Diş Kaplamaları

Zirkon Diş Kırılır mı? Zirkonyum Kaç Yıl Dayanır?

zirkon-dis-kirilir-mi-

Zirkon diş kırılır mı sorusu son zamanlar da diş yaptıranların merak ettiği bir konudur. Ne kadar dayanıklı ve sağlam bir malzeme olsa da zirkon dişler de kırılabilir. Fakat kırılmasını arttıran özellikler bulunmaktadır.

Zirkon diş kırılır mı, kırılırsa ne yapmalıyım gibi soruların tüm cevaplarını bu yazıda inceleyebilir detaylı cevaplara ulaşabilirsiniz.

Zirkon Diş Kırılır mı? Zirkonyum Diş Tamiri Nasıl Yapılır?

zirkon-dis-kirilir-mi-Zirkonyum kaplama diş elbette bazı durumlarda kırılabilir. Zirkon doku bakımında doğal dişe çok yakındır. Yüksek gerilme direnci nedeniyle de avantajlıdır. Aslında diş yapısal özellikleri nedeniyle yıllarca kullanılan zirkon dişler bazı durumlarda kırılabilir.

Bu kadar dirençli olmasına rağmen kırılmayı kolaylaştıran durumlar aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Diş gıcırdatmak ve sıkmak gibi hasara neden olan alışkanlıklarınızın olması,
  • Sert, kabuklu yiyecekleri diş ile kırmaya çalışmak,
  • Diş bakımlarına dikkat etmemek ve darbe almak

Zirkon diş kırılır mı sorusuna zor da olsa evet cevabını vermiştik. Peki zirkonyum diş tamiri nasıl yapılır? Öncelikle dişiniz kırılır kırılmaz diş hekimine başvurmalısınız.

Kırılan parçayı saklamak ikinci yapacağınız adım olmalıdır. Bunun nedeni parçanın yerinin tam belirlenmesi, büyüklüğün anlaşılması için önemlidir. Daha sonra hekime ulaşana kadar geçici diş koruyucu kullanabilir ya da hassas dişler için üretilen macunlardan faydalanabilirsiniz.

Kaplama Diş Kırılırsa Ne Yapılır?

zirkon-dis-kirilir-mi-Kaplama diş kırılması durumdan ilk yapmanı gereken diş doktorunuz ile iletişime geçmek olmalıdır. Yine aynı şekilde kırılan parçayı saklamak ve dişe koruyucu bariyer sağlamak önemlidir.

Tamamen oluşan bir kırık olabileceği gibi kaplamanın dış kısmında bir çatlakta oluşabilir. Tüm bu zirkon diş kırılır mı, kırıldı ne yapmalıyım gibi sorularınıza doktorunuzla birlikte cevap bulabilirsiniz.

A- Kırılan Köprü Tamiri Nasıl Yapılır? Zirkon Diş Kırılır mı Tamiri Mümkün mü?

Evet zirkon diş kırılır, köprü dişler de kırılabilir. Fakat iki şekilde de tamir mümkündür. Köprü dişlerde zirkon dişlerde kırığın boyutuna göre tedavi şekilleri değişmektedir.

Küçük kırıklar için genellikle ilk düşünülen doldu yapılmasıdır. Eğer dişin ön yüzeyi etkilenmiş ise zirkonyum kaplama yapılabilir. Kırık çok büyük ise tam kaplama yapılabilmektedir. Yine köprü, implant diğer tedavi seçenekleri arasında yer almaktadır.

Zirkon kararır mı, genel olarak ne gibi sorunlar çıkartır, tedavilerine nelerdir sorusuna cevap bulmak için Mehmet Eker Diş kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

Zirkonyum Diş Ucu Kırıldı | Kırık Zirkon Dişi Nasıl Anlarım?

Küçük diş ucu kırıkları kolay tamir edilebilmektedir. Kırılan alana diş dolgusu uygulaması yapılabilir. En kısa zamanda doktorunuza ulaşmak kırığın küçük kalması açısından önem arz eder.

Zirkon diş kırılır mı sorusuna evet demiştik peki kırık zirkon diş nasıl anlaşılır? Bunu anlamanın birden fazla yolu bulunmaktadır. Aşağıdaki tabloda belirtileri ve açıklamalarını bulabilirsiniz.

Diş Kırık Belirtileri Açıklaması
Hassasiyet Özellikle sıcak ve soğuk yiyeceklerde artan hassaslık
Ağrı Rahatsızlık Hissi Sinire baskı nedeni ile ağrı olabilmektedir
Gıda Sıkışması Yiyecek parçalarının kırık bölgeye sıkışması
Kırık Parça Hissetme Elle veya dil ile kırık parça hissetme

Zirkonyum Dişlerin Ömrü Ne Kadardır? Zirkonyum Kaç Yıl Dayanır?

zirkon-dis-kirilir-mi-Zirkonyum dişler aslında bazı kurallara dikkat edilirse uzun yıllar kullanılabilir. Uzun ömürlü olabilmesi için;

  • Düzenli hekim kontrollerini yaptırmak,
  • Diş gıcırdatma sorununu çözmek,
  • Genel ağız bakımını ihmal etmemek,
  • Sert yiyeceklerden uzak durmak ve beslenme alışkanlıklarını güzelleştirmek,
  • Aşırı çiğneme gibi diş aşındıran alışkanlıklardan uzak durarak uzun ömürlülük sağlanabilmektedir.

Tüm bu maddelere dikkat edilirse zirkonyum dişler ortalama 15 yıl dayanabilmektedir. Ancak bu süre kullanım durumunuza göre değişkenlik gösterebilir.

Zirkon Diş Kırılır mı Hakkında Sık Sorulan Sorular

zirkon-dis-kirilir-mi-Detaylı bir konu olmasına rağmen zirkon diş kırılır mı sorusuna detaylı cevaplar vermek mümkündür.

1- Zirkonyum Kolay Kırılır mı?

Aslında hayır zirkon diş kırılır ama kolay kolay kırılmaz. Kırılması için bazı nedenlerin olması gerekmektedir. Özellikle sert yiyecekler yemek, diş gıcırdatmak gibi etkenler zirkon kırılmasını arttırmaktadır.

2- Zirkonyum Diş Ömrü Ne Kadar?

Zirkon diş kırılır mı, ömrü ne kadar olur gibi sorular en sık sorulan sorular arasında yer almaktadır. Buna rağmen ömrü kısa değildir. Belirli kullanım maddelerine dikkat edilirse 15-16 yıl dayanabilmektedirler.

3- Zirkonyum Kaplama Diş Düşer mi?

Özel yapıştırıcı kullanıldığı için düşme, oynama gibi sorunlarla çok çok nadir karşılaşılmaktadır.