Diş İmplant

İmplant Kaç Yıl Dayanır? İmplant Ömrü Nasıl Arttırılır?

implant-kac-yil-dayanir-implant-omru-

İmplant Kaç Yıl Dayanır? İmplant Ömrü Nasıl Arttırılır?

İmplant kaç yıl dayanır bu tedaviyi yaptırmadan önce hastaların cevabını en merak ettiği sorular arasındadır. Eksik dişlerin tamamlanması için yapılan implant diş tedavisi yapımı ne kadar sürer, implant çeşitleri nelerdir ve implant kaç yıl dayanır gibi sorular tedavi sürecine başlamadan öğrenilmesi gerekenler arasındadır.

Aslında implant kaç yıl dayanır sorusunun cevabı hastaların dişlerine ne kadar iyi baktığı ile ilgilidir. Bir diğer etken ise kullanılan malzeme ile alakalıdır. Ancak en iyi implant markaları bile kullansanız bazen sonuç değişmeyebilir. Bu konu hakkında tüm merak edilen soruların cevabı aşağıda verilmiştir.

Vidasız İmplant Nedir?

implant-kac-yil-dayanir-implant-omru-Genelde implant tedavisi denildiğinde akla ağza yerleştirilen vidalar gelmektedir. Ancak bu tedavi yönteminde vida olmadan implant ağza yerleştirilir. Süreç içerisinde daha az cerrahi işlem uygulandığı için uzun bir tedavi süreci gerekmemektedir. İyileşme ve tedavi sürecinin hızlı olması vidasız implantın en avantajlı yönleridir. Ayrıca vida olmadığı için gevşeme sorununun olmaması da avantajlarından birisidir.

İmplant Ne Kadar Sürer?

İmplant yapım süreci aşamalardan oluşmaktadır. Bu sebeple süreç biraz uzun sürer ve bu zamanı da hastanın durumu belirler. Bu yüzden kesin ve net bir zaman vermek doğru olmaz. Ortalama olarak 6 ay olan bu süreçte ise işlemler çok uzun sürmez. Her implantın yerine yerleştirilme süresi yaklaşık 3-4 dakika sürmektedir.

Kaplama diş mantığından uzak olan bu tedavi de implant takıldıktan sonraki iyileşme süreci oldukça önemlidir. Bu süreçte implantların çene kemiğine kaynaması beklenir. Son olarak hazırlanan dişler yerleştirilir ve tedavi sona erer.

İmplant Kaç Yıl Dayanır?

implant-kac-yil-dayanir-implant-omru-İmlant diş ömrü ne kadar sorusu oldukça merak edilir. İmplant tedavisi yapılırken diş hekimleri tarafından amaçlanan şey hastanın dişleri ömür boyu kullanmasıdır. Ancak durum her zaman planlandığı gibi gitmemektedir. Yapılan araştırmalara göre ortalama bir implant 20 ile 30 yıl arasına dayanmaktadır. Ancak implant kaç yıl dayanır sorusundan ziyade bu süreci etkileyen bu faktörler nelerdir? İşte cevabı;

İmplant Bakımı Dişleri günde en az iki kere fırçalayarak, diş ipi kullanarak ve yılda iki kez diş hekimi kontrolü yaptırarak kullanım sürecini uzatabilirsiniz.
Dişlerin Doğru Şekilde Kullanımı İmplant dişlere zarar verecek sertlikte yiyecekler ısırmak, soğuk veya sıcak şeyler tüketmek sorunlara yol açmaktadır.
Tedaviyi Gerçekleştiren Diş Hekimi Oldukça profesyonel bir süreç gerektiren implant tedavisi için deneyimli diş hekimlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durumu yüzde yüz etkileyen bir faktör olmasa da oldukça etkilidir.
İmplantın Ağız İçerisindeki Konumu İmplantın durumu takma diş tedavisinden farklıdır. İmplantın konumu kullanım ömrünü etkilemektedir. Eğer implant ağzın arkasına yerleştirildiyse öne yerleştirilen implantlara göre daha fazla baskı alır. Buda arka implantın, ön taraftakine oranla daha kısa ömürlü olmasına sebep olur.
Genel Ağız Sağlığı Ağız sağlığı konusunda dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi sigara tüketimidir. Çok sigara tüketen kişilerin implant ömrü oldukça kısa olur.

İmplantın Ömrü Biterse Ne Olur?

implant-kac-yil-dayanir-implant-omru-Yukarıda implant diş kaç yıl dayanır sorusu cevaplandı. İmplantın ömrü sona ermişse veya implant ile ilgili sorunlar yaşanırsa bazı sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu sonuçlar aşağıda sıralanmıştır.

  • İmplant Kaybı: İmplant başarısızlıkla sonuçlandıysa veya ömrü bittiyse implant kemikten ayrılmış olabilir. Ya da implantın çıkarılmasını gerektiren durumlar ortaya çıkabilir. Böyle sonuçlanırsa diş eksikliği tekrar ortaya çıkar.
  • İmplant Revizyonu Veya Değiştirilmesi: İmplantın kullanım sürecinde, implant üzerine yerleştirilen protez aşınabilir ya da hasar görebilir.
  • Yeniden İmplantasyon: Bu işlem çeşitli sebeplerden ötürü implantın yeniden çıkarılarak yerine yeni implantın yerleştirilmesi ile yapılır. Ancak bu işlem yapılmadan önce gerekli muayenelerin yeniden yapılması gerekir.
  • Alternatif Tedavi Seçenekleri: İmplant konusunda başarısızlık yaşandığı zaman başka tedavi seçenekleri değerlendirilmelidir. Burada önemli olan hastanın ihtiyaç duyduğu ve seçtiği tedavidir.

Diş İmplantı Yaptıranların Yorumları Nasıldır?

Her işlemde olduğu gibi implant tedavisi sürecinde de olumlu ve olumsuz yorumlarla karşılaşılabilir. Ancak genelde hastalar implant dişleri doğallığı, sağlamlılığı ve gülüş tasarımı sağlaması sebebiyle oldukça çok tercih etmektedir. Sonrasında ise uzun yıllar kullanılabilir olması da onları cezbeden durumlardandır. Genelde ise hastalar zirkonyum implant çeşidini tercih ederler.

Ancak implant tedavisinde önemli olan diş kliniği tercihidir. Hastaların yorumlarına ve memnuniyetlerine bakılırsa Mehmet Eker Diş Kliniği’nden sıkça bahsedilir. Sizde başarılı bir işlem yaptırmak istiyorsanız mutlaka tercih etmelisiniz.

İmplant Kaç Yıl Dayanır Hakkında Sık Sorulan Sorular

implant-kac-yil-dayanir-implant-omru-Son yılların popüler tedavi yöntemi olan implantlar için kullanım ömrü ve implantlar hakkında merak edilenler yukarıda cevaplanmıştır. Bu konu hakkında diğer merak edilenler ise kısaca aşağıda cevaplanmıştır.

1 – İmplant Ömrü Bittikten Sonra Ne Olur?

İmplant kaç yıl dayanır kişiden kişiye değişebilir ancak eğer implantınızın ömrü bittiyse yeniden kemik greftleri yapılır. Böylece kemik ilavesi yapılır. Sonrasında yeniden implant yapılır.

2 – İmplant Kaç Yıl Dayanır?

İmplant kullanım süreleri için net bir cevap verilmez. Ancak implant kaç yıl dayanır sorusuna ortalama olarak 20 ile 30 yıl dayanır şeklinde cevap verilir.

3 – İmplant Diş Çürür mü?

İmplant yaptırmak için en önemli sebeplerden biriside bu dişlerin çürüme yapmamasıdır. Ancak burada dişlerin bakımını düzenli ve dikkatli yapmak önemlidir.

4 – İmplant Ömrü Nasıl Uzatılır?

İmplant kaç yıl dayanır sorusunu cevaplandırmak hastaların elindedir. Eğer doktorun tavsiyelerine uyar ve düzenli bakımlarınızı yaparsanız sağlıkla implantlarınızı uzun yıllar kullanabilirsiniz.