Bu makaledeki başlıklar
İmplant ameliyatı çok zor ve meşakkatli bir ameliyat olup çürük, diş eti çekilmesi veya herhangi bir sebeple dişini kaybeden hastalara uygulanan cerrahi bir operasyondır. Bu operasyon ile hasta kaybettiği dişlerinin yerine diğer yöntemlere göre en sağlam ve ömür boyu sorunsuzca kullanabileceği bir diş sahibi olur. İmplant tedavisi kliniğimizde olabildiği en acısız şekilde ve hastalarımızın tedaviye geri dönüşlerine göre sorunsuz bir biçimde yüzde yüz memnuniyetle gerçekleştirilmektedir.
İmplant tedavisi hakkında bilgi almak için kliniğimize gelen hastalarımız bir seferde kaç implant yapılır, bir günde kaç implant yapılır gibi sorular yöneltmektedir. Bu soruların cevabı hastada saklıdır. Hastanın genel sağlık durumu, ağız ve çene yapısı gibi unsurlara göre bütün dişlere implant uygulanıp bir günde birkaç dişe implant yapılabilir.
Canlı İmplant Ameliyatı Aşamaları
İmplant tedavisi hastanın diş ve damak yapısı, tedaviye cevap verme süresi, bu süreçte oluşabilecek komplikasyonlar vb. sebepler göz önünde bulundurulduğunda 2 – 9 ay süre zarfında sonuçlanır. İmplant ameliyatı genel olarak 4 aşamada gerçekleşir. Bu aşamalar;
İmplant ameliyatı ilk aşaması olarak hastaya lokal veya genel anestezi uygulanır. Anestezi etkisini gösterdikten sonra tedavi uygulanacak olan alan temizlenir. Çekilmesi gereken bir diş varsa diş çekilir ve implant yapılacak alan tekrar temizlenir. Daha sonra kliniğimizde ki alanında uzman doktorlarımız tarafından operasyon yapılacak çene kemiğine implant için delik açılır. İmplant diş kökünün görevini üsteleneceği için açılan bu deliğe implant yerleştirilir. Ardından operasyonun gerçekleştiği bölgeye birkaç dikiş atılarak ilk aşama sonlandırılmış olur.
İkinci olarak çene kemiğine yerleştirilmiş olan implantın hastanın ağız yapısına diğer dişlere ve kemik yapısına uyum sağlaması için gerekli kontroller yapılarak 2-6 ay beklenir. Bu bekleme süresi tedavinin olumlu yönde devam etmesi ve implantın uzun ömürlü olması için çok önemlidir. Böylelikle ikinci aşamada bitmiş olur.
Üçüncü aşamada ise hastanın ağız yapısına uyum sağlayan implantın üzerine taç denilen kısmın ölçüsünün alınması ve takılması işlemine geçilir. Taç ise ölçü alındıktan sonra hemen takılmamalıdır. Çünkü taç, çene kemiği yeni takılacak olan dişe alışmadan takılırsa bir takım komplikasyonlara yol açılabilir.
İmplant ameliyatı dördüncü ve son aşama ise tacın takılmasıdır. Yeni bir dişe alışan çene kemiğine taç takılarak dişin hizalama ve son kontrolleri kliniğimizde ki uzman doktorlar tarafından yapılır. Operasyondan sonra oluşabilecek ağrı ve şişme durumlarına karşın buz kompresi yapılmalıdır.
İmplant Ameliyatı Fiyatları
İmplant ameliyatı fiyatları yapılacak olan implantın sayısı, kalitesi ve malzemesine göre değişmektedir. Bu sebeplerden ötürü implant ameliyatı için net bir fiyat vermek imkansızdır diyebiliriz. İmplant fiyatları materyal ücreti, implantın üzerine yapılacak tacın zirkonyum kaplama mı porselen kaplama mı tercih edileceği durumuna göre değişiklik göstermektedir.