Diş İmplant

10 Yıl Önce Çekilmiş Dişe İmplant Olur mu? Kimler İmplant Yaptırsın?

10-yil-once-cekilmis-dise-implant-olur-mu

10 yıl önce çekilmiş dişe implant olur mu sorusu son dönemlerde öncelerden diş kaybı yaşamış kişilerin sık sorduğu sorular arasında yer almaktadır. Gelişen diş tedavisi seçenekleri arasında yer alan implant yaptırmak son dönemin popüler diş tedavilerinden sayılmaktadır.

Kalıcı ve uzun ömürlü bir diş bu tedavinin tercih edilme sebepleri arasında yer almaktadır. Peki gerçekten uzun zaman önce çekilmiş dişlere implant olur mu, kimler implant yaptırsın, 10 yıl önce çekilmiş dişe implant olur mu? Tüm bu soruların cevapları yazının içerisinde verilmiştir.

İmplant Nedir, Neden Yapılır?

10-yil-once-cekilmis-dise-implant-olur-muTüm bu sorulara cevap vermeden önce implant nedir, neden yapılır ne gibi faydalar sağlar sorularına cevap vermek daha doğru olacaktır.

Eksik dişlerin tedavisinde çene kemiğine yerleştirilen titanyum vidalar ile yapılmaktadır. Bu vidaların üzerine ise tedavi bitiminde diş protezi, kaplama diş yerleştirme yapılarak gerçek bir diş görünümü verdirilir. İmplant bazı durumlarda daha çok tercih edilebilir. Bu durumlar ise kimler implant yaptırsın sorusu cevabı şöyle sıralanabilir;

  • Erimiş çene kemikleri problemleri olanlar özellikle 10 sene sonra implant olur mu diye merak edenler,
  • Tek diş eksikliklerinde köprü ve benzeri tedavilerle diğer dişe zarar vermek istemeyenler,
  • Hareketli protezi tercih etmeyen hastaların konfor arayışına cevap vermek,
  • Çene ve yüz bozukluklarında estetik bir görünüm sağlamak isteyenler,
  • Tam veya az diş yokluklarında kullanış kolaylığı sağlamak isteyenler için daha çok tercih edilmektedir.

İmplant Bir Dişin Avantajları Nelerdir?

Birçok avantajı bulunan popüler diş tedavisi için avantajları aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

İmplant Avantajları Diş Üzerindeki Etkileri
Konforludur Diğer tedavi seçeneklerine göre daha rahattır
Çene Yapısını Daima Korur Çene kemiğinin yapısının korunmasına olanak sağlar
Öteki Dişleri Etkilemez Diğer dişlerin kesilmesine gerek kalmaz
Uzun Ömürlüdür Hijyen kurallarına, bakım kurallarına uyulursa uzun süre kullanılır
Doğal Dişe Yakındır En doğal dişe yakın tedavilerden birisi olarak kabul edilir

Çekilen Dişe 10 Sene Sonra İmplant Yapılır mı?

Diş çekildikten sonra implant ne zaman yapılır sorusu sık sık sorulmaya başlanmıştır. Bunun nedeni insanların diş tedavilerinden korkması ve süreci uzatması olarak söylenebilir. Oysaki 10 yıl önce çekilmiş dişe implant olur mu sorusunun cevabı evettir.

Çene kemiği durumu müsait ise, diş eti sağlığı yerinde ise implant yapılmasında sorun olmayacaktır. Çene kemiği erimiş hastalara başka işlemler uygulanır. Çene grefti adı verilen bir işlem yapılır. Amaç çene kemiğini güçlendirmektir.

En çok merak edilen diğer soru seçenekleri ise 2 yıl sonra yapılır mı, 5 yıl sonra implant yapılır mı ya da aynı anda yapılır mı olmaktadır.

A- 10 Yıl Önce Çekilmiş Dişe İmplant Olur mu, Çekimden 5 Yıl Sonra İmplant Yapılır Mı?

10-yil-once-cekilmis-dise-implant-olur-muDiş çekiminden 1 yıl sonra implant yapılır mı sorusu gibi bu soruda da cevap evet olacaktır. Genellikle diş çekiminden 2-4 ay sonrasında hemen implant yapılması önerilse de bazı nedenlerden dolayı tedavi gecikebilir.

Bu gecikmeler sonucu çene kemiğinde erime olan hastaya tedavisi çeneye kemik grefti yapılarak tedavi başlanır. Çene kemiği güçlendirilir böylece vidalar daha sağlam ve sorunsuz olarak uzun ömürlü oluşunu arttırır.

B- Diş Çekimi İle İmplant Aynı Anda Yapılır mı?

Diş kaybı yaşayan hastalar genellikle 10 yıl önce çekilmiş dişe implant olur mu ya da ne zaman olmalı diye düşünmektedirler. Hızlı ve etkili bir çözüm arayışına girmektedirler. Evet aynı anda implant yapılmaktadır. Hastanın bazı kriterleri taşıması durumdan aynı anda yapmakta sorun olmamaktadır.

İlk olarak hasta detaylı değerlendirilir. 10 yıl önce çekilmiş dişe implant olur mu diye gelen hastada öncelikle Tomografi ile inceleme yapılarak kemik yapısına bakılır. Sonra hastaya geçici bir diş yapılır bunun amacı diş etine şekil vermektir. Sonuç olarak aynı anda yapılması mümkündür fakat detaylı değerlendirme gerektirmektedir.

10 Yıl Önce Çekilmiş Dişe İmplant Olur mu Yapılmazsa Ne Olur?

10-yil-once-cekilmis-dise-implant-olur-mu10 yıl önce çekilmiş dişe implant olur mu sorusu gibi bu soruda diş kaybı yaşayan ya da takma diş kullanan hastalar arasında merak edilmektedir. Diş yokluğu sadece görüntü problemi oluşturmamaktadır.

Aynı zamanda genel sağlık ile ağız sağlığı doğru orantılı ilerlemektedir. Çekilen dişe implant yapılmazsa çene kemiği hassaslaşır ve erime başlar.

Diş İmplantı Ne Kadar Sürer?

Tedavinin ilk aşamasında titanyum vidanın yerleştirilmesi 30 dakika civarı sürmektedir. Bundan sonra ise yapay köküm kemik oluşumuna katılması 3 aylık bir süreci kapsamaktadır.

Genellikle toplan tedavinin 9 aylık bir süreci kapsadığı düşünülse de hastadan hastaya farklılık gösterebilmektedir. En iyi implant markaları kullanılsa bile hastaların bu süreçte dikkat etmesi gereken bazı durumlar olmaktadır.

Örneğin aşırı sıcak ve soğuk yemeklerden ya da içeceklerden uzak durmak, sert yiyecekler tüketmemek, dişe direkt darbe almamak ve diş bakımlarını aksatmamak olarak sıralanabilir.

10 yıl önce çekilmiş dişe implant olur mu, implant fiyatları nasıl tüm bu tedavi seçenekleri ve daha fazlası hakkında bilgi almak için Mehmet Eker Diş Kliniğimizi ziyaret edebilir ya da telefon ile bilgi alabilirsiniz.

Önceden Çekilmiş Dişe İmplant Hakkında Sık Sorulan Sorular

10-yil-once-cekilmis-dise-implant-olur-mu10 yıl önce çekilmiş dişe implant olur mu sorusuna yukarıda detaylı cevap verilmiştir. Fakat çok detaylı bir kon olduğu için bazı sorular akıllara takılmaktadır. Bu sorular ise şöyle sıralanabilir;

1- Eski Çekilmiş Dişe İmplant Yapılır mı?

Kemik yapısına dişte dikkat edilerek implant yapılabilir. İmplant yaptırmak isteyenler öncelikle diş hekimine gidip detaylı muayene olmalı konu hakkında bili almalıdır.

2- Uzun Süre Diş Olmayan Yere İmplant Yapılır mı?

Hiç dişi olmayan ya da dişini çok önceden kaybeden hastalara zirkonyum İmplant yapılabilir.