Diş İmplant

İmplant Ağrısı Geçmiyor ise Ne Yapmalısınız?

implant-agrisi-gecmiyor-ise-ne-

İmplant ağrısı geçmiyor ise ne yapmak gerekir? İmplant tedavisi sonrası hastaların sıklıkla şikayet ettiği durumlardan biri implant ağrısıdır. İmplant tedavisi olan birçok hasta, tedavi sonrası bu ağrıyı duyabilmektedir. Bu ağrıyı duyan hastalar implant ağrısı geçmiyor şikayetinde bulunmakta ve buna çözüm aramaktadır. Peki implant ağrısı geçmiyor ise ne yapmalısınız?

İmplant sonrası hastalarda ağrı olabilmektedir. Bu ağrının birçok nedeni olabilir. Bununla beraber bu ağrı her zaman görülmemektedir. Hastaya ve tedaviye göre bu ağrının şiddeti ve süresi değişebilir. İmplant sonrasında hissedilen hafif ağrı ya da sızının ise normal olduğunu unutmamak gerekir. Fakat ağrı şiddetli ise uygulayabileceğiniz bazı yöntemler vardır. İşte implant ağrısı geçmiyor ise başvurabileceğiniz 8 farklı yöntem!

İmplant Sonrası Ağrı Olur mu?

implant-agrisi-gecmiyor-ise-ne-

İmplant tedavisi olan birçok hasta, implant ağrısı geçmiyor ne yapmalıyım sorusunu sormaktadır. İmplant ağrısı geçmiyor problemi birçok hastanın yaşadığı bir durumdur. Çünkü implant sonrası ağrının görülmesi normaldir. Hasta, işlem sonrası birkaç gün implant olan bölgede ağrı veya sızı hissedebilir. Bu süre, değişkenlik gösterebilir.

İmplant diş takıldıktan sonra ağrı olur mu sorusunun cevabı da aynıdır. İmplant diş takıldıktan sonra, tedavinin doğası gereği bir süre ağrı hissedilebilir. Eğer bu ağrı çok şiddetli değilse ve çok uzun sürmüyorsa hastanın kaygılanmasına gerek yoktur. Fakat bir türlü implant ağrısı geçmiyor diyorsanız ve bu ağrı şiddetliye doktorunuza başvurabilirsiniz. Peki implant ağrısının sebepleri nelerdir, neden implant ağrısı geçmiyor?

İmplant Sonrası Ağrı Nedenleri Nedir?

Diş implantı sonrasında ağrı oluşabilir ve bu ağrının çeşitli nedenleri vardır. Bu ağrı oluştuğunda hastalar implant ağrısı geçmiyor diye şikayette bulunmaya başlarlar. Bu ağrının nedenlerini öğrenmek ne yapabileceğiniz hakkında da size yol gösterir. İmplant sonrası oluşan ağrının yaygın nedenleri arasında şunlar yer alır:

  • İmplant esnasında ya da sonrasında oluşabilecek enfeksiyonlar
  • İmplantın çene kemiğiyle kaynaşması
  • İmplantın yerleşim yerinin aşırı derecede hassas hale gelmesi
  • İmplant ameliyatı sonrasında oluşan şişlik

Eski implant neden ağrır sorusu da tıpkı implant ağrısı geçmiyor ne yapmalıyım sorusu kadar sıkça sorulmaktadır. Eğer implant, diş etlerinde ve çenede deformasyona sebep olduysa hasta ağrı hissedebilir.

İmplant Ağrısı Ne Kadar Sürer?

implant-agrisi-gecmiyor-ise-ne-İmplant işlemi sonrasında birçok hasta implant ağrısı geçmiyor ne yapmalıyım sorusunu sorar. İnternette buna yönelik araştırma yapan hastaların merak ettiği bir diğer konu da bu ağrının ne kadar süreceğidir. Ağrının ne kadar süreceği; işlemin yapıldığı yere, işlemin karmaşıklığına ve zorluk derecesine ve hastanın ağrı eşiğine ya da toleransına göre değişebilir. Çoğu zaman implant yerleştirildikten sonraki ilk günlerde ağrı şiddetli hissedilir ama giderek azalır.

Günlerce ağrısı geçmeyen hastalar implant ağrısı geçmiyor ne yapmalıyım sorusu sorarlar. Hastaya ve tedaviye göre değişen bu süre, genellikle birkaç gündür. İmplant ağrısı ortalama 2 – 3 gün sürer.

İmplant Ağrısı Geçmiyor ise Ne Yapılmalı?

İmplant ağrısı geçmiyor ne yapmalıyım? İmplant diş ağrısı nasıl geçer? Bu sorular implant tedavisi olan hastaların çok sık sorduğu sorulardır. Zirkonyum implant ya da titanyum implant yaptıran hastalar, tedavi sonrasında ağrı hissedebilirler. Bu oldukça normaldir. Ağrı hisseden hastalar, bu ağrıyı hafifletmek ya geçirmek böylece biraz rahatlamak isterler. Bu nedenle de bu ağrıyı geçirecek yöntem arayışına girerler.

İmplant ağrısı geçmiyor diyen hastaların uygulayabileceği, evde rahatlamalarını sağlayacak bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu hastaların bu yöntemlere başvururken doktor tavsiyesi dışına çıkmaması ve internette gördüğü her bilgiye araştırmadan itibar etmemesi gerekir. İşte implant ağrısı geçmiyor diyenlerin yapabileceği 8 şey…

İmplant Ağrısı Geçmiyor ise Yapmanız Gereken 8 Şey!

İmplant ağrısı, diş implantı sonrasında görülebilecek normal bir durum olarak kabul edilir. Fakat ağrı şiddetli olursa ve uzun sürerse bu ciddi bir sorun olabilir. Bu durumu yaşayan hastalar implant ağrısını geçirmek için yöntem arayışına girmektedirler. İmplant ağrısı geçmiyor ise başvurabileceğiniz 8 yöntem…

Yöntem Açıklaması
Doktorunuzu Bilgilendirin Doktorunuz sorunun kaynağını belirlemek için ve uygun önerileri sunmak için sizi muayene etmelidir.
İlaç Kullanımı Doktorunuzun önerdiği ağrı kesici veya antibiyotikleri alın. Ağrı kesiciler ağrınızı hafifletirken antibiyotikler ise enfeksiyonu azaltır.
İyi Ağız Hijyeni Dişleri fırçalamak, ağzı ve diş bakımına dikkat ederek ağzı temiz tutmak gerekmektedir.
Soğuk ve Sıcak Kompres Uygulamaları Soğuk kompres şişliği azaltırken sıcak kompres kan dolaşımını artırıp kasları gevşetir.
Tuzlu Suyla Gargara Tuzlu su, ağızdaki bakterileri öldürür.
Stresten Uzak Durma Stres ağrıyı artırabilir. Bu nedenle rahatlatıcı tekniklere başvurabilirsiniz.
Dinlenme ve Uygun Beslenme İyileşmek için uygun beslenmeniz ve yeterince dinlenmeniz çok önem arz eder.
Doktorunuzun Tavsiyelerine Uyun Doktorunuzun bütün yönergelerine uyun ve belirttiği takip randevularına gitmeyi ihmal etmeyin.

Başarısız İmplant Belirtileri Nelerdir?

implant-agrisi-gecmiyor-ise-ne-İmplant tedavisi kimi zaman başarısızlıkla sonuçlanabilir. Bu durum, birkaç belirtiyle kendini gösterir. Başarısız implant belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • İmplant sonrası diş eti iltihabı / enfeksiyonu
  • Diş eti çekilmesi
  • Çiğneme ve yutma problemlerinin ortaya çıkması
  • Şiddetli ağrı
  • Yapılan implantın yerinden çıkması
  • Alerjik reaksiyonlar
  • Karıncalanma hissi

Eğer bu durumlar gözleniyorsa implant başarısız olmuş demektir.

Canlı İmplant Ameliyatı Sırasında Acı Hissedilir mi?

Canlı implant ameliyatı esnasında ağrı hissedilir mi sorusu hastaların sıkça sorduğu sorulardan biridir. Takma diş yöntemini istemeyen hastalar canlı implant ameliyatını tercih eder. Canlı implant ameliyatı, belki de adı itibariyle, korkutucu gibi görünse de aslında öyle değildir. Tedavi için öncelikle lokal iğne yapılır. Yalnızca işlem yapılan bölgede bir uyuşukluk hissi olur.

Sık Sorulan Sorular

implant-agrisi-gecmiyor-ise-ne-İmplant ağrısı geçmiyor ne yapmalıyım sorusu, implant tedavisi olan hastaların sık sorduğu sorulardan biridir. Bu problemi birçok hasta yaşamaktadır. Zira implant sonrasında ağrı oluşması normal bir durumdur. Bu ağrının süresi değişmektedir. Hastaların bu ağrıyı hafifletmek için uygulayabileceği birkaç yöntem bulunmaktadır. Bunlara bu yazıda değinilmiştir. Bu konu ile ilgili hastaların sorduğu başka sorular da var…

İmplant Yeri Ağrıyor Ne Yapmalıyım?

İmplant ağrısı geçmiyor diye şikâyette bulunan hastaların başvurabileceği birkaç yöntem bulunmaktadır. Ağrıyı hafifletmek için soğuk ve sıcak kompres uygulamaları, ağrı kesici ilaçlar, fiziksel aktivite ve egzersizi azaltma gibi yöntemlere başvurabilirsiniz. Eğer ağrı şiddetliyse ve geçmiyorsa doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.

İmplant Diş Ağrısı Kaç Gün Sürer?

İmplant ağrısı geçmiyor ne yapmalıyım sorusunu soran hastaların sıkça sorduğu bir başka soru da implant diş ağrısı kaç gün sürer sorusudur. Diş implant tedavisi sonrası ağrı, sıklıkla görülen normal bir durumdur. Bu ağrının süresi, hastadan hastaya ve tedaviye göre değişmektedir. İmplant sonrası ağrı ortalama 1 hafta sürmektedir.

İmplant Sinire Baskı Yaparsa Ne Olur?

Eğer implant sinire baskı yaparsa bunun sonucunda hasra ağrı, uyuşma veya yanma gibi şikayetlerde bulunabilir. Bu, implant sonrası ağrı yorumları arasında sıklıkla görülen bir durumdur. Doğru tedavi uygulanmazsa sinir zedelenmesi kalıcı hasara sebep olabilir.

İmplant Enfeksiyonu Nasıl Anlaşılır?

İmplant sonrasında enfeksiyon oluşabilir. Bu enfeksiyonu anlamak için bazı belirtiler vardır. Bunlardan biri ağrı ya da rahatsızlıktır. Eğer hasta ağrı ya da rahatsızlık duyuyorsa enfeksiyon oluşmuş olabilir. Diş implantının bulunduğu bölgede hissedilen ağrı, enfeksiyonun bir belirtisi olabilir. Bu ağrı, söz konusu bölgeye baskı yapar. Bu nedenle özellikle çiğneme ve basınç durumlarında artar.

Şişlik ya da kızarıklık, enfeksiyonun bir diğer belirtisidir. İmplant yapılan bölgede görülen şişlik ya da kızarıklık, enfeksiyonun varlığını gösterebilir.