Diş İltihabı, diş tedavileri, Endodonti

İltihaplı Diş Neden Çekilmez? İltihaplı Dişe Ne İyi Gelir?

İltihaplı diş neden çekilmez sorusuna akla gelen ilk cevap iltihabın kana karışma riskidir. Elbette iltihaplı olan her diş çekildiğinde kana karışacak diye bir kesinlik yoktur. Fakat bu durumun gerçekleşme riski oldukça yüksektir. İltihabın kana karışma durumu insan vücudu için büyük bir tehlike oluşturduğundan çok dikkatli olmak gerekir.

İltihaplı diş şişmişse ve hastada halsizlik ateş gibi belirtiler varsa doktor tarafından verilen antibiyotik düzenli bir biçimde kullanılarak çekim için şişliğin inmesi beklenir. Fakat diş çekiminden önce eğer iltihap diş köklerine inmediyse ve dişe onarılmaz bir zarar vermediyse kanal tedavisi ile kurtarılabilir. Kanal tedavisi yönteminde de diş çekimi ihtimali sonunda da doktor hastanın röntgenlerini inceleyip antibiyotik kullanım durumunun devamlılığına karar verir.

Kökü Apseli Diş Çekilir mi?

Diş kökünüzde eğer apse, iltihap söz konusuysa doğrudan çekimi mümkün olmaz. Önce hastanın yani sizlerin zarar görmemesi adına iltihabın giderilmesi gerekir. Diş hekimi tarafından iltihaplı dişe ne iyi gelir konusunda size bilgi verilir. Çoğu zaman ilaç tedavisi ile iltihap kurutulduktan sonra dişin çekimi mümkün kılınır.

iltihapli-dis-neden-cekilmezİltihaplı Diş Neden Çekilmez?

İltihaplı dişin çektirilemeyeceği yanlıştır. Burada dikkate alınması gereken en önemli kriter, iltihabın kronik mi akut mu olduğudur. Eğer iltihap kronik yani sürekli şişip inen ve uzun süredir çürük olan bir diş varsa bu diş antibiyotik kullanılmadan çekilebilir.

Apseli diş çektirenler gerekli görülürse çekim işleminden sonra şişlik ve apsenin tekrarlamaması için doktorun verdiği antibiyotiği kullanabilirler. Antibiyotik ile geçmeyen diş iltihabı olursa acilen diş hekiminden randevu olmak gerekmektedir.

Enfeksiyonlu Diş Çekilirse Ne Olur?

Hastaların gerekli ilaçları kullanmaması, kurallara uymaması sonucunda iltihaplı diş çekimi oluşursa olumsuz durumların ortaya çıkma olasılığı yüksektir. İltihaplı diş neden çekilmez noktasında verilen bilgiler sebepler arasındadır. Çünkü iltihabın diş ve diş kökünde yayılımı çok fazla olabilir. Çok yayılmış olmasa dahi çekimin yapılması bir düzine olumsuzluğu beraberinde getirecektir.

Diş ağrısı hastalar için oldukça zorlayıcı bir sürece sahiptir. Dişin iltihap kaplaması ile birlikte bu süreç daha da zorlaşacaktır. Her ne kadar ağrıdan kurtulmak adına dişin iltihaplı olmasına rağmen çekimi istense de bu doğru değildir. Çünkü iltihap sanıldığından daha büyük zararları beraberinde getirecektir. Peki iltihaplı diş neden çekilmez? Çekildiği takdirde ne gibi sonuçlarla karşılaşılır? İşte, konu hakkında bazı detaylar.

Apseli Diş Çektirenler Ne Gibi Sonuçlarla Karşılaşır?

iltihapli-dis-neden-cekilmezEğer iltihaplı diş neden çekilmez noktasında bilgi sahibi değilseniz ve bir şekilde bu dişin çekimine onay verdiyseniz karşılaşabileceğiniz durumlar söz konusudur. Öncelikle iltihap yayılan bir özelliğe sahiptir. Dişinizi çektirdiğinizde her ne kadar ağrıdan kurtulsanız da bu iltihabın diş etine ve kana bulaşmasına neden olabilirsiniz.

Kana bulaşan iltihap sonrasında sadece tek bir alanda değil tüm ağız yapınızda etki yaratabilir. Özellikle beyne yakın olmasından dolayı tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir. Haberlerde dönem dönem yer alan felce kadar ilerleyebilecek bir süreçten bahsedilmektedir. Keza doğrudan kana karıştığı için kalp için de çok zararlıdır.

Tüm bunlar düşünüldüğünde iltihaplı diş neden çekilmez, neden çekilmemeli konusu daha netlik kazanacaktır. İltihaplı dişi çektirmek yerine önce ‘İltihaplı dişe ne iyi gelir?’ konusunda fikir sahibi olup bu iltihabın ortadan kaldırılması hedeflenmelidir.

İltihaplı Diş Çekimi Sonrası Ölüm ile Karşılaşılır mı?

Her ne kadar kulağa hoş gelmese de evet, iltihaplı diş çekimi ölüm ile sonuçlanabilir. Haber sitelerinde de bu yönde hastaların hayatını kaybettiğini görebilirsiniz. İltihabın giderek yayılması özellikle beyin ve kalp hastası olanlar için çok ciddi risk taşır. Beraberinde kurutulmayan iltihap aylar sonra ölüme dahi neden olabilmektedir. En temel iltihaplı diş neden çekilmez sebeplerinden birisidir.

Diş İltihabı Kana Karışırsa Ne Olur?

iltihapli-dis-neden-cekilmez

İltihaplı Diş Neden Çekilmez?

Kişilerin ağız bakımını düzenli olarak yapmamaları bakterilere bu bakterilerde enfeksiyona yol açar. Bu enfeksiyonlarda diş iltihaplarına sebep olur. Bu apseler fark edildikten sonra en kısa sürede bir diş hekimine muayene olunmalıdır. Doktorun vereceği antibiyotik kullanımı bittikten sonra kanal tedavisi yapılır. Eğer diş kanal tedavisi yapılacak durumda değilse çekme işlemine gidilir.

Fakat bazı hastalar verilen ilaçları düzenli kullanmadan randevuya geldikleri için dişler bazen iltihaplı şekilde çekilebilmektedir. İltihaplı diş neden çekilmez sorusunu sorduğumuz da bu soruya cevap olarak iltihaplı dişin çekilmesi, halk arasında bilindiği üzere iltihabın direkt kana karışacağı anlamına gelmez. Apseli diş çekimi şimdiye kadar kimseyi canından edecek kadar ciddi olmamıştır. Burada bilinmesi gereken hastanın herhangi bir kronik rahatsızlığı olup olmadığının bilinmesidir.

İltihaplı Diş Neden Çekilmez, Ne İyi Gelir?

İltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir sorusuna verilecek ilk cevap diş hekimine olunacak muayenedir. Ortada iltihaplı ve ağrılı bir diş varsa yapılması gereken doktorun müdahalesidir. İltihaplı diş ağrısı burada sayacağımız bazı yöntemlerle sadece hafiflemeye yardımcı olacaktır.

Tuzlu suyla gargara yapmak ağızda oluşan enfeksiyonu yüzeysel olarak temizleme görevi göreceği için diş ağrısına iyi gelebilir. Ağrı ve şişlik olan bölgeye soğuk kompres uygulamak da ağrıyı hafifletmek için yapılabilecek yöntemler arasındadır. Son olarak hekim randevusu gelene kadar dişte oluşan şişlik ve ağrıyı geçici bir süre hafifletmek için ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. Fakat bu yöntemler yukarıda belirtilen üzere diş hekimiyle olan muayeneye kadar olan sürede ağrı ve acıyı hafifletmektir.

Şişmiş Diş Apsesine Ne İyi Gelir? İltihaplı Dişe Ne İyi Gelir?

İltihaplı diş neden çekilmez aşamasında olumsuz durumlar hakkında bilgi verildi. Bu gibi olumsuzluklar karşısında hastaların ilk etapta iltihaplı dişe ne iyi gelir konusunda bilgi sahibi olması gerekir. Günümüzde uygulanması önerilen birçok yöntem olsa da sağlıklı yöntemlere yönelmek gerekmektedir. Aksi takdirde olumsuz sonuçlar ortaya çıkacaktır.

iltihapli-dis-neden-cekilmez1 – Diş Hekimi Kontrolü

Her zaman olduğu gibi en doğru iltihaplı dişe ne iyi gelir sonucunu diş hekimleri verecektir. Diş hekimleri tarafından gerekli kontroller sağlanır. Bunun yanı sıra özellikle iltihap çevresinde gıda birikmesi varsa bunlar temizlenir. Diğer taraftan kontrol edilmesi gerekenler noktasında da bilgi verilecektir.

2 – İltihaplı Dişe Ne İyi Gelir: Antibiyotik Kullanımı

İltihaplı dişe ne iyi gelir konusunda karşınıza çıkacak ilk durum antibiyotik kullanımıdır. Eğer antibiyotik kullanımı için bir sorununuz bulunmuyorsa doktorunuz tarafından reçetelenen ilacı kullanmanız gerekir. İstenen şekilde günde kaç kere belirtildiyse kullanmalısınız. Ancak böyle iltihap kuruyacak ve sonrasında diş çekimi gerçekleşecektir.

3 – Diş İltihabı Nasıl Geçer Evde

Evde iltihaplı diş için yapılabilecek şeyler kısıtlıdır. İnternette her ne kadar farklı yöntemler belirtilse de bunlar dişinize kesin olarak iyi gelecek şeyler değildir. Tam tersine zararı da olabileceğinden doktor kontrolü olmaksızın denemeniz önerilmemektedir.

Sarımsak Diş İltihabını Kurutur mu?

Birçok hasta tarafından sarımsak kullanımın diş iltihabına iyi geleceği yönünde yanılgılar bulunmaktadır. Sarımsak kendi başına faydalı bir besin olsa da iltihap üzerinde etkisi tek başına yoktur. İlaç kullanımı ile evde tedavinin yapılması daha doğru olacaktır.

Diş İltihabına Hangi Antibiyotik İyi Gelir?

iltihapli-dis-neden-cekilmez

İltihaplı Diş Neden Çekilmez?

İnternet üzerinden iltihaplı dişe ne iyi gelir hangi antibiyotik kullanılmalıdır konusunda bilgi vermek yanlıştır. Her hastanın yaşı, sağlık durumuna göre antibiyotik önerisi diş hekimi tarafından verilecektir. Bu yüzden doktor tarafından reçetelenmeyen herhangi bir antibiyotik ilacının kullanılması tavsiye edilmez.

Antibiyotik ile Geçmeyen Diş İltihabı Olur mu?

Antibiyotik ilacının gramajına bağlı olarak iltihabınız hemen kurumayabilir. Bu gibi durumlarda diş hekimleri tarafından ilacın kullanım süresi arttırılabilir. Diğer taraftan ilaç değişikliğine gidilerek daha etkili ilaçların kullanılması talebinde de bulunmak mümkündür. İlaç her iki durumda da kesin sonuç verecek bir tedavi yöntemidir.

Diş İltihabı Kaç Günde Geçer?

İltihabınızın durumuna göre geçeceği süre değişiklik gösterecektir. Herhalukarda iltihaplı diş neden çekilmez noktasında olumsuzluklardan dolayı sabırlı olmak gerekir. Ortalama olarak ilaçların 1 hafta boyunca kullanılması istenir. 1-2 hafta sonrasında alınacak randevu ile diş üzerinde çekim yapılacaktır.

Siz de sahip olduğunuz iltihaplı dişinizden kurtulmak isterseniz Dr. Mehmet Eker kliniğini ziyaret edebilirsiniz. Böylece diş çekimi sandığınızdan daha kolay ve sağlıklı meydana gelecektir.