Bu makaledeki başlıklar
Diş zonklaması neden olur ve nasıl geçer soruları en çok birlikte araştırılan sorulardır. Zonklama hissiyatı dişte ağrıdan ziyade farklı bir his ile ifade edilir. Durduk yere başlayan bir sızlama olabildiği gibi bastırınca ağrıyan diş olarak da adlandırılmaktadır. Her iki durumda da dayanılmayacak bir rahatsızlık yarattığı için tedavisi başlanmalıdır.
Tedavi sürecinde diş zonklaması neden olur sorusunun cevabı önemlidir. Çünkü sebepleri saptandıktan sonra ancak tedavi süreci daha net gerçekleşecektir. Hastanın zonklamasına neden olanlar neticesinde ağrı ortadan kaldırılabilir. Genel itibari ile oluşan zonklamanın sebepleri ise benzerlik gösterir.
Sürekli Diş Zonklaması Neden Olur?
Uyutmayan diş ağrısı olarak da kimi zaman kendini gösteren bu durum karşısında değişik nedenlerden bahsedilebilmektedir. Ancak genel itibari ile diş ağrılarında da karşılaşılan bir durum olduğundan uzmanlar buna göre hareket edecektir.
Hastanın diş zonklaması neden olur konusunda elde edeceği bilgiler sadece tedavi sürecinde değil aynı zamanda önleyici bir özelliğe de sahiptir. Daha sonra zonklama yaşamamak adına nedenleri de bilmek gereklidir. Genel itibari ile zonklamanın sebepleri şu şekildedir:
1- Çürük Oluşumu
Diş ağrılarının temel sebebi tartışmasız çürüklerdir. Yetersiz hijyene ve çok şekerli tüketimi sonrası bakteriler türer. Bu bakteriler daha sonra dişe saldırarak çürükler meydana getirir. Üstelik çürüğe neden olan bakteriler belirli bir aşamada durmaz ve ilerlemeye devam eder. Çürüklerin normal ağrılar dışında anlık zonklama yaratması muhtemeldir.
2- İltihaplı Diş Zonklaması | Diş Zonklaması Neden Olur?
Zararlı bakteriler sadece çürük değil aynı zamanda diş etinde iltihaplanma meydana getirir. İltihaplanma sonrası dişte zonklama oluşacaktır. İltihapların çürüklere nazaran özellikle ağrı değil zonklama yarattığı bilinir. Çünkü iltihapların etki ettiği alan diş etleri de olduğundan ağız sağlığını ciddi anlamda etkileyecektir.
3- Yeni Yapılan Diş Tedavileri
Bilinenin aksine diş zonklaması neden olur cevaplarından birisi de yeni yapılan diş tedavileridir. Yapılan bu diş tedavileri ilk gün içinde özellikle zonklama meydana gelebilir. Dişin ve diş etlerinin sahip olduğu hassasiyet neticesinde bu tarz durumlar normal karşılanabilir. İlk günü aşan bir zonklama söz konusuysa durum hakkında doktora danışarak hareket edilmelidir.
Diş Zonklaması Nasıl Geçer?
Diş zonklaması neden olur konusunda belirtilen durumlara göre inceleme yapılır. Eğer hastanın çürüğü varsa klasik bir çürük temizleme ve dolgu yapılarak durum sonlandırılabilir. Fakat iltihap bulunuyorsa daha detaylı inceleme yapılacaktır.
İltihabın durumu zonklamanın ağırlığını aynı zamanda tedavi süresini de belirler. İltihap yeni oluştuysa genel bir temizlik ve ilaç kullanımı ile kontrol altına alınabilir. Fakat ilerleyen iltihap durumları zonklama yaratacaktır. Bu yüzden yüksek mg antibiyotik kullanımı dışında olası cerrahi müdahaleler de gerekebilir.
İstanbul’da bulunan kliniğimizden randevu alarak yaşadığınız bu zonklamadan siz de kurtulabilirsiniz. Sağlıklı bir diş ve ağız için uzman doktorlarımız en iyi tedavi şekline karar verecektir.