Bu makaledeki başlıklar
Geçmeyen diş iltihabı nasıl tedavi edilir? Tedavi süreci hastanın durumuna göre karar verilmektedir ve birden fazla yöntem bulunur. Diş kökü iltihabı hastanın yaşadığı bazı durumlardan dolayı meydana gelir.
Görülen diş kökü iltihabı belirtileri sonrasında acilen tedavi başlatılmalıdır. Zira diş eti iltihabına neden olan faktörler hastada farklı semptomların da ortaya çıkmasına neden olur. Aynı zamanda bu iltihap vücudun farklı alanlarına da yayılabilir.
Diş iltihabı bir diş hekimine başvurmadan kolay kolay geçmeyen bir durumdur. Var olan zararlı bakterilerin diş köküne nüfuz etmesiyle birlikte oluşan iltihap ancak doktor gözetiminde kontrol altına alınır.
Diş etlerinde iltihaplanma çok sık rastlanan bir durumdur. Bu sorunu ortadan kaldırmak adına günümüzde üç farklı yöntem tercih edilmektedir. Diş iltihabı nasıl tedavi edilir kapsamında ele alınan bu üç yöntem hastaya göre uygulanacaktır.
Diş İltihabı Nasıl Tedavi Edilir?
İltihaba neden olan faktörlere bağlı olarak tedavi etmek mümkündür. Bakterilerin yayılmasıyla meydana gelen çeşitli iltihap türlerinin ilerleme durumuna göre diş sağlığı tehdit ettiği görülür. Bu yüzden diş iltihabı nasıl tedavi edilir sorusuna cevap vermeden önce hastanın ağız sağlığı konusunda uzman incelemesi şarttır.
Diş kökü iltihabı tedavisi kapsamında genel olarak tercih edilen yöntemler şu şekildedir:
1- Diş Temizliği
Temelde diş kökü iltihabına yapılacak tedavi yöntemi genel diş temizliğidir. Özellikle yeni başlamış diş iltihabı nasıl tedavi edilir konusunda etkili olacaktır. Diş hekimi tarafından iltihaplanmaya neden olan bakteri yok etmek amacıyla diş taşı ve genel ağız temizliği yapılacaktır. Temizlenmeyen ve hijyenik ortam elde edilmeyen durumlarda bakterilerin ilerlemesine yol açabilir.
2- Antibiyotik Kullanımı
Diş iltihabı denildiğinde akla ilk gelen tedavilerden birisi de antibiyotik kullanımıdır. Uzman tarafından reçetelenecek olan antibiyotik iltihabın sönmesine ve yok olmasına neden olur. Fakat burada uzmanın belirttiği kadar antibiyotik kullanılmalı ve sonrasında yine kontrole gidilmelidir. Aksi durumda antibiyotik kullanımın fazla olmasıyla birlikte hasta farklı noktalardan zarar da görebilir.
3- Antibiyotik ile Geçmeyen Diş İltihabı için Cerrahi Müdahale
Her ne kadar diş iltihabı nasıl tedavi edilir konusunda antibiyotik etkili olsa da ilerleyen durumlarda yeterli gelmeyecektir. İleri seviyede oluşan iltihaplar için cerrahi müdahale gerekebilir. Bu cerrahi müdahale için uzman gerekli hazırlıkları yaparak kısa sürede tedaviyi başlatacaktır. Diğer yöntemlere göre meşakatli olsa da kesin çözüm sunacaktır.
4- Diş İltihabı Nasıl Geçer? Evde Diş İltihabı Nasıl Tedavi Edilebilir?
Evde diş iltihabı nasıl tedavi edilir konusunda yapılabilecekler kısıtlıdır. Hasta özellikle şişen diş etlerini zorlamamalı, dişlerini fırçalarken dikkat etmelidir. Tedavi değil ancak sert yiyeceklerden uzak durarak hareket ederse iltihap alanına da zarar vermeyecektir.
Temel tedavi yöntemi ancak bir uzman aracılığıyla gerçekleşecektir. Bu noktada kliniğimizdeki uzmanlardan destek alabilirsiniz. İltihap durumuna göre değerlendirme yapılarak kısa sürede bu sorundan kurtulmanız mümkün olacaktır.