Diş İltihabı, diş tedavileri, Endodonti

İltihaplı Diş Fırçalanır mı?

Diş iltihabı çeken hastaları iltihaplı diş fırçalanır mı sorusunu merak eder. Diş iltihabı hastanın yaşam kalitesini düşüren rahatsızlıkların başında gelir. İltihap sonucunda hastanın yüzünde şişlikler meydana gelebilir. Ayrıca hasta çiğneme ve yeme güçlüğü yaşayabilir. Bu yüzden hastaya gerekli tedavi uygulanarak söz konusu durumdan bir an önce kurtulmak gerekir.

İltihaplı dişin tedavisine başlamadan önce hastaya antibiyotik kullanması önerilir. İltihaplı dişe işlem yapmak çok sakıncalı bir durumdur. Bu nedenle öncelikle hastanın iltihabını kurutmak için antibiyotik tedavisine başlamak gerekir. Bu süre zarfında da hastalar iltihaplı diş fırçalanır mı sorusunun cevabını araştırırlar. Çünkü o sırada diş bakım rutinine nasıl devam edecekleri konusunda bilgi sahibi olmak isterler.

İltihaplı Diş Fırçalanır mı?

İltihaplı diş rahatsızlığında diş hekimi ilk olarak hastaya ağız bakımına dikkat etmesinin önerir. Gerekli ağız hijyeninin sağlanması iltihabın geçmesine büyük oranda yardımcı olur. İltihaplı diş problemi yaşayan hastalar günde üç kez dişlerini fırçalamalıdır. İltihaplı diş fırçalanmaz diye bir genel kanı olsa da bu doğru değildir. Aksine iltihaplı dişin bakımına daha da dikkat etmek gerekir. Dişin ve dilin fırçalanması ağızda bulunan enfeksiyonun büyük oranda azalmasına yardımcı olur.

Dişlerin fırçalanmasına ek olarak düzenli gargara kullanımı da önerilmektedir. Aynı zamanda tuzlu su da ağız içindeki enfeksiyonları azaltmak için sık kullanılan bir yöntemdir. Fakat tuzlu su ağız içindeki yaraların ilerlemesine sebep olabilir. Bu nedenle hasta tuzlu su kullanımına tek başına karar vermemelidir. Kullanmaya başlamadan önce muhakkak uzman bir hekime danışmalıdır.

İltihaplı Diş Fırçalanır mı | Diş iltihabı Kaç Günde Geçer

İltihaplı diş fırçalanır mı sorusuna fırçalanması gerektiği yönünde cevap vermiştik. Konu ile alakalı merak edilen bir diğer konu ise dişte meydana gelen çürük sebebi ile diş etinde meydana gelen iltihabın kaç günde geçeceğidir.

Dişin iltihaplanması ve bunun sonuncunda da dişte şişme meydana gelmesi hastayı oldukça mutsuz eden durumlardan biridir. Bu durum aynı zamanda acil müdahale gerektirmektedir. Özellikle apse dolayısıyla yüzde şişlik meydana gelmesi durumun çok acil olduğunu söylemektedir.

Hastalar hem acı çektikleri için hem de yüzlerinin şişmesinin dış görünüşünü etkiledikleri için bir an önce iltihabın geçmesini ister. Konu ile alakalı araştırmalar yaparak süreci hızlandırmak isterler. Diş etinde bulunan iltihabın geçmesi için çeşitli yöntemler kullanılır. Tuzlu su ile gargara yapmak ve buz ile soğuk kompres yapmak bu yöntemin başında gelir.

Fakat kesin bir çözüm yolu için uzman hekime başvurmak elzemdir. Diş hekimi bu durumda hastaya antibiyotik yazacaktır ve antibiyotik ile beraber hastanın iltihabı yaklaşık 1 hafta içerisinde tamamen kaybolacaktır. İltihap kurutulduktan sonra da hekim tarafından gerekli tedaviye vakit kaybetmeden başlamak gerekir. Aksi halde diş etinde tekrar aynı problem meydana gelebilir.