Diş İmplant

‘İmplant Yaptırdım Pişmanım’ Dememek İçin

implant-yaptirdim-pismanim-dememek-icin

İmplant yaptırdım pişmanım diyen kişilere pek rastlanmaz. Çünkü oldukça sık tercih edilen bu tedavi yöntemi hasta memnuniyetinin oldukça fazla olduğu bir tedavidir. Ancak süreç içerisinde implant yaptırdım pişmanım dememek için uygulanması gereken pek çok adım bulunmaktadır. Her ne kadar çok tercih edilen ve memnun kalınan bir tedavi olsa da oldukça zorlu süreç isteyen bir tedavi yöntemidir.

Oldukça uzun süreci kapsayan bu tedavi yönteminde önemli olan hastanın ne kadar kısa sürede yaralarının iyileştiğidir. İmplant yaptırdım pişmanım dememek için dikkat edilmesi gereken önemli kurallar aşağıda verilmiştir. Çünkü çok düşükte olsa bu işlemin olumsuz olma ihtimali bulunmaktadır. Bu sebeple konu hakkında tüm detayları öğrenmelisiniz.

İmplantlar Hakkında Bilgi

implant-yaptirdim-pismanim-dememek-icinSon yılların en çok tercih edilen tedavi yöntemi olan implantlar diğer dişlere zarar vermeden eksik dişleri tamamlamak için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Farklı çeşitleri de bulunan implantların en çok tercih edileni ise zirkonyum implant çeşididir. Vücuda zarar vermeyen malzemelerden üretildiği için hastaları cezbeden bu tedavi hastalara oldukça da doğal bir görüntü sunmaktadır.

Hastaya lokal anestezi verilerek yapılan bu zorlu tedavi çeşitli aşamalardan oluşmaktadır. Aşamalardan sonra hastaların iyileşmesi beklenir ve diğer aşamaya geçilir. Bu iyileşme süreleri ise hastaların durumundan durumuna değişmektedir. Ancak bu süre sonuna kadar beklenmeli gereksiz acele edilmemelidir. Yoksa implant yaptırdım pişmanım gibi söylentilere rastlayabilirsiniz.

İmplant Yaptırdım Pişmanım Dememek İçin Neler Yapılmalıdır?

İmplant yapımı oldukça zorlu süreçleri içermektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Özellikle implant sonrası hastalar doktorların tavsiyelerine kulak asmalıdır. Maddi ve manevi anlamda böyle zorlu tedaviden implant yaptırdım pişmanım dememek için dikkat edilmesi gereken noktalar şöyledir:

İmplant Yaptırdım Pişmanım Dememek İçin Neler Yapılmalıdır? Nasıl Yapılmalıdır?
Doktor Tercihine Önem Vermelisiniz Eksik dişler hastaların dış görünüşünü oldukça etkilemektedir. Ancak bu eksik dişleri tedavi ederken diğer dişlere zarar verilmemesi oldukça önemlidir. Burada da tecrübeli doktor tercihi yapmak implant yaptırdım pişmanım dememek için hayati önem taşır.
Hastanın Kemik Yapısı İmplant yaptırmak isteyen hastalarda kemik dokusu oldukça önemlidir. Bu implant yaptırdım pişmanım dememek için oldukça dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Burada yaş sınırı yoktur. Genç yaşlı fark etmeksizin herkesin kemik dokusu farklılık gösterir.
İmplant Üzerine Fazla Yüklenme Yapılmamalıdır İmplantlar ağza yerleştirildikten sonra implant kemik birleşmesinin sağlanması oldukça önemlidir. Ortalama olarak 3 ile 6 ay beklenmelidir. Bu süreçte de implant yaptırdım pişmanım demek istemiyorsanız implantın üzerine gelen yükleri azaltmalısınız.
Sigara Kullanımı En Aza İndirilmelidir İmplant yaptırdım pişmanım dememek için yapılması gereken durumlardan biriside sigara kullanımına dikkat etmektir. Mümkünse süreçte sigara asla içilmemelidir. Ancak bırakılmıyorsa azaltılmalıdır. Çünkü sigara enfeksiyon riskini oldukça artırmaktadır.
Doktorunuzun Dediklerine Kulak Asmalısınız Başarısız implant belirtileri ile karşılaşmamak için doktorunuzun önerilerine oldukça dikkat etmelisiniz. Çünkü doktorunuzun yapılmasını istediği her şey altın değerindedir. Nasıl bir malzeme kullanılacağı, süreç içerisinde nelere dikkat edilmesi gerektiği önemlidir.

Yerli İmplant Yaptıranların Yorumları Nasıldır?

implant-yaptirdim-pismanim-dememek-icinİmplant tedavisini yaptırmadan önce yaptıracağınız malzemeye doktor ile karar verilmektedir. Marka seçimi oldukça önemlidir çünkü başarı oranı malzemeye göre değişmektedir. Markaya karar verirken garantisine, dayanıklılığına ve ürünün klinik çalışma sonuçlarına bakılmalıdır.

Dünya standartlarına göre hazırlanan yerli implantlar hastalar tarafından oldukça tercih edilen markalardır. Ekonomik anlamda ise oldukça uygundur. Burada önemli olan diş hekiminin tavsiyeleri ve hastanın beklentileridir.

Vidasız İmplant Yaptıranlar Memnun Mu?

İmplant genelde diş köküne vida takılarak yapılan tedavi yöntemidir. Ancak vidasız implant yöntemleri de bulunmaktadır. Bu tedavide implant ile çene kemiği arasında herhangi bir vida bulunmamaktadır. Bu tedavinin herkese uygulanması asla mümkün değildir. Aksi takdirde vidasız implant yaptırdım pişmanım gibi yorumlar gelebilir.

Tedavinin uygulanması için öncelikle hastaların diş köklerinde problem olmaması gerekmektedir. İkinci olarak ise çene kemiğinin yoğunluğunun yeteri seviyede olması gerekmektedir. Son olarak ise hastanın herhangi bir kronik rahatsızlığı varsa bu durum diş hekimiyle mutlaka paylaşılmalıdır. Tüm bu durumlar sağlanırsa implant yaptırdım pişmanım denmesi mümkün değildir.

İmplant Sonrası Sıkıntılar Nelerdir?

Lokal anestezi sonrasında canlı implant ameliyatı yapılır. Sonrasında ise asıl süreç başlar. Peki süreç sonrasında neler yaşanır? İşte o komplikasyonlar şöyledir:

  • Kızarıklık
  • Ağrı ve şişlik
  • Sızı ve morarma
  • İltihaplanma ve İmplantın düşmesi

Yukarıda verilen komplikasyonlar hafif olanlardır. Ancak çok daha ciddi derece de yaşanan komplikasyonlar da vardır. Onlar ise şöyledir:

  • Sinüzit
  • Sinir yırtılması
  • Yanlış uygulama sebebiyle implant yapılan dişin yanındaki dişlerin kaybedilmesi
  • Dudaklarda kalıcı hissizlik
  • Yumuşak doku kayıpları
  • Dikey ve yatay kemik kayıpları

Tutmayan İmplant Nasıl Çıkarılır?

implant-yaptirdim-pismanim-dememek-icinBazen implant tedavilerinde başarısızlık olabilir. Genelde böyle durumlarda hastalar implant yaptırdım pişmanım gibi yorumlar yaparlar. Ancak bu durumların altında genelde farklı sebepler yatar. Peki implant tutmazsa neler yapılır? Böyle bir durumlar karşılaşılırsa lokal anestezi verilerek hastaya yapılan implant geri çıkarılır. Duruma göre tekrar yapılabilir.

Düşen İmplant Tekrar Yapılır Mı?

Oldukça maliyeti yüksek olan implant tedavisinin bazen olumsuzlukla sonuçlandığından bahsedilmiştir. Takma diş gibi takıp çıkarılmayan bu dişler bazen düşebilir. Bu gibi düşme durumlarında hemen diş hekimine başvurulmalıdır. Sonrasında eğer diş hekiminiz uygun görürse çıkarılan implant dişler sterilize edildikten sonra tekrar kullanılabilir.

İmplant Yaptıranların Yorumları Nasıldır?

Hastalar implant yaptırdıktan sonra genelde olumlu anlamda yorumlar yaparlar. Özellikle implant dişlerin sabit olması, estetik olması ve güvenilir malzemelerden elde edilmesi sebebiyle çok güzel yorumlar yapılır. Oldukça doğal bir görüntü sağlaması ve konforlu kullanımını oldukça öven hastalar kafaları karışanları oldukça rahatlatmaktadır.

İmplant tedavisi yaptıran hastaların bir diğer yorumu ise süreçteki diş kliniğinin önemidir. Eğer yanlış klinik tercihi yaparsanız süreç sizi oldukça olumsuz süreç yaşamanıza sebep olabilir. Ancak doğru kararlar verirseniz ömür boyu kullanacağınız dişlere sahip olabilirsiniz. Siz değerli hastalara Mehmet Eker Diş Kliniği önerilir. Tecrübeli ve güvenilir bu klinikte tüm işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

İmplant Yaptırdım Pişmanım Hakkında Sık Sorulan Sorular

implant-yaptirdim-pismanim-dememek-icinİmplant yaptırdım pişmanım yorumları çok az rastlanan yorumlar olsa da hastalar tarafından duyulmaktadır. İşte böyle dememek için neler yapılamalıdır yukarıda detaylı şekilde anlatılmıştır. Bu konu hakkında diğer merak edilen sorular ise aşağıda verilmiştir.

1 – İmplant Diş Yaptıranlar Memnun mu?

İmplant diş yaptıranlar genelde rahat bir kullanıma sahip olduğundan ve diğer diş protezlerine oranla daha iyi bir seçenek olduğundan bahsederler. Ancak az da olsa implant yaptırdım pişmanım diyen kişilerde bulunmaktadır.

2 – İmplant Riskleri Nelerdir?

Yanlış bir uygulama ile implant tedavisi uygulanırsa kanama, ağrı, yumuşak dokularda yaralanmalar, diğer dişlerin zarara maruz kalması, kemik zedelenmeleri gibi durumlara yol açabilirler. Genelde böyle durumlarda hastalar implant yaptırdım pişmanım derler. Ancak her hastanın hikayesi ve süreci farklıdır.

3 – İmplant Yaptırdım Pişmanım Diyenler Var Mıdır?

Her ne kadar çok tercih edilen bir tedavi yöntemi olsa da bazı kişiler implant yaptırdım pişmanım derler. Burada diş hekiminin hataları veya hastanın ağız-diş yapısı etkili olmaktadır.

4 – İmplant Tedavisi Korkulacak bir Tedavi mi?

İlk etapta hastalara korkutucu gelebilir. Çünkü oldukça uzun ve zorlu bir süreçtir. Ancak işlemler sırasında lokal anestezi uygulandığı için acı ve ağrı hissedilmez. Ayrıca uzman diş hekimi tercihinizle süreç daha başarılı ve kolay olacaktır.