Diş Kaplamaları

Kaplama Diş Neden Sallanır? Başarısız Diş Kaplama Tedavi Belirtileri Neler?

kaplama-dis-neden-sallanir-

Kaplama diş neden sallanır sorusu son zamanlarda bu rahatsızlığı yaşayan herkes tarafından merak edilen bir konudur. Kaplama dişler aşınmaya karşı direnç gösterir buna rağmen sallanma sorunları ortaya çıkmaktadır.

Peki kaplama diş neden sallanır? Başarısız kaplama sonucunda dişte ne gibi sorunlar meydana gelir? Bu ve bunun gibi birçok sorunun cevabını bu yazıda bulacaksınız.

Kaplama Diş Neden Sallanır? Yetişkinlerde Diş Neden Sallanır?

kaplama-dis-neden-sallanir-Kaplama diş hasar görmüş ise çürümüş, diş eti problemleri yaşamış ise sallanabilir. Yetişkinlerde diş sallanmasının nedenleri arasında ilk sırada dişin diş etinde olan desteğini kaybetmesidir. Diğer en önemli nedeni diş etlerinin iltihabı olarak gösterilebilir.

Kaplama diş sallanma durumunda diş eti boyutuna bakılmalıdır. Bu göre uygun tedavi planlanır. Ön diş sallanması genellikle dişin kurtarılma olasılığı yüksek sallanmalar arasında yerini almaktadır.

Kaplama diş neden sallanır sorusuna cevap olarak aşağıdaki sıralanan maddeler neden gösterilebilir.

  • Diş eti hastalıkları iltihap, çekilme durumları,
  • Diş çürükleri,
  • Dişlere alınan sert travmalar,
  • Diş eti ve kemik kaybı.

Hafif Sallanan Diş Normale Döner mi? Sallanan Diş Çekilmezse Ne olur?

Sallanan dişlerde duruma göre tedavi mümkün olmaktadır. Diş eti hastalıklarının tedavi edilmesi, kontrol altına alınması ilk adımda sallanan dişlerin düzelmesi için ilk adım sayılabilir.

Diş çürüklerinin tedavi edilmesi, darbelere karşı koruma sağlamakta hafif sallanan dişi kontrol altına almak için önemlidir. Zirkonyum kaplama dişlerde bazı durumlarda sallanma olabilmektedir.

Sağlıklı beslenmek, düzenli diş fırçalama alışkanlıkları ve düzenli diş hekimi kontrolleri diş sallanmaları için alabileceğiniz önlemler arasında yer almaktadır.

Sallanan diş çekilmezse ne olur sorusuna cevap olarak ise genellikle çiğneme bozuklukları oluşabilir. Sonrasında yeme bozukluğu görülebilir.

Yetişkinlerde Diş Sallanması Nedenleri Nelerdir?

kaplama-dis-neden-sallanir-Diş neden sallanır sorusuna cevaplar verirken yetişkinlerde diş sallanması nedenlerine de bakmak doğru olacaktır. Genetik nedenler ön planda olan sallanmalar mevcuttur. Bunun yanı sıra doğru beslenmeme, düzensiz diş bakımı da sallanmaya neden olabilmektedir.

Bazı durumlarda diş sallanmaları şiddetli ağrıların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu gibi durumlarda doktorunuzu ziyaret etmek önem arz eder. Diş çürükleri, dişe alınan sert darbeler, diş eti hastalıkları diş sallanmaları ana nedeni olarak gösterilebilir.

A-  Sağlam Diş Niye Sallanır? Kaplama Diş Neden Sallanır?

Sağlam dişin en önemli sallanma nedeni aslında kaplama diş neden sallanır sorusuna cevaplar ile aynı olabilmektedir. İki durumda da düzensiz diş fırçalama bir sallanma nedenidir. Sağlıksız beslenme, diş çürükleri de sallanmaya neden olur.

Zirkonyum dayanıklı bir malzeme olmasına rağmen bazı durumlarda sallanma, çıkma gibi problemler çıkartabilir. Ama tedavileri oldukça kolaydır.

B- Diş Sallanması Hamilelik Sürecinde Normal mi?

Hamilelik sürecinde bir çok hormonun aktif olması ile beraber diş sorunları da beraberinde oluşabilir. Özellikle diş eti iltihap durumları görülebilir. Diş eti çekilmeleri ise ilk olarak diş sallanmasına neden olmaktadır. Doğumdan sonra geçmesi beklenir.

Ön Diş Sallanması Normal mi?

kaplama-dis-neden-sallanir-Kaplama diş neden sallanır sorusunun yanında en çok merak edilen bir diğer soru ön diş sallanması normal mi sorusu olmaktadır. Ön dişiniz kaplama olsun ya da normal olsun sallanması normal kabul edilmemektedir.

Sallanan dişlerin bazı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Özel bir aparat sayesinde sallanan dişler arka taraftan sabitlenerek tutturulabilir. Dişleri sabitlemek için Splitleme yani özel bir aparat kullanma işlemi yapılmaktadır.

Ön Diş Sallanması Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sallanan dişler zamanla diş kaybına neden olmaktadır. Kaplama diş neden sallanır, tedavisi nasıldır soruları için Mehmet Eker Diş Kliniğimizi ziyaret edebilir zirkonyum kaplama fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Sallanan dişe tedavi yapım aşamaları ve nasıl bir yol izlendiğini aşağıdaki tabloda incelemek mümkündür.

Sallanan Dişe Ne Yapıldığı İzlenen Yol
Ağrı kesici uygulaması Lokal anestezi uygulanarak sallanan diş uyuşturulabilir
Temizlik Diş eti temizliği ve dişlerin temizliği yapılır
Düzeltme Diş kökü kemiğinin düzenlenmesi işlemi yapılabilir
Tedavi Dişe göre kanal, diş dolgusu veya implant yapılabilmektedir

Tüm bunların yanı sıra sigara kullanımında kısıtlama, düzenli diş fırçalama alışkanlığı, sağlıklı beslenme çok önemli bir yer tutmaktadır. Diş eti hastalıklarından kurtulmak kaplama diş neden sallanır, ön dişim sallanıyor ne yapmalıyım sorularına ilk verilecek cevap olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kaplama Diş Neden Sallanır Hakkında Sık Sorulan Sorular Nelerdir?

kaplama-dis-neden-sallanir-Diş neden sallanır hakkında sık sorulan sorular aşağıdaki gibidir.

1- Kaplama Diş Oynar mı?

Kaplama doğru yapılmadıysa ucundan bastırınca yukarı kalkıyor ise oynamış demektir. Normal şartlarda güzel yapılmış bir kaplama diş oynamamalıdır.

2- Kaplama Altında Olan Diş Çürümesi Nasıl Anlaşılır?

Diş eti kanaması, kötü ağız kokusu kaplama altında çürüme olduğunu gösterebilir. Bunun yanında ağrı da eşlikçi olabilir. Böyle durumda hemen doktorunuz ile görüşmeli tedavi planlamalısınız.