Diş Sızlaması

Dişlerin Sızlamasına Ne İyi Gelir? Sızlayan Zirkonyum Kaplama Tedavisi

dislerin-sizlamasina-ne-iyi-gelir

Dişlerin sızlamasına ne iyi gelir? Özellikle kaplama tedavisinden sonra dişlerde bir miktar sızlama olması normal kabul edilir. Bu sızlamalar, zaman içerisinde azalarak kaybolur ve farklı bir tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Ancak bazı durumlarda sızlamalar azalmaz ve hastalara rahatsızlık vermeye devam eder. Peki, böyle durumlarda dişlerin sızlamasına ne iyi gelir?

Zirkonyum Kaplama Tedavisi ve Diş Sızlaması

dislerin-sizlamasina-ne-iyi-gelirKaplama tedavisi sonrasında veya geçici dişlerin takılmasının ardından, dişlerin sızlamasına ne iyi gelir sorusu sık sık sorulur. Bu sorunun yanıtının verilebilmesi için zirkonyum kaplamanın nasıl yapıldığının bilinmesi gerekir.

Zirkonyum kaplamada dişler belli oranda yontulur ve küçültülür. Böylece dişler için hazırlanacak kaplamaların sorunsuz şekilde dişlere oturması hedeflenir. Buradaki yontma işlemi son derece kritiktir ve dişlerde oluşan sızlama ile yakından ilgilidir.

Dişler yontulurken sadece mine tabakasının bir bölümü alınır. Daha iç bölümlerde yer alan dentin ve pulpa bölümlerine ise dokunulmaz. Zira bu bölümler diş köklerinde bulunan sinirlere çok yakındır. Pulpa dokusuna veya dentin tabakasına bilerek ya da yanlışlıkla yapılacak müdahale, bütün dişlerin sızlaması ile sonuçlanabilir.

Zirkonyum kaplama ile diş sızıntısı arasında direkt bir ilişki vardır. Bu durum sadece zirkonyum kaplama ile sınırlı olmayıp, tüm kaplama tedavileriyle ilgilidir.

Zirkonyum Kaplama Sonrasında Diş Sızlaması Nedenleri

Zirkonyum kaplama sonrasında dişlerde bir miktar sızlama olması beklenen bir durumdur. Ancak bu durum geçici olup, zaman içerisinde azalarak kaybolur. Hastaların sızlama için farklı bir tedaviye ihtiyaçları olmaz. Kısacası sızlama, tedavinin doğal bir etkisi olarak kabul edilir. Fakat dişlerin sızlamasına ne iyi gelir sorusu sorulacak kadar bir sızlama varsa ilgili durumunun farklı nedenleri vardır.

Sızlamaların zaman içerisinde azalarak kaybolması için tedavinin sorunsuz ve başarılı olarak gerçekleştirilmesi gerekir. Ayrıca dişlerde farklı problemler de olmamalıdır. Bunların haricindeki durumlar ise dişlerde sızlamaya yol açabilir. Zirkonyum kaplama tedavisi sonrasında dişlerde oluşabilecek sızlamaların nedenleri için aşağıdaki tablo incelenebilir:

Nedenler Açıklama
Tedavi Tedavinin doğal akışı, dişlerde hassasiyet oluşmasına neden olur. Dişlerin belli ölçüde yontulması, geçici ve kısa süreli hassasiyetlere yol açar.
Yanlış Tedavi Tedavi sırasında sadece mine tabakası yontulmalıdır. Dentin ve pulpa tabakasına yapılacak işlemler, dişlerde daha fazla sızlamaya ve hassasiyete neden olacaktır.
Kaplamanın Dişe Oturmaması Kaplama dişe tam olarak oturmadığında, diş ile kaplama arasına yemek artıkları ve dolayısıyla bakteriler birikir. Bu durum ise diş eti iltihabına ve sızlamaya yol açar.
Kaplamadaki Kırık ve Çatlaklar Kaplamada kırık veya çatlak olması, yontulan dişin korumasız kalmasına ve hassasiyet oluşumuna neden olur. Bu durum ise zaman içerisinde sızlamaya dönüşür.
Diş Gıcırdatma Diş gıcırdatma rahatsızlığı olanlar geceleri dişlerini sürekli sıkarak kaplamalara zarar verebilir. Zarar gören kaplamalar ise dişlerde sızlamaya yol açabilir.
Çürükler Kaplamanın altında farklı nedenlere bağlı olarak oluşan çürükler, kendilerini sızlama ve ağrı ile belli eder.

Dişlerin sızlamasına ne iyi gelir sorusunun yanıtının doğru olarak verilebilmesi için sızlamaya ve diş hassasiyetine neden olan durumların bilinmesi gerekir. Yaygın olan nedenler genel itibariyle bu şekildedir.

dislerin-sizlamasina-ne-iyi-gelirDişlerin Sızlamasına Ne İyi Gelir?

Dişlerin sızlamasına ne iyi gelir? Bu sorunun yanıtının doğru olarak verilebilmesi için öncelikle sızlamaların nedeninin tam olarak bilinmesi gerekir. Bu ise ancak detaylı bir doktor muayenesi ile mümkün olur. Doktor muayenesi haricindeki yöntemlerin geçici çözümler olduğu ve bir süre sonra etkisinin kaybolacağı unutulmamalıdır.

Öncelikle doğru ve sorunsuz şekilde yapılan bir kaplama tedavisinden sonra sızlama olmasının normal olduğu kabul edilmelidir. Fakat buradaki sızlamalar geçicidir ve bir süre sonra kendiliğinden kaybolur. Geçmeyen diş sızlaması söz konusu ise bunun arkasında farklı nedenler vardır. Dolayısıyla önceliğin bu nedenlerin ortadan kaldırılması için doktor muayenesine gidilmesi olması gerekir.

Diş sızlaması için uygulanacak çözüm yolları şu şekilde sıralanabilir:

  • İlk olarak deneyimli bir diş hekimine muayene olunmalı ve problemin arkasındaki neden tespit edilmelidir.
  • Sızlamaların spesifik bir nedeni (çürük, kaplamaların tam oturmaması, kaplamalardaki çatlaklar vb.) olması durumunda ilk olarak bunlar giderilmelidir.
  • Doktor onayı ile ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir.
  • Sızlamaların artmasına neden olabilecek aşırı sıcak ve aşırı soğuk yiyecek ve içeceklerden kaçınılması gerekir.
  • Doktor onayı ile ilgili bölgeye soğuk kompres uygulanabilir.
  • Böyle dönemlerde dişlerdeki hassasiyeti engelleme özelliği olan diş macunları tercih edilmelidir.
  • Doktor tavsiyesi ile diş etlerine masaj yapılmalıdır.

Dişlerin sızlamasına ne iyi gelir sorusunun yanıtı her hasta için farklıdır ve buradaki yanıtı ancak diş doktoru verebilir. Diş doktorunun onayı ve bilgisi olmadan uygulanacak yöntemler, sorunun büyümesine ve hatta dişlerin kaybedilmesine dahi neden olabilir.

Ön Diş Sızlamasına Ne İyi Gelir?

dislerin-sizlamasina-ne-iyi-gelirZirkonyum diş kaplama, ön dişlere de yapılan ve estetik problemleri gideren bir uygulamadır. Bu uygulama sonrasında da bazı hastalar tarafından dişlerin sızlamasına ne iyi gelir sorusu sorulmaktadır. Ön dişlerde meydana gelen sızlamaların temelinde, dişlerin yontularak küçültülmesine bağlı olarak oluşan hassasiyet vardır.

Ön dişlerin hava akımına daha açık olması, sızlamaların nispeten daha fazla olmasına neden olabilir. Eğer çürük, kaplamanın oturmaması veya kaplamada çatlak gibi farklı problemler yoksa ekstra bir tedaviye ihtiyaç duyulmaz.

Ön dişlerdeki sızlamaların oluşmaması için aşırı sıcak ve aşırı soğuk gıdalardan uzak durulması gerekir Ayrıca soğuk havalarda dişlerin ekstra korunması ve ağızın olabildiğince kapalı tutulması da önemlidir. Doktorun bu noktadaki diğer talimatları da dikkate alınmalıdır.

Zonklayan Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Hastalar tarafından sorulan dişlerin sızlamasına ne iyi gelir sorusunun arkasında oluşan hassasiyet vardır. Ancak zonklama ve şiddetli ağrı söz konusu olduğunda, problemin arkasında çok daha farklı neden bulunur.

Zonklamanın nedeni yapılacak muayene ile tespit edilir. Bu problemin arkasında çoğunlukla diş kökünde iltihap, çürük, diş eti enfeksiyonu gibi önemli diş hastalıkları vardır. Zonklamaların giderilmesi için öncelikle arkadaki nedenin tespit edilmesi ve daha sonra bu problemin tedavisinin gerçekleştirilmesi gerekir.

Zonklamaya neden olan durumun dişteki çürük veya enfeksiyon olması durumunda diş kaplamasının kaldırılması ve dişin tedavi edilmesi gerekir. Tedavi tamamlandıktan ve diş sağlığına kavuştuktan sonra kaplama yeniden takılabilir.

Evde Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

dislerin-sizlamasina-ne-iyi-gelirKaplama tedavisinden sonra dişlerin sızlamasına ne iyi gelir sorusunu soranlar, büyük oranda çözümü evdeki yöntemlerle bulmak ister. Diş kaplama tedavisinden sonra hafif şiddetteki sızlamalar için evdeki yöntemler işe yarayabilir. Zaten bu tür sızlamalar için herhangi bir tedavi uygulanmasa dahi sızlamalar kendiliğinden geçer.

Rahatsız edici seviyedeki sızlamalar için doktor talimatı ve tavsiyesi olmadan herhangi bir yöntem uygulanmamalıdır. Zira yapılacak yanlış bir uygulama, problemin büyümesine neden olacaktır. Hatta yanlış uygulama nedeniyle dişlerin kalıcı olarak kaybedilmesi dahi söz konusu olabilir. Bundan dolayı doktor onayı olmadan evde herhangi uygulama yapılmamalıdır.

Mehmet Eker Diş Kliniği olarak zirkonyum kaplama tedavisini yüksek kalitede uyguluyor ve oluşacak sızlamalar ile ilgili detaylı bilgilendirmeler yapıyoruz. Böylece hastalarımız bu süreci çok daha rahat ve sorunsuz olarak geçiriyor. Dişlerin sızlamasına ne iyi gelir sorusunun yanıtı ve zirkonyum kaplamalarla ilgili diğer detaylar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Zirkonyum Kaplama Tedavisi Sonrası Diş Sızlaması ile İlgili Sık Sorulan Sorular

dislerin-sizlamasina-ne-iyi-gelir

Dişlerin Sızlamasına Ne İyi Gelir?

Dişlerin sızlamasına ne iyi gelir konusu ile ilgili sık sorulan sorular ve bu soruların yanıtları aşağıda yer almaktadır.

1 – Diş Ağrısını En Çabuk Ne Keser?

Diş ağrılarının farklı nedenleri vardır. Ağrının arkasındaki nedeni tam olarak bilmeden herhangi bir uygulama yapmak doğru olmayacaktır. Ağrılar için direkt olarak bir diş hekimine muayene olunmalıdır.

2 – Dişlerin Sızlamasına Ne İyi Gelir?

Dişlerin sızlamasının temel nedeni hassasiyetlerdir. Aşırı sıcak ve soğuk gıdalardan ve içeceklerden uzak durmak, sızlamaların azalmasına katkı verecektir. Rahatsız edici seviyedeki sızlamalar için zaman kaybetmeden diş hekimine muayene olunması gerekir.

3 – Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş ağrısı; çürükler, enfeksiyon, diş eti problemleri ve benzeri nedenlerden kaynaklanır. Ağrıların farklı nedenleri olduğundan, ağrıların giderilmesi için de farklı ve uygun yöntemlerin uygulanması gerekir. Bu ise ancak diş hekimlerinin kontrolünde ve onların talimatları ile mümkündür.

4 – Diş Sızlamasına Kesin Çözüm Var Mı?

Diş sızlamalarının arkasında hassasiyet problemleri vardır. Ayrıca çürük ve enfeksiyona bağlı olarak dişler sızlayabilir. Arkasındaki neden tespit edilerek gerekli tedavi yöntemlerinin uygulanması, diş sızlamalarının kesin olarak giderilmesini sağlar. Rahatsız edici diş sızlamaları için deneyimli bir diş hekimine başvurulmalıdır.

5 – Zirkonyum Ağrısı Ne Zaman Geçer?

Zirkonyum kaplama tedavisi sonrasında dişler birkaç gün sızlayabilir, ağrıyabilir. Kaplamaların çatlaması veya tam oturmaması gibi problemler olmaması durumunda ağrılar, birkaç gün içerisinde azalarak kaybolacaktır.