Diş İmplant

Hamileler İmplant Yaptırabilir mi?

hamileler-implant-yaptirabilir-mi

Hamileler implant yaptırabilir mi? Gebe kadınların diş sağlığını ve estetiğini sağlamak adına sormuş oldukları kapsamlı bir sorudur. Hamilelik, birçok hormon değişimini her şeyin üstünde bir canı büyütmeyi içeren özel bir süreçtir. Bundan dolayı da hamilelik durumlarında hamileler implant yaptırabilir mi sorusu başta olmak üzere birçok tedavi yöntemi özellikle araştırılmaktadır. Bu doğrultuda hamileler implant yaptırabilir mi?

İmplant Nedir?

hamileler-implant-yaptirabilir-miHamileler implant yaptırabilir mi sorusuna geçmeden önce implant yaptırmak kavramı incelenmelidir. İmplant, eksik olan dişlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Çene kemiği içine yerleştirilen titanyum vidaları ifade eden bu tedavi, komşu dişlere zarar vermediği için en çok tercih edilen yöntemlerden olmaktadır.

Gülüş tasarımında da öncelikli yöntemlerden kabul edilen implant, hamilelik döneminde de yaptırılabilir mi araştırma konusu olmaktadır. Birçok diş ve çene hastalığının tedavisinde uygulanan implantlar hangi durumlarda uygulanır?

İmplant Kimlere Yapılır?

Diş implantları yaygın olarak eksik dişlerin telafisinde kullanılmaktadır. Bunun dışında diş implantlarının uygulandığı durumlar şu şekildedir:

  • Tek dişin eksik olduğu durumlarda implant kullanılır.
  • Sabit veya hareketli protez yerine kullanılabilmektedir.
  • Çene ve yüzde oluşan deformelerde estetik amaçlı tercih edilir.
  • Çene kemiği erimesinde implantların yeri büyüktür.
  • Beyaz bir diş isteyen kişiler tercih edebilir.
  • Estetik bir gülümseme isteyen kişiler uygun ölçülerle en iyi implant markaları tercih edebilmektedir.

Hamileler İmplant Yaptırabilir mi?

hamileler-implant-yaptirabilir-miHamileler implant yaptırabilir mi sorusunun yanıtı birçok açıklamayı içinde barındırmaktadır. İlk olarak implant bir cerrahi işlemdir. İmplant yapımının ardından iyileşme ve başlık takılması sonucunda antibiyotik kullanılmaktadır. Bundan dolayı da hamileliğin ilk 3 ayında implant tedavisi hamilelere önerilmemektedir.

9 ayı içeren hamilelik sürecinde en güvenli dönem 3-6 ay arası olarak kabul edilebilmektedir. Fakat en garanti yöntem doğum sonrası implant yaptırmaktır. Diş eksiği varsa gebelikten önce implant tedavisi yaptırmak daha iyi bir seçenek olacaktır.

Hamileler İmplant Yaptırabilir mi? Emzirirken İmplant Yapılır mı?

Emziren anneler, hamile kadınlara kıyasla daha az hassasiyete sahiptir. Bu dönemin en büyük meselesi annenin kullanacağı ilaçların sütle birlikte bebeğe geçip geçmeyeceği olmaktadır. Annenin diş hekimine mutlaka emzirdiğini söylemelidir. Bunun ardından diş hekimi reçete ilaçlarını veya tedavileri yeniden düzenlemektedir.

Düzenlenmiş şekilde emziren anneler röntgen, anestezi, diş çekimi, implant ve kanal tedavisi gibi işlemleri yaptırabilmektedir. Ancak kaplama diş konusunda diş hekimi görüşü gerekir.

Diş İmplant Hamileliğe Engel mi?

Hamileler implant yaptırabilir mi sorusunun yanıtı hayır olarak verilmektedir. Bununla birlikte diş implantı yaptırmak hamileliğe engel mi sorusunun yanıtı da hayırdır. Hamilelik döneminde doğacak bebeğin sağlığı adına tedavi mutlaka doğum sonrasına ertelenmektedir. Bu ertelemenin sebepleri ise:

HAMİLELER İMPLANT YAPTIRABİLİR Mİ?  
Tedavi öncesinde ve sonrasında çekilecek röntgenler radyasyondan dolayı bebeğe zararlıdır. Tedavi sırasında anneye uygulanacak anesteziler bebeğe de geçeceğinden bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir.
Tedavi esnasında ve sonrasında kullanılacak antibiyotik ilaçlar bebeğin sağlığına zarar verebilmektedir. Hamilelikten dolayı hassaslaşan bünyeye implant uygulaması acı verici olabilmektedir.

İmplant Vidası Takıldıktan Sonra Hamile Kalınır mı?

hamileler-implant-yaptirabilir-miTitanyumdan yapılan bu vidalar implant uygulamasının olmazsa olmazıdır. İmplant vidası kemik yapılarına tutunur ve implantın sabitlenmesini sağlarken uzun süreli dayanım da sağlar. Anestezi uygulamasının ardından dişlere kesik açılarak yerleştirilen vidalar çeşitli tekniklerle yerine oturtulur ve kapatılır. Bu vidaların takılmasından sonra iyileşme ve antibiyotik kullanımı gerekmektedir.

Hamileliğinizi biliyorken implant uygulaması yapılmamaktadır. Fakat implant tedavisi görürken hamile olduğunuzu öğrenirseniz tedavi doğum sonrasına ertelenmektedir. Bu doğrultuda doktorunuzla görüşüp tedavi planınızı değiştirmelisiniz.

İmplant Vidası Takıldıktan Sonra Hamile Kalınır mı?

Titanyumdan yapılan bu vidalar implant uygulamasının olmazsa olmazıdır. İmplant vidası kemik yapılarına tutunur ve implantın sabitlenmesini sağlarken uzun süreli dayanım da sağlar. Anestezi uygulamasının ardından dişlere kesik açılarak yerleştirilen vidalar çeşitli tekniklerle yerine oturtulur ve kapatılır. Bu vidaların takılmasından sonra iyileşme ve antibiyotik kullanımı gerekmektedir.

Hamileliğinizi biliyorken implant uygulaması yapılmamaktadır. Fakat implant tedavisi görürken hamile olduğunuzu öğrenirseniz tedavi doğum sonrasına ertelenmektedir. Bu doğrultuda doktorunuzla görüşüp takma diş tedavi planınızı değiştirmelisiniz.

Mehmet Eker Diş Kliniğimize ulaşarak hamilelik döneminde diş tedavileri hakkında bilgi alabilir, ön muayene sonrası uygun görüldüğü takdirde tedavinizi olabilirsiniz.

Hamilelikte Diş Kaplaması Yapılır mı?

Hamileler implant yaptırabilir mi sorusunun ardından sık rastlanan bir diğer soru ise hamilelikte diş kaplaması yapılıp yapılmayacağıdır. Enfeksiyonu en aza indirmek adına hamilelikte dolgu veya kaplama tedavileri yapılmaktadır. Hamileliğin 3-6 aylarını içeren dönemde diş tedavileri gerçekleştirilmektedir. Gebelik dönemindeki diş tedavileri için kadın doğum uzmanı ve diş hekimlerinin önerileri dikkate alınmalıdır.

Sık Sorulan Sorular

hamileler-implant-yaptirabilir-miHamileler implant yaptırabilir mi, bebeğinin sağlığını düşünen annelerin ilk numaralı sorusudur. Yaşamını annesine bağlı biçimde sürdüren bebekler için annenin sağlığı bebeğin sağlığı demektir. Bu doğrultuda hamilelikteki diş tedavileri ve genel olarak zirkonyum implant hakkında sık sorulan sorular şu şekildedir:

Hamileliğin Hangi Döneminde Diş Tedavisi Yapılmamalı?

Hamileliğin ilk 3 ayında diş tedavisi önerilmemektedir. 3-6 ay arası diş tedavileri için uygun bir hamilelik dönemidir. Son 3 ayda ise uzun süre diş koltuğunda oturmak anneyi yorabileceği için uzun tedaviler önerilmemektedir.

Hamile iken Diş Kaplama Yapılır mı?

Annenin dişinde var olan enfeksiyonu önlemek veya en aza indirmek için diş kaplaması uygun görüldüğü takdirde yapılmaktadır.

Hamileyken Protez Diş Yapılır mı?

Protez diş uygulamaları hamile kadınlara gerekli görüldüğü durumlarda uygulanabilmektedir. Bunun için diş hekimleriyle görüşmek gerekmektedir.

Diş Röntgeni Hamileliği Etkiler mi?

Radyasyon yayan röntgen cihazları bebeğin radyasyona uğramasına neden olduğu için bebeğe olumsuz etkiler göstermektedir.