Diş İltihabı, diş tedavileri, Endodonti

İltihaplı Diş Nasıl Uyuşturulur?

İltihaplı diş hemen hemen herkesin korkulu rüyasıdır. Birçok kişinin diş hekimi fobisi vardır. Bu yüzden diş ne kadar ağrırsa ağrısın dişçiye gitmekten geri durulur. Tedavi edilmeyen diş de bir süre sonra enfeksiyonlu hale gelir. Bu nedenle en ufak bir diş problemini dahi ertelemeden diş hekimine gitmek gerekir.

Diş iltihabı soncunda dişte şişme meydana gelebilir. Bu artık acilen diş hekimine gitmemiz gerektiğinin en büyük sinyalidir. Hekim gerekli tedaviye başlamadan önce antibiyotik tedavisine başlayarak iltihabın kurumasını sağlar. Sonrasında ise kanal tedavisi yapılması gerekiyorsa kanal tedavisi yapılır. Fakat diş kurtarılamayacak gibiyse diş çekimi gerçekleşir.

İltihaplı Diş Çekilir mi?

İltihaplı diş için dişin çekilmesi doğru değildir. Apseli diş neden çekilmez sorusunun cevabı hastanın başka problemler ile karşılaşmasına yol açacağıdır. Apseli diş çektirenler için oldukça riskli bir durumdur. Çünkü iltihap vücuda yayılabilir. Diş çekiminden önce iltihabın kurutulması elzemdir.

Fakat apseli diş kanal tedavisi olabilir mi sorusuna evet cevabı verilir. Çünkü kanal tedavisi dişi ağızda biraz daha fazla tutmak için gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi ile birlikte iltihabın vücuda yayılması gibi bir risk söz konusu değildir. Dolayısıyla diş hekimleri apseli bir dişe kolaylıkla kanal tedavisi uygulanabilir.

İltihaplı Diş İçin Anestezi Uygulaması

İltihaplı diş nasıl uyuşturulur sorusu da hastalar tarafından hekimlere yöneltilir. Apseli dişin uyuşturulmasında herhangi bir engel yoktur. İltihaplı diş çekilmez fakat kanal tedavisi gerekiyorsa kanal tedavisi uygulaması yapılabilir. Bunun için de öncelikle anestezi uygulaması yapılmalıdır. Bu uygulama esnasında herhangi bir problem ile karşılaşılmaz. Hastalar dişleri iltihaplı olduğu için her işlemden tedirgin olabilir ama uzman bir hekimin tedavilerini yürütmeleri onları rahatlatacaktır.

Anestezi iltihaplı dişe uygulanabilse de genellikle dişte bulunan iltihap kuruduktan sonra işleme başlanır. İltihaptan arındırılan diş uyuşturulur. Anestezi uygulaması yapılan bölgeye yani diş yuvasına bir delik açılır. Deliğin açılmasındaki amaç ise dişin üzerindeki basıncı azaltmaktır. Sonrasında da dişin ölü öz yuvasının temizlenmesi sağlanır. Sonrasında da dişin dezenfekte edilmesi sağlanır. Boşaltılan bölgeye dolgu yapılır. Sonrasında dolgunun hızlı donması için bir cihaz kullanılır.

Sonuç olarak İltihaplı diş uyuşturulabilir bunda herhangi bir sakınca bulunmaz. Apseli dişin çekilmesi sakıncalıdır. Uyuşturulmasında ardından da kanal tedavisi uygulanmasında herhangi bir problem yoktur. Fakat genellikle önce iltihabın kurutulması tercih edilir. Sonrasında kanal tedavisine başlanır. Bu durum diş hekiminin inisiyatifindedir. Hekim hangisinin önce olmasını uygun bulursa o tedaviye başlanır.

Siz de iltihaplı diş problemi yaşıyorsanız kliniğimize gelerek gerekli tedavinin uygulanmasını sağlayabilirsiniz. Uzman hekimlerimiz sayesinde dişiniz apseden arındırılarak gerekli tedaviye başlanır. Böylece ağız ve diş sağlığınız eskisine kavuşurken alanında deneyimli hekimlerimiz sayesinde de bu süreci stresiz ve acısız bir şekilde atlatabilirsiniz.