Diş İmplant

Tüm Dişler İmplant Olur mu?

tum-disler-implant-olur-mu

Tüm dişler implant olur mu sorusu tüm dişlerini çeşitli sebeplerle kaybetmiş bireylerin merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Eğer bir hastanın hiç dişi yoksa ya da var olan dişlerinin tümü çekilmesi gerekiyorsa bu durumda tüm dişler implant olur mu sorusuna “evet” şeklinde yanıt vermek gerekecektir.

Fakat tüm dişler olmadığında her diş için bir implant uygulaması yapılmamaktadır. Aslında bu işlemi yapmak da mümkündür ancak sağlık açısından uygun görülmemesi sebebi ile tercih edilmemektedir. Sağlıksız olmasının sebebi ise iki implant arasında az sayıda kemik bulunmasından kaynaklanır. Böyle bir durumda implantın ömrü kısalmış olacaktır. Bu nedenle tercih edilen bir uygulama değildir.

Her implantın arasında yaklaşık olarak 3 mm ila 5 mm arasında boşluk bırakmak implant çevresinde yer alan kemik yapısının beslenmesine katkı sağlar. Böylece daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olur. Bu yüzden de her bir diş için implant uygulaması tercih edilmemektedir. Daha çok zirkonyum kaplama buna uygundur.

Tüm Dişler İmplant Olur mu? Yapımı Nasıl Olur?

Tüm dişler implant olur mu sorusundan sonra doğal olarak bu işlemin nasıl olduğu akıllara gelecektir. Bir hastaya implant uygulamasının yapılabilmesi için öncelikli aranan şartlardan bir tanesi ağız içerisinde yeteri kadar kemik hacminin bulunmasıdır. Aksi halde söz konusu tedavi yönteminin uygulanması mümkün değildir.

tum-disler-implant-olur-mu

Tüm Dişler İmplant Olur mu?

Bu nedenle geç kalmadan kemik hacmi yitirilmeden bir an önce gerekli tedaviye başlanması tavsiye edilmektedir. Tüm dişlerini kaybeden hasta için iki seçenek bulunmaktadır;

  • İmplant ile diş yapımı
  • Takıp çıkarılan damak protezi

Eğer kemik yapısının uygun olmamasından dolayı implant yapımı mümkün değilse bir diğer seçenek olan takıp çıkarılabilen damak protezi tercih edilmektedir.

Tüm Dişlere İmplant Yapımı Aşamaları Nelerdir?

Hastalar tüm dişler implant olur mu sorusunun cevabını bulduktan sonra da genellikle implant tedavi sürecinin yapım aşamasını merak eder. Çenede hiç diş olmayan hastalara öncelikle tedavi planlaması yapmak gerekir. Bu durumda ya hareketli ya da sabit implant tedavi yöntemi uygulanmış olacaktır. Tüm dişler implant olur mu sorusunu yapım aşamasını bir tablo aracılığı ile göstererek cevaplamış olalım;

1.      Muayene Tedavi sürecine başlamadan önce muhakkak hem radyolojik olarak hem de klinik olarak inceleme yapılması gerekir. Bunun sebebi ise söz konusu tedavinin hastaya uygun olup olmadığını tespit etmek amacı ile yapılır. Hem de bu inceleme sayesinde kist oluşumunun olup olmadığı ya da çekimden sonra kök kalıp kalmadığı da tespit edilmiş olur.
2.      Anestezi  aşaması Operasyona geçmeden önce hastanın herhangi bir acı hissetmemesi için lokal anestezi uygulaması tercih edilir.
3.      İmplant yapım aşaması Anesteziden sonra uygun olan cerrahi aletler kullanılarak implantın yerleştirileceği yuvaların açılması gerekir. Sonrasında da bu yuvalara implantların yerleştirilmesi sağlanır.
4.      Dikiş aşaması Dikişli implant işlemi yapılacaksa diş etine bir kesik atılması gerekir. Böylece kemiğe ulaşması sağlanır. Vidalama yapılmış olur. İmplant yerleştirildikten sonra da dikiş atılır.
5.      İyileşme aşaması İyileşme dönemi implantın üst çeneye ya da alt çeneye uygulanmasına göre değişiklik gösterebilmektedir. Eğer alt çeneye yapılmış ise 2 ila 2.5 ay arasında değişiklik gösterebilmektedir. Üst çene ise de 3 ya da 4 ay arasında implant ve kemikle bütünleşmiş olur.
6.      Protezin yapılması Son aşama olarak protez tasarımına geçilir. Bu aşamada göz önünde bulundurulması gereken husus ise hastanın zevkleri ve ağız yapısıdır. Bu iki hususu değerlendirerek hekim estetik bir tasarım yapmış olacaktır. Ağız ölçüsü alınacaktır. Bu şekilde ağız yapısına uygun olan protez hazırlanmış olur.

tum-disler-implant-olur-muÖn Dişlere İmplant Yapılır mı?

Tüm dişler implant olur mu sorusu kadar ön dişlere implant yapılır mı sorusu da oldukça merak edilmektedir. Zaten tüm dişler implant olur mu sorusu aslında ön dişlere implant yapılıp yapılmayacağı sorusunu da içerisinde barındırmaktadır. Ön dişlerde kayıp mevcutsa implant yapılması uygundur. Günümüzde implant tedavisinin gelişim göstermesi ile beraber oldukça kolay bir şekilde implant yapılmış olacaktır. Sonrasında da üzerine zirkonyum kaplama diş uygulaması yapılmaktadır. Böylece ön diş implant yaptıranlar oldukça doğal bir gülüşe sahip olmuş olacaktır.

Ön Diş İmplant Ne Kadar Sürer?

Her implantın yerleştirme süresi sanıldığından çok daha kısadır. 3 veya 4 dakika içerisinde yerleştirme işlemi tamamlanmış olur. İmplantlar yerleştirildikten sonra da 3 ila 6 ay arasında bir iyileşme sürecine girilmiş olur. İyileşme sürecinin net olmamasının sebebi ise bu durumun hastadan hastaya değişiklik göstermesinden kaynaklanır. Diş hekimi hastaya göre bir zaman dilimi belirlemiş olacaktır.

Hangi Dişlere İmplant Yapılmaz?

Tüm dişler implant olur mu sorusunun bir diğer versiyonu da hangi dişlere implant yapılmaz sorusudur. Eksik dişlerin yerine kemik yapısının uygun olması halinde implant yapılmasında herhangi bir problem yoktur. Fakat tüm dişlerin olmaması durumunda her diş için bir implant uygulaması uygun görülmemektedir. İmplantlar arasında bir miktar boşluk bırakılması kemik yapısı sağlığı açısından oldukça önemlidir.

tum-disler-implant-olur-muTüm Dişler İmplant Olur mu? Hiç Diş Yoksa Kaç İmplant Yapmak Gerekir?

Tüm dişler implant olur mu sorusuna verilen “evet” yanıtından sonra hastaların aklında genellikle “o halde hiç diş yoksa kaç implant yapmak gerekir?” sorusu belirir. İstanbul’un en iyi diş kliniği olarak bilinen Mehmet Eker Diş Kliniği bünyesinde çalışan hekimlerimiz muayene sonrası bu sorunun cevabını daha net bir şekilde vermektedir.

İmplant gibi bir işlemi kaliteli ve hasta memnuniyetine önem veren bir poliklinikte yaptırmak gerekir. Hekimlerimiz hiç dişi olmayan ya da tüm dişlerinin çekilmesi gereken hastalara gerekli tüm incelemeleri yaptıktan sonra birçok unsuru göz önünde bulundurarak 6 ila 13 arasında implant uygulaması yapabilir.

32 Diş İmplant Fiyatları Ne Kadardır?

Tüm dişler implant olur mu sorusu hastalar için fiyat bilgisi bakımından da büyük önem arz etmektedir. Öncelikle hiç dişi olmayan hastalara bile 32 implant uygulaması yapılmamasıdır. Her bir dişe implantın uygulanması daha önce de belirttiğimiz gibi kemik sağlığı açısından uygun olmayacaktır. Bu nedenle 32 dişin olmadığı durumlarda bile daha az implant uygulamasının yapılması gerekmektedir.

tum-disler-implant-olur-muFakat bütün dişleri implant yaptırmak fiyat bakımından değişkenlik gösterebilmektedir. Çünkü hiç dişi olmayan her hastaya bile aynı miktarda implant uygulaması yapılmamaktadır. Hastanın ağız yapısına ve diğer birçok unsura bağlı olarak 6 ila 13 arasında implant uygulaması yapılır. Bu nedenle fiyat ve diğer konular hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için Mehmet Eker Diş Kliniği’ne gelerek hekimlerimiz tarafından gerekli incelemelerin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Böylece tüm dişler implant olur mu sorusu içinde daha ayrıntılı bir cevap bulma fırsatı yakalamış olursunuz