Diş Kaplamaları

Zirkonyum Diş Kaplama Sağlıklı Mıdır? Neden Zirkonyum Kaplama?

zirkonyum-dis-kaplama-saglikli-midir-

Zirkonyum diş kaplama sağlıklı mıdır sorusu bu tedaviye başlamadan araştırılması gereken konulardandır. Zirkonyum birçok alanda kullanılan çok kullanışlı bir malzemedir. Metal destekli kaplamalara alternatif olması açısından teknolojinin ilerlemesiyle ortaya çıkan zirkonyum kaplama haline gelmesi için bazı aşamalar gerekir.

Zirkonyum kaplamalar, saf mineralin dönüştürülmesiyle başlar. Sonrasında ise fırınlanarak zirkonyum seramiğinden yapılır. Tercih edilmesi için pek çok sebep olan zirkonyum kaplamalar hakkında merak edilen bilgiler aşağıda verilmiştir. Zirkonyum diş kaplama sağlıklı mıdır ise detaylıca cevaplanmıştır.

Zirkon Kaplama Nedir?

zirkonyum-dis-kaplama-saglikli-midir-Kısa bir şekilde zirkonyum diş kaplama anlatılırsa metal içermeyen ve dioksit altyapıya sahip tedavi yöntemidir. Aşınan, kırılan veya çatlayan dişlerin kaplanması amacıyla kullanılmaktadır. Ancak burada önemli olan diş hekiminizin bu tedaviye dişlerinizi uygun görüp görmediğidir. Hasta ve diş hekimi iş birliği içerisinde bu tedaviye karar verilir. Peki bu tedavinin zararları var mıdır? Ya da zirkonyum diş kaplama sağlıklı mıdır?

Zirkonyum Kaplama Zararlı Mı?

Zirkonyum diş kaplama sağlıklı mıdır cevabından önce zararları var mıdır araştırılması gerekir. Bu konuda en çok karşılaşılan sorun zirkon kararır mı şeklinde olur. Ancak zirkonyum malzemesinde kesinlikle böyle olumsuz durumlar görülmez. Özellikle doğal dişlerde görülen sararma veya renk değişimi bile zirkonyum kaplamalarda görülmez.

Zirkonyum Diş Kaplama Sağlıklı Mıdır?

zirkonyum-dis-kaplama-saglikli-midir-Hastaların tedavi öncesi ciddi bir araştırma içerisine girdikleri zirkonyum diş kaplama sağlıklı mıdır sorusunun cevabı şöyledir. Oldukça doğal görünen ve doğal ışık geçirgenliği oldukça fazla olan ve yarı saydam beyaz bir kaplama olan zirkonyum ağız içiyle de son derece kolay uyum sağlar. Asla ağız içinde estetik görünümü engellemez.

Bazı kaplama çeşitlerinde görünen renklenme, tat bozukluğu, koku veya bakteri birikimi gibi problemlere asla yol açmaz. Yani ağız hijyenine önem veren hastalarında oldukça rahatlıkla tercih edebileceği bir tedavidir.

Zirkonyum Kaplama Özellikleri Nelerdir?

Zirkonyum kaplamaların hastalar tarafından sıkça kullanıldığından bahsedildi. Ancak neden tercih ediliyor, ne gibi özellikleri var? İşte cevapları şöyle:

  • Güç: Özellikle arka dişlerin çiğneme kuvvetlerini zirkonyum dişler de karşılar. Ayrıca zirkonyum kaplamalar doğal dişlerde olduğu gibi strese de dayanıklıdır.
  • Ömür: Araştırmalara göre zirkonyum dişler oldukça uzun ömürlüdür.
  • Uyum: Vücuda oldukça uyum sağlayan zirkonyum kaplamalar vücutta iltihaplanma gibi alerji durumlarına sebep olmaz. Aslında zirkonyum diş kaplama sağlıklı mıdır için verilecek en güzel cevaplardan birisidir.
  • Uygulanabilirlik: Zirkonyum kaplama süreci biraz uzun zaman alan bir tedavidir. Önce ağız içerisindeki diğer tedavi edilmesi gerekenler tedavi edilir. Daha sonra zirkonyum kaplama ölçüleri alınır. Sonrasında randevu verilerek seanslar halinde süreç işler.

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?

Zirkonyum diş kaplama sağlıklı mıdır öğrendikten sonra nasıl yapıldığına sıra gelmektedir. Diş estetiği açısından oldukça tercih edilen zirkonyum kaplama tedavisinin aşamaları aşağıda detaylı şekilde verilmiştir.

Ön Hazırlık İlk etapta dişlerin tedaviye hazır olup olmadığına bakılır. Gerekli olan işlemler tedavi öncesi halledilir. Daha sonra tedaviye başlanır.
Diş Törpüleme ve Ölçü Alma Hastanın acı ve ağrı hissetmemesi için lokal anestezi uygulaması yapılır. Kaplama tedavisi yapılacak olan dişler törpü ile hafif düzeyde ufaltılmaktadır. Bununla beraber dişlerin ucunda da inceltilmektedir. Süreç içerisinde hasta zor durumda kalmasın diye geçici kaplama diş yapılır. Böylece sıcak soğuk hassasiyeti yaşanması da engellenir.
Renk Seçimi Tedaviye başlamadan önce diş hekimi ile hasta zirkonyumun rengine karar vermelidir. Karar verme aşamasında ise hastanın doğal diş rengi, göz rengi ve ten rengi değerlendirilerek bulundurulmalıdır.
Kişiye Özel Kaplama Diş Uygulanması Hastanın ağız ölçüsüne göre yapılan kaplamalar hazırlandığında artık dişe kalıcı şekilde yerleştirilir. Bilgisayar destekli cihazlarla yapılan bu kaplamalar genelde hastaların ağız yapısına mükemmel bir şekilde uyum sağlamaktadır.
Kontroller ve Bakım İyileşme sürecini ve dişlerin uzun ömürlü olmasını sağlayan durumlardan birisi de kontrollere düzenli katılımdır. 6 ayda bir bu kontrollere gidilmelidir.

Zirkonyum Kaplama Fiyatları Nasıldır?

zirkonyum-dis-kaplama-saglikli-midir-Zirkonyum diş kaplama sağlıklı mıdır sorusundan sonra hastaların en merak ettiği konu fiyatlardır. Her şeyin fiyatlarının arttığı şu dönemde zirkonyum diş kaplama fiyatları da bu durumdan etkilenmiştir. Ancak doğal dişlere olan yakınlığı ve uzun yıllar kullanılabilirliği sebebiyle verdiğiniz paraya değecek olan bir tedavidir. Ancak fiyatlar konusunda da net bir fiyat vermek doğru olmaz.

Çünkü fiyatları etkileyen pek çok faktör bulunmaktadır. Dişlere yapılan ekstra işlemler, klinik tercihleri ve kullanılan malzemeler fiyatları etkileyen faktörlerden bazılarıdır. Burada yapmanız gereken şey ücretine takılmadan işini düzgün yapan, yaptığı işin arkasında duran bir klinik bulabilmektir. Bu konu hakkında da yukarıda hastalara kolaylık olması açısından tavsiye klinik ismi verilmiştir. Eğer sizde zirkonyum kaplama yaptıracaksanız Mehmet Eker Diş Kliniği’ni gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Zirkonyum Diş Kaplama Hakkında Sık Sorulan Sorular

zirkonyum-dis-kaplama-saglikli-midir-Diş problemlerinde tedavi yöntemi olarak kullanılan zirkonyum kaplama oldukça sağlıklı ve estetik yöntemlerden birisidir. Bu konu hakkında bazı konulara yukarıda değinilmiştir. Diğer merak edilen bazı sorular ve cevapları ise aşağıda verilmiştir.

1 – Zirkonyum Diş Yaptıranlar Memnun mu?

Zirkonyum kaplama diş tedavisi son günlerde oldukça tercih edilmektedir. Bunun en önemli sebebi ise zirkonyum tedavisinden memnun kalan insanlardır. Oldukça olumlu yorumlar bulunmaktadır.

2 – Zirkonyum Diş Kaplama Sağlıklı Mıdır? Neden Tercih Edilir?

Zirkonyum diş kaplama sağlıklı mıdır sorusuna en kısa ve öz cevap oldukça sağlıklı, doğal görüntü sağlayan ve uzun ömürlü olan bir tedavi yöntemidir.