce var olan çürüklerini tedavi etmesi gerekir. Dolgu ya da gerekirse kanal tedavisi olması şarttır. Çürük oluşumuna neden olan bakteriler dişten tamamen uzaklaştırıldığı takdirde beyazlatma işlemine geçilecektir.

Ağız yapısında var olan çürüklerin yok edilmesi ve daha beyaz bir diş görünümü adına siz de Mehmet Eker ve kliniğinde yer alan uzmanlardan yardım alabilirsiniz. Klinikten randevu alarak önce dişlerinizi inceletebilir daha sonra uygun görülürse beyazlatma uygulamasını gerçekleştirebilirsiniz.

Kısa sürede etkili diş beyazlığı elde etmenin yanı sıra genel ağız ve diş sağlığı problemleri adına da kliniğimizi tercih edebileceğinizi unutmayın. Bağcılar ve Başakşehir’de yer alan kliniklerimize uğrayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Lekeleri Giderir mi?

Dişte beyazlık elde etmenin temel yolu lekelenmeleri ortadan kaldırmaktır. Farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkacak olan lekelenmeler uygulama sayesinde yok edilebilir. Beyazlatma sırasında kullanılan malzemeler var olan bakterileri yok eder. Lekeleri ortadan kaldırmak ile kalmaz aynı zamanda var olan asıl doğal diş rengini elde etmeyi sağlar.
Kahve, çay, sigara gibi sebeplere bağlı olarak dişlerinizde lekelenme varsa siz de bu yöntemi uygulatabilirsiniz. Yalnız sebeplerden dolayı lekelenme tekrar meydana gelebilir. Her ne kadar kısa sürede bu lekeler yok olsa da tekrarlamaması adına yaşam şartlarını düzeltmek gerekecektir.

Diş Beyazlatma Kaç Ton Beyazlatır?

Her uygulamanın ortak bir sonuç vermesi imkânsıza yakın bir durumdur. Gülüş tasarımı altında hastaların da talep edeceği görünüm değişiklik göstermektedir. Hastanın taleplerine bağlı olarak diş hekimi ile birlikte yöntem seçilir. Talebe göre açılacak ton rengine karar kılmak mümkün olacaktır.

Bazı hastalar doğal diş rengine kadar açılma talep etse de bazı hastalar Hollywood Smile gibi oldukça açık renkteki dişleri tercih etmektedir. Normal diş beyazlatma yöntemi ile bile en az 1-2 ton dişlerde renk açılması meydana gelecektir. Eğer daha fazla beyazlık talep ediyorsanız bu konuda bilgi verebilirsiniz.

Diş Beyazlatma Yaptıktan Sonra Ne Yapılmalı?

İlk gün diş beyazlığı uygulamasından sonra dişlerinize fazla yüklenmemeye dikkat etmelisiniz. Hassasiyete bağlı olarak çiğnenmesi zor olan yiyecekler hassasiyeti arttırabilir. İlerleyen süreçte ağrı ya da sızı da yaratabilir. Aşırı sıcak ve soğuk içeceklerin de zararlı olabildiği bilinmelidir.
Diş hekimleri tarafından diş beyazlığı sonrasında ilk 48 saat boyunca şarap ve genel alkol türevleri, kahve, çay ve sigara tüketilmesi önerilmemektedir. İlk 48 saat boyunca renk yapabilecek salçalı yemeklerden de uzak durmak da fayda var. Kalıcı diş beyazlığı sağlamak adına ilk 48 saat çok önemlidir.

Diş Beyazlama İşleminden Sonra Diş Fırçalanır mı?

Diş fırçalama hayatın olmazsa olmazları arasındadır. Her ne kadar profesyonel destek ile kısa sürede beyazlık elde edilse de bunun kalıcılığını sağlamak sizin elinizde. Diş fırçalamayı aksatmadan sağlarsanız uzun süreli beyazlığı elde edebilirsiniz.

Uygulamanın hemen sonrasında diş fırçalama yapmamalısınız. İlk gün yemek yerseniz, yemek sonrası rutin diş temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Diş hijyeni sağlarken ilk günlerde dikkatli olmak da fayda var. İlk gün hassasiyet yaşıyorsanız diş etlerinizi kanatmamaya özen gösterin.

Diş Beyazlatma Sonrası Ne Yenmez?

Diş beyazlatma yöntemi sonrası yenmemesi gerekenlerin listesi açık bir şekilde belirlidir. Diş renginde değişimin sebepleri bellidir. Sigara tüketimi, kahve ve çay içmek başlıca sebeplerdendir. Diş hekimleri tarafından özellikle bu alanda uyarılar yapılmaktadır. Ne kadar tüketimleri azaltılırsa beyazlığın kalıcılığı da o kadar artacaktır.

Alkollü ve asitli içecekler de dişlere zararlıdır. Beyazlığını yok etmekle birlikte aynı zamanda diş yüzeyine de zarar verecektir. Diş beyazlatma konusunda yıkıcı etkiye sahip olanlardan birisi de şaraplardır. Kırmızı şarap ve alkol türevleri, asitli içecekler tüketilmediğinde istenen sonuç elde edilebilir.

Diş Beyazlatma Sonrası Sigara İçilirse Ne Olur?

Sigaranın uzun vadede yarattığı sorunlardan birisi vitamin eksikliğine ve içeriğindeki maddelere bağlı olarak dişte sararma yapmasıdır. Lekelenme ve sararmalar ile dişlerde kötü bir görüntü ortaya çıkar. Eğer diş beyazlatma sonrası sigara içerseniz yaptırdığınız uygulamanın bir anlamı olmayacaktır.

Kalıcı diş beyazlatma yaptırmanın yolu kesinlikle sigara tüketmemekten geçer. Tamamen bırakmanız ağız ve diş sağlığınız için oldukça iyi olacaktır. Bırakamıyorsanız bile en azından beyazlatma işleminden sonra ilk 48 saat içmemeli sonraki süreçlerde de azaltmalısınız. Böylece uzun süreli inci gibi dişlerle yaşayabilirsiniz.

Diş Beyazlatmadan Sonra Diş Sararır mı?

Hastalar kalıcı diş beyazlatma uygulaması adına kişisel olarak emek vermesi gerektiğini bilmelidir. Sadece diş hekimi kontrolünde gerçekleştirilen uygulama yeterli olmayacaktır. Diş beyazlığı için uygulama yapıldıktan sonra hasta dişlerini fırçalamaz, sigara ve kahve tüketimini arttırılırsa tekrar diş sararması meydana gelecektir.

Dişlerin kalıcılığı adına dikkatli davranmakta fayda vardır. Uygulama sonrası beyazlık yok olduğu takdirde tekrar diş beyazlatma tedavisi görmek gerekecektir. Aksi takdirde dişlerde lekelenme ve sararma artışı görülmektedir. Sürecin uzun vadede tekrarlanması ve olası lekelenmelerin önüne geçmek için; fırçalama, diş ipi ve ağız çalkalama suyu kullanılması önerilir.