Diş İmplant

5 Adımda İmplant Aşamaları: İmplant Tedavisi Hangi Aşamalardan Oluşur?

implant-asamalari

İmplant aşamaları, kaybedilen dişleri geri kazanabilmek için uygulanan adımlardan oluşan bir süreçtir. Bu süre boyunca bazı operasyonlar uygulanmaktadır. Bu tedavi kaygı verici bir uygulama olduğu için hastaların bu aşamaları bilmesi kaygıları düşürmektedir.

İmplant aşamaları yapılırken olumsuzluklar yaşanmaması için aşamalı ilerlemek gerekmektedir. Kemik ve çene yapısına uygun, ağız hijyenini korumak gibi unsurlardan bahsedilen bu diş tedavisi aşamaları son derece önemlidir. Diş implant ne kadar sürer? Bu tedavi süresi hekimlerin yapacağı işlemlere göre değişkenlik göstermektedir.

İmplant Aşamaları Nelerdir?

İmplant aşamaları içerisinde hastanın öncesinde ve sonrasında sağlığı adına yapılacaklar belirlenmektedir. Diş hekimleri implant aşamaları hakkında bilgi sahibi olsa da hastalar bu durumdan uzaktır. İmplant tedavisi hakkında hekimlerin, hastadaki kaygıyı azaltmak adına öncesinde bilgi vermesi gerekmektedir. Peki, implant nasıl yapılır?

implant-asamalari

İmplant Aşamaları

1 – İmplant Aşamaları | Muayene ve Planlama

Başarısız implant belirtileri oluşmaması adına, uygulanacak tedavinin sorunsuz olması gerekmektedir. İmplant tedavi uygulamalarından önce dişlerin, çenelerin, diş etinin yapısı ile ilgili muayene gereklidir. Bu muayene diş hekimleri tarafından yapılmaktadır.  İmplant aşamaları sürecinde yapılan muayenede belirlenmesi gereken noktalar şu şekildedir;

  • İmplantların boyutu
  • İmplantların tipi ve sayısı
  • İmplantların üzerine sonradan uygulanacak olan protez dişler belirlenir.
  • Radyolojik görüntü alınmalıdır.

İmplant tedavisi yapılması planlanan hastalardan 3 boyutlu tomografi alınması gerekmektedir. İmplant aşamaları içerisinde bulunan radyolojik inceleme tekniğinde çenelerin, dişlerin üç boyutlu olarak görüntüleri alınmaktadır.

Görüntüler alındıktan sonra implant uygulaması planlanan bölgede çene kemiği milimetrik olarak değerlendirilmektedir. Bu implant aşamaları sürecinde çene kemiğinin uzunluğu ve kalınlığı ölçülmektedir.

İmplant aşamaları sırasında yalnızca implant uygulanacak bölgeye odaklanmak doğru değildir. İmplant tedavisi yapılacak hastanın sağlığı da mutlaka değerlendirilmelidir. İmplantın başarılı olabilmesi için bu değerlendirmeler oldukça önemlidir. Bu implant aşamaları için en doğru tedavi işlemine diş hekimleri tarafından karar verilir.

2 – İmplantın Uygulanma Aşaması

İmplant 2 aşama olarak bilinen bu aşama, diş hekimleri ve cerrahlar tarafından yapılmaktadır. İşleme başlamadan önce operasyon alanının hazırlanması gerekir. Hastaya anestezi uygulanmaktadır. Genellikle ilk önce lokal anestezi kullanılmaktadır. Yapılan bu implant aşamaları işleminde anestezi ile hastanın ağız ve çene kısmı uyuşturulur. Diğer aşamalar şu şekildedir;

  • Anestezinin yapılacağı alan sprey ile uyuşturulduktan sonra lokal anestetik iğneler yapılmaktadır.
  • Uygulanacak alanda diş eti açılır.
  • Kemiğin içerisinde implant yuvası hazırlanır.
  • Açılan bu yuvalara özel aletler yardımı ile implantlar yerleştirilir.
  • İmplant sayısına ve cerrahi işleme bağlı olarak implant yerleştirme işlem süresi değişmektedir.

3 – İyileşme Aşaması

implant-asamalariBu aşama iki iyileşme sürecinden oluşmaktadır. İlk iyileşme süreci, diş implantları uygulandıktan sonra bir haftalık sürenin geçmesi gerekmektedir. Bu implant aşamaları sürecinde ağız içerisinden, çene kemiğine implantı yerleştirmek için açılmış olan diş etinin iyileşmesi tamamlanır. İyileşme gerçekleştikten sonra dikişlerin alınması işlemi yapılmaktadır.

İkinci iyileşme aşaması ise, implantın çene kemiği ile kaynaşması için gerekli olan süreçtir. Bu süreç yapılmış olan cerrahi işleme göre değişkenlik göstermektedir.

Ekstra bir cerrahi işlem uygulanmadan yapılan implantlarda iyileşme süresi 3 ay olmaktadır. Ancak ridge split, sinüs lifting veya kemik tozu uygulaması gibi işlemlerde iyileşme süreci 4 ila 6 ay arasında olabilmektedir.

4 – Değerlendirilme ve Başlıkların Takılması Aşaması

İmplant tedavisi yapıldıktan 3 – 6 sonra iyileşme süreci tamamlanmaktadır. Bu sürecin sonunda, implant üstü protezlerin yapılması aşamasına geçilmeden önce hazırlık safhası bulunmaktadır. İmplant aşamaları içinde bulunan önemli noktalar şöyledir;

  • Panoramik röntgen çekilir.
  • İmplantların sağlığı radyolojik olarak değerlendirilir.
  • İmplantların olduğu bölgede diş etlerine ufak kesitler atılarak implant kapakları çıkarılmaktadır.
  • Kapaklar çıkarıldıktan sonra iyileşme başlıkları takılmaktadır.
  • İyileşmeye başlıkları takılırken implantların çene kemiği ile sıkı sıkıya kaynamış olup olmadığı değerlendirilir.
  • İmplant aşamaları sırasında eğer hiçbir sorun görünmemişse implant üstü protez aşamasına geçilir.

5 – Protezin Uygulama Yerine Yerleştirilmesi Aşaması

İmplant tedavisi yapıldıktan sonra belirli bir iyileşme süreci geçmesi gerekmektedir. Bu implant aşamaları sürecinde, implantın yerleştiği alan implant yapılışına göre gelişerek yerini doldurmaktadır.

Kemik yapısı implantı, uygun olacak şekilde gelişmektedir. Bu süreçten sonra implantın üst tarafı protez ile doldurulup tedavi işleminin tamamlanması gerekmektedir. İmplant aşamaları işleminde protez yerleştirme aşamaları şu şekilde ilerler;

Protez Yerleştirme Aşamaları
·        Planlama yapılması gerekmektedir. ·        Protezin üretimi yapılıp uygun şekilde yerleştirilir.
·        Protezin yapılacağı alan iyileşme sürecinden sonra istenilen şekilde olup olmadığı kontrol edilir. ·        Kontrollerden sonra alanın ölçüsü alınıp uygun şekilde yapılacak olan protezin bir modeli çıkarılır.

Mehmet Eker Diş Kliniği olarak alanında deneyimli hekimlerimiz ile birlikte bu tedavileri uygulamaktayız. Sizlere sağlıklı, mutlu ve hijyenik tedaviler sunmayı hedefleyerek hizmet vermekteyiz. Kliniğimizde ağız ve diş sağlığı konusunda her türlü talebinizi güçlü sağlık kadromuz ile karşılamaktayız.

implant-asamalariDiş tedavileriniz için güvenle başvurabileceğiniz bir diş sağlık kliniği olmak en büyük hedefimizdir. Amacımız, hastaların beklenti ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde değerlendirmek ve sizlere estetik gülüşler kazandırarak hayat kalitenizi artırmaktır.

İmplant Fiyatları Nasıldır?

İmplant fiyatları yapılan tedavilere ve uygulanan yöntemlere göre değişkenlik göstermektedir. Piyasadaki dalgalanmalar sebebiyle ve her geçen gün değişen ekonomik nedenlere bağlı olarak fiyatlar değişmektedir.

En doğru fiyatlandırma için bir diş hekimine başvurmak gerekir. Diş hekiminiz yapacağı muayeneden sonra size uygun tedavi planı uygulamaktadır. Yapmış olduğu muayene ve tedaviye bağlı olarak size  fiyatlandırma bilgisi vermektedir.

Sık Sorulan Sorular

İmplant tedavisi yaptırmak isteyen kişilerin merak ettiği sorular bulunmaktadır. İmplant aşamaları hakkında merak edilen başlıca sorular şu şekildedir;

implant-asamalari1 – İmplant Süreci Nasıl İlerliyor?

İmplant aşamaları uygulamasında cerrahi bir işlemle implantın kemiğe yerleştirilmesi sağlanıyor. Bu aşamadan sonra implantın kemikle bütünleşmesi için belli bir süre beklenmektedir. İmplantın kemik yapısı ile yeterli şekilde kaynaşması 3 aydır. Yalnız diş çekilir çekilmez implant yapılan durumlarda ise bu süreç 4 ay olarak ifade edilmektedir.

2 – İyileşme Başlığı Kaç Gün Sürer?

İmplant takıldıktan 2-3 ay sonra implant bölgesinin tekrar açılıp iyileşme başlıklarının takılması gerekmektedir. İmplantın üzerindeki diş eti basit bir kesikle kaldırılır. İyileşme başlığı denilen diş eti protezine göre şekillendirilecek parçalar takılıp bir hafta kadar beklenir.

3 – Dikişli İmplant Nasıl Yapılır?

Dikişli implant uygulamasında, diş eti kısmına bir kesik açılarak kemiğe ulaşılır ve vidalama yöntemi yapılır. İmplant yerleştirildikten hemen sonra dikiş atılarak işlem tamamlanmış olur. Bu implant sürecinin tamamen bitmesi, hastaya ve uygulanacak implant sayısına göre değişiklik gösterir.

4 – Üst Çene İmplant Bekleme Süresi Ne Kadar?

İmplant aşamaları sürecinde, implantların takılmasından sonra kalıcı protezler takılamamaktadır. Çene kemiğinin ve implantın kaynaşması beklenmektedir. Yapılan işleme bağlı olarak alt çene için en az 2-3 ay, üst çene için 3-4 ay bekleme süresi bulunmaktadır.

5 – Zirkonyum İmplant Nedir?

Eksik dişlerin yerine yapılan bir uygulamadır. Bu işlem ince diş eti yapısı bulunan , güldüğünde diş etleri görünen ve estetik kaygıları bulunan kişilere yapılmaktadır. Zirkonyum implantlar son derece sağlamdır. Doğru ve dikkatli bakım yapıldığı durumlarda uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanılması mümkündür.