Diş Kaplamaları

Zirkonyum Dişle Ne Yenmez? Hangi Besinler Diş Kaplamaya Zararlı?

zirkonyum-disle-ne-yenmez-hangi-besinler

Zirkonyum dişle ne yenmez sorusunu merak ediyor ve cevaplarını arıyorsanız bu yazı içerisinde kafanıza takılan detaylar hakkında tüm bilgileri bulacaksınız. Aşınmaya karşı oldukça dirençli maddelerden elde edilerek yapılan zirkonyum kaplama dişleri kullanırken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekebilir. Bunlar zirkonyum kaplamalarınızı sağlıklı şekilde kullanmaya devam edebilmeniz için önemli detayları oluşturmaktadır.

Zirkonyum Dişle Ne Yenmez? Bu Besinlere Dikkat!

zirkonyum-disle-ne-yenmez-hangi-besinlerÖzellikle arka dişlerde kullanılması önerilen zirkonyum kaplamalar oldukça dirençli maddeden üretilmektedir. Zirkonyum kaplama fiyatları göz önünde bulundurulduğunda doğru tedavi protokolü uygulanırsa bu dişler uzun yıllar boyunca kullanılabilir.

Kaplama diş hammaddesi ne olursa olsun bazı besinleri tüketirken dikkatli olmanızı gerektirir. Bunun sebebi dişlerinizi uzun ömürlü kullanabilmeniz ve estetiğinin bozulmamasını sağlamaktır. Zirkonyum kullanılarak yapılan dişler diğer maddelere nazaran çok daha dayanıklı olsa da yine de bazı besinlerin kullanımına dikkat etmeniz ağız sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Sert gıdaların tüketilmesinden kaçının.
  • Yapışkan gıdalar kullanmamaya özen gösterin.
  • Çok sıcak ve çok soğuk besinler tüketmeyin.
  • Renklendirici içeren ürünleri kullanırken aşırıya kaçmaktan uzak durun.

Zirkonyum Dişle Ne Yenmez Sorusunun Önemli Sonuçları Nelerdir?

Zirkonyum dişle ne yenmez eğer tehlikeli besinler tüketilirse sonuçları ne olur? Bu soru kaplama diş kullanan insanların bilmeleri gereken temel cevapları içermektedir. Hem ağız sağlığınızı hem de estetik görünümünüzü sağlayabilmeniz için bazı durumların sonuçlarını bilmeniz dikkatli davranmanız açısından oldukça önemlidir.

Zirkonyum kaplama yaptırdığınız kliniğe göre kalite farkı gösterebilmektedir. Bu sebeple de zirkonyum yaptırdım pişmanım dememeniz için kliniğinizi özenle seçmelisiniz. Doğru hekimlere dişlerinizi emanet ettiğinizde maksimum verimi alabilirsiniz. Kaliteli bir sonuç aldığınızda zirkonyum dişle ne yenmez sorusunun cevaplarının azalacağını bilmelisiniz. Aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

Tüketirken Dikkatli Olmanız Gereken Besinler Önemli Sonuçları
Sigara ve Alkol Tüketimi Orijinal dişlerinizde olduğu gibi zirkonyum kaplama dişlerde de bu maddelerin aşırı tüketimi zarar oluşturmaktadır. Nedeni diş katmanlarına zarar vermesi ve lekelenme oluşturmasıdır. Kullanımından sonra dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanız zararı en aza indirecektir.
Çok Sert Gıdaların Tüketimi Zirkonyum kaplama diş diğer kaplamaları nazaran oldukça güçlü bir yapıya sahiptirler. Bu sebeple de kırılma ve aşınma ihtimalleri oldukça düşüktür. Fakat yine de çok sert gıdaların kontrollü şekilde tüketilmesi kaplama ömrünüzün uzun soluklu olması açısından oldukça önemlidir.
Yapışkan Gıdaların Tüketimi Dişlerinize yapışarak kaplamayı çıkarma riski bulunan yapışkan gıdaların tüketiminden kaçınmanız sağlığınız açısından dikkat etmeniz gereken bir konudur.
Renklendirici İçeren Gıdalar Tıpkı kendi dişleriniz gibi zirkonyum dişlerde lekelenme riski taşıyan dişlerdir. Kahve ve çay gibi renklendirici madde içeren ürünlerin aşırı kullanımı zirkonyum dişlerde lekelenmeye neden olabilir. Bu durum zirkon karar mı sorusunun cevabı niteliğindedir. Yukarıda bahsi geçen gıdaların tüketiminden sonra dişlerinizi çalkalamaz veya fırçalamazsanız zirkonyum kaplamalarınız kararabilir.

Kaplama Diş Takıldıktan Sonra Ne Zaman Yemek Yenir?

zirkonyum-disle-ne-yenmez-hangi-besinlerZirkonyum dişle ne yenmez sorusunun yanı sıra kaplama dişler takıldıktan ne kadar zaman sonra yemek yenebileceği de sıklıkla sorulmaktadır. Diş hekimleri kaplamalardan sonra ki ilk iki saat süresince hiçbir besinin tüketilmemesi gerektiğini belirtmektedir. Kaplamanızın oturması ve yapışması için önemli bir detaydır.

Geçici Diş Takıldıktan Sonra Ne Zaman Yemek Yenir?

Geçici dişler zirkonyum kaplamalarınız hazırlanırken sizlere geçici olarak verilen dişlerdir. Bu dişlerde de ilk bir iki saat içerinde yemek yemeniz önerilmemektedir. Geçici dişleri kullanırken soğuk ve sıcak hassasiyetini maksimum seviyede yaşayabileceğinizi bilmeniz gerekir.

Kaplama Dişle Yemek Yiyemiyorum Diyorsanız Dikkat!

Zirkonyum dişle yemek yiyemiyorum diyorsanız bu tedaviyi doğru klinik ve doktora yaptırmamışsınız demektir. Özellikle zirkonyum dişler kullanılan maddeden kaynaklı yemek yeme zorluğu yaşamanızın neredeyse mümkün olmadığı kaplama türleri arasında yer almaktadır. Zirkonyum dişle ne yenmez sorusunda olduğu gibi burada da hekim ve klinik seçimi önemli rol oynamaktadır.

Zirkonyum Diş Konuşma Bozukluğu Oluştur mu?

Zirkonyum dişle ne yenmez sorusundan sonra yine en çok merak edilen noktalardan biri bu dişlerin konuşma bozukluğu oluşturma ihtimalinin olup olmamasıdır. Zirkonyum kaplamalar sonrası alışma sürecinde konuşma bozukluğu yaşama ihtimaliniz vardır ancak bu çok düşük bir ihtimali içermektedir.

Kaplama Diş Sonrası Konuşma Bozukluğu Yaşanırsa Ne Yapılmalı?

zirkonyum-disle-ne-yenmez-hangi-besinlerKonuşma bozukluğu yaşadığınız takdirde dişlerinize hızlı adapte olmanız için sıklıkla konuşmaya çabalamalısınız. Bu sizin dişlerinize alışmanız için önemlidir. Öte yandan durumunuzda bir değişiklik olmazsa dil ve konuşma terapistinden yardım alabilirsiniz. Unutmayınız ki zirkonyum kaplamalarda konuşma bozukluğu görülme riski oldukça düşüktür.

Zirkonyum Diş Yaptıranların Yorumları ne Durumda?

Kaplama diş yaptıranların yorumları zirkonyum için genellikle memnuniyet bildirmektedir. Mehmet Eker Diş Kliniği’mizden bu tedaviyi alan hastalarımızda maksimum verime ulaşmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Sizlerde kaplamalarınızı güvenilir hekimlerle yaptırmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Zirkonyum Dişle Ne Yenmez Hakkında Sık Sorulan Sorular

zirkonyum-disle-ne-yenmez-hangi-besinlerZirkonyum dişle ne yenmez hakkında sık sorulan sorulardan bazıları şu şekildedir.

1- Zirkonyum Dişle Rahat Yemek Yenir mi?

Zirkonyum dişler özellikle çiğneme konusunda oldukça başarılı dişlerdir. Bu sebeple de rahat yemek yemenizde hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

2- Zirkonyum Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Tıpkı kendi dişinizde olduğu gibi zirkonyum kaplama diş için de hijyene dikkat etmelisiniz. Düzenli şekilde fırçalamalı her yemekten sonra gargara yapmaya özen göstermelisiniz. Çok sıcak, çok soğuk, çok sert besinleri tüketmekten kaçınmalısınız.