diş tedavileri

Tel Uygulamasında Diş Eti Tedavisi Önemli midir?

dis-eti-tedavisi

Diş eti tedavisi kapsamlı olarak gerçekleştirilmesi gereken ve inceleme gerektiren bir uygulamadır. Etlerin sağlıklı bir yapıya kavuşması kadar görünüm anlamında da iyileşmesi adına kimi durumlarda birden fazla tedavi gerçekleştirilmektedir. Bahsi geçen tedavilerin kapsamı, uygulaması ve kararı ise tamamen diş hekimi kontrolünde sağlanmalıdır.

Diş etleri özellikle ilerleyen yaşla birlikte bazı sorunları beraberinde getirir. Çünkü hassasiyet, kanamalar ve bu kanamaların ilerlemesi diş kaybı ile sonuçlanabilmektedir. Elbette erken yaşlarda da bahsi geçen sorunlarla karşı karşıya gelmek mümkündür. Bundan dolayı bir uzman eşliğinde diş eti tedavisi uygulanmaktadır.

Peki diş teli uygulamasında diş eti tedavileri önemli mi? Tel tedavisinden önce diş etiyle alakalı işlemler yapılmalı mı? İşte, konu hakkında bilmeniz gereken bazı detaylar!

Diş Teli Uygulamasından Önce ve Sonra Diş Etlerinin Tedavisi

dis-eti-tedavisiDiş etleri sadece sorun yaşandığı durumlarda değil, estetik amacıyla da uygulama yapılabilen bir alandır. Özellikle gülüş tasarımı nasıl yapılır konusunu araştırdığınızda pembe estetik adı altında bu uygulamalara denk gelebilirsiniz. Bazı durumlarda ise tedavi öncesinde diş sağlığını elde etmek amacıyla diş etlerine bakılmalıdır. Bunların başında diş teli tedavisi gelmektedir.

Diş teli tedavisi, ortodonti kapsamında yer alıp en sık başvurulan yöntemlerden birisidir. Tedavi öncesinde diş hekimi tarafından manuel ve görüntüleme teknikleri ile hastanın ağız yapısı incelenir. Bu inceleme sonucunda genel itibari ile varsa bir sorun giderilmelidir. Diş etleri de bu aşamada önem arz eder.

Eğer hastanın diş etlerinde bir problem varsa diş teli öncesi giderilmesi gerekmektedir. Çünkü tel tedavisi uzun soluklu olacağından, tedavi sırasında olası kanamalar ya da farklı reaksiyonlar hastaya problem yaratır. Hali hazırda ağızdaki tellerden dolayı diş etlerine müdahale etmek zor olacağı için mutlaka hastanın diş etlerine baktırması gerekir.

Hastanın diş etlerinde:

  • Şişme,
  • Kanama,
  • Hassasiyet,
  • Aft oluşumu,
  • Çekilme mevcutsa mutlaka tel taktırmadan önce tedavisini olması gerekir.

Ortodonti Sonrası Diş Eti Tedavisi

Diş teli tedavisi bittikten sonra ağız yapısının estetik görünmesi adına da diş eti tedavisi yapılabilmektedir. Burada bütün olarak ağız ve dişlerin güzel durması hedeflenmektedir. Bundan ötürü gerekli diş hekimlerine ve kliniklerine başvurarak uygulama gerçekleştirilecektir.

Diş Eti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Günümüzde diş etlerinde meydana gelen sorunları yok etmek, daha sağlıklı ağız yapısına kavuşmak adına hastalara uygulanan çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Diş etinin tedavi edilebilmesi bu yöntemler sayesinde mümkün olacaktır. Genel itibari ile uygulanan diş eti tedavileri şu şekildedir:

dis-eti-tedavisi

Diş Eti Tedavisi

Tedavi Yöntemleri Açıklama
Profesyonel Diş Temizliği Diş eti çizgilerinde bazı durumlarda plak, tartar birikimi meydana gelecektir. Profesyonel diş temizliği yapılarak buradaki tartarlar temizlenip diş etinin sağlıklı hale gelmesi sağlanır.
Cep Küçültme Operasyonu Bazı durumlarda tartarlar diş etinin altında birikerek görünmeyebilir. Cep küçültme diş eti tedavisi ile etler kaldırılarak altındaki tartarlar temizlenecektir.
Kemik ve Doku Grefti Var olan asıl kemikten ya da dokudan elde edilen yapılar bölgeye eklenerek asıl alanın iyileşmesi sağlanır. Kemikler güçlenir, dokularda ise daha sağlıklı görünüm elde edilir.
Yönlendirilmiş Doku Rejenerasyonu (YDR) Diş etini destekleyen diş kemikleri bulunmaktadır. Kemiklerin büyümesini sağlamak amacıyla biyolojik olarak zar eklenmesi işlemidir.

 

Evde Diş Eti Tedavisi Mümkün mü?

Diş eti tedavisi evde gerçekleşememektedir. Nasıl ki diş protezi gibi uygulamalar bir uzmanlık alanına dahil ise bu tedavi yönteminde de aynı durum geçerlidir. Evde sadece yapılabilecek işlem diş etleri sağlığı için ağız ve diş sağlığı hijyenine dikkat etmektir. Hijyene dikkat ettiğiniz müddetçe diş etlerinize de iyi gelecektir.

Diş Eti Tedavisi Ne Kadar Sürer? Diş Eti Tedavisi Kaç Seans Sürer?

Ortalama diş etlerinin tedavisi için bir bilgi vermek çok zordur. Çünkü bu durum kişiye özgü bir durumdur. Uzman doktorun ancak hastanın ağız ve diş sağlığını inceledikten sonra tedavi süresi hakkında bilgi vermesi olanaklı olacaktır. Ön diş kaplaması gibi tüm tedavilerde olduğu gibi diş hekiminizle görüşerek tedavi süresi hakkında bilgi alabilirsiniz.

Eğer ortada var olan bir diş eti probleminiz mevcutsa doğrudan Mehmet Eker Diş Kliniği ile iletişime geçebilirsiniz. Kliniğimizde yer alan uzman diş hekimlerimiz ağız ve diş yapınızı inceleyerek size ortalama bir seans ve tedavi süresi hakkında bilgi verecektir. Böylece daha net bilgi edinebilirsiniz.

dis-eti-tedavisiDiş Eti Tedavisi Hangi Bölüm?

Diş tedavileri bazı durumda uzmanlık alanı gerektirmektedir. Bu uzmanlık bilgisi ile hareket edilerek tedavinin gerçekleşmesi önemlidir. Aksi takdirde normal bir diş hekimi bu gibi sorunlarla ilgilenmeyecektir. Diş eti ile alakalı problemlerle ilgilenen bölüm ise ‘Periodontoloji’ olarak geçmektedir. Bu alanda uzmanlık elde etmiş kişiler ancak diş eti sorunlarıyla ilgilenebilir.

Özel kliniklerde doğrudan bu uzmanlık alanına dair bir bölüm göremeyebilirsiniz. Çünkü çoğu zaman kliniklerde bölümler devlet hastanelerinde olduğu gibi ayrılmaz. Fakat klinikler kadrosunda yer alan bölümleri ve diş hekimleri konusunda bilgi verecektir. İnternet sitelerinden ya da doğrudan klinikleri ile iletişime geçerek belirtilen alanla ilgili çalışmalarının olup olmadığını görebilirsiniz.

Şayet özel klinikte bu alana dair bir uzman yoksa tedavi olmanız söz konusu olmayacaktır. Çünkü ileri düzeydeki diş eti problemleri ile sadece Periodontoloji ilgilenebilmektedir. Aksi durumda ortaya koyulan tedaviler eksik ya da hatalı olabileceğinden genel yani temel muayenenizi ancak diş hekimi tarafından olmalı sonra gerekli görülürse uzmana danışmalısınız.

dis-eti-tedavisiDiş Eti Tedavisi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Diş eti tedavisi konusunda merak edilen bazı hususlar bulunmaktadır. Mehmet Eker Diş Kliniğimize başvuran hastalarımız özellikle birkaç konuda bilgi talep etmektedir. Söz konusu konular hakkında bilgi almak isterseniz kliniğimize ulaşabilirsiniz. Diğer konular hakkında bilgi edinmek isterseniz aşağıdaki sorulara göz atabilirsiniz.

1 – Diş Eti İyileşir mi?

Evet, iyileşir. Diş etindeki sorunun ne olduğuna bağlı olarak mevcut yöntemler arasında seçim yapılır. Hasta ve doktor işbirliğinde gerçekleşecek tedavi sayesinde diş etindeki sorunlar ortadan kaldırılmaktadır. Böylece bireylerin daha sağlıklı bir diş yapısına kavuşması mümkün olur.

2 – Diş Etlerini Güçlendirmek için Ne Yapmak Lazım?

En temel diş eti tedavisi öncelikle ağız ve dişleri hijyenik tutmaktan geçer. Mümkün mertebe günde iki kere dişlerinizi fırçalamalı, diş ipi kullanmalısınız. Bunun dışında ileri düzey sorunlarda diş eti tedavisi için uzman ile iletişime geçmelisiniz. Uzman tarafından önerilen beslenme şekli, vitamin değerleri ve tedaviler ile dişlerinizi güçlendirebilirsiniz.

3 – Diş Eti Nasıl Yenilenir?

Diş eti yenilenmesi farklı yöntemlerle gerçekleştirilebilmektedir. Lazer, YDR, cep küçültme ya da doku grefti gibi uygulamalar ile yenilenme sağlanabilir. Hastanın şikayetçi olduğu noktaya da bağlı olarak diş eti tedavisi yöntemleri arasından seçim yapılır.

4 – Diş Eti Tedavisi Fiyatları Ne Kadar?

Güncel diş eti tedavisi fiyatları hakkında net bilgiyi internet üzerinden paylaşmak yanlıştır. Zirkonyum kaplama fiyatı söz konusu olduğunda da bu durum geçerlidir. Kişisel fiyat bilgisi ancak hasta ile paylaşılmaktadır. Nasıl ki genel diş muayenenizi olduktan sonra diş kaplaması fiyatları hakkında bilgi alıyorsanız diş eti için de klinik ile iletişime geçmeniz gerekir.