Diş Kaplamaları

Kaplama Diş Kaç Günde Oturur?

kaplama-dis-kac-gunde-oturur

Kaplama diş kaç günde oturur sorusu bu tedaviyi seçmeyi düşünenleri ya da tedavisi gerçekleşenleri oldukça ilgilendiren bir sorudur. Kaplama diş tedavisi son dönemlerin oldukça popüler tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Özellikle diş yapısında meydana gelen madde kayıplarıyla beraber oluşan diş çürüklerini, diş kırıklarını, dolgu problemlerini gidermek amacıyla uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra estetik amaçlı da kullanılan bu yöntem hastaların kaplama diş kaç günde oturur sorusunu yöneltmesine neden olmaktadır.

Kaplama Diş Kaç Günde Oturur?

kaplama-dis-kac-gunde-otururKaplama dişler var olan dişlerinizin üzerine ilk aşamada iki şekilde uygulanmaktadır. Metal destekli ve zirkonyum kaplama şeklinde seçenekleri bulunmaktadır. Zirkonyum kaplama fiyatları göz önünde bulundurulduğunda kalitesinden bağlı olarak en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra metal destekliler de oldukça popülerdir.

Kullanılan maddeden kaynaklı oturma süreçleri değişkenlik gösterebilmektedir. Özellikle tercih ettiğiniz kliniğin ve hekiminizin bu süreçte önemli bir rolü bulunmaktadır. Birkaç saat içerisinde oturabildikleri gibi bazı hastalarda kaplama tercihine ve ağız yapısına göre bu süreç birkaç hafta sürebilmektedir.

Zirkonyum Kaplama Diş Kaç Günde Oturur?

kaplama-dis-kac-gunde-otururZirkonyum kaplama diş kaç günde oturur sorusu bu tedaviyi tercih edenleri ilgilendiren önemli konular arasında yer almaktadır. Zirkonyum kaplamaların oturması oldukça hızlı gerçekleşir. Burada süreci değiştirecek konu kaplama yaptırdığınız diş sayısıdır. Üç dört adet dişinizde kaplama işlemi uygulandıysa oturma ve alışma süreci yarım saat içerisinde gerçekleşir. Çok daha fazla dişte kaplama gerçekleştiyse üç dört saat içerisinde oturur ve yeni dişlerinize alışırsınız.

Metal Destekli Kaplama Diş Kaç Günde Oturur?

Metal destekli kaplamak alt yapısında bulunan metalden kaynaklı ışık geçirgenliği olmayan dişlerdir. Fakat bu dişlerde tıpkı zirkonyum kaplama diş gibi oldukça estetik görünüme sahiptir. Kalıcı kaplama dişler arasında yer alan metal desteklilere alışma süreci birkaç hafta sürebilmektedir. Daha sonra günlük hayatınıza rahatlıkla devam edebilir ve alışkanlıklarınızı sürdürebilirsiniz.

Kaplama Dişe Alışmak İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

kaplama-dis-kac-gunde-otururKaplama diş kaç günde oturur sorusuna ilave olarak en çok merak edilen bir diğer konu ise kaplama dişlere alışmak için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğidir. Zirkonyum ile dişlerinizin yüzeylerinde değişme gerçekleşir. Diş minesi yerine artık zirkonyum ya da porselen yüzeyi hissetmeye başlıyorsunuz. Eğer birkaç dişinizde kaplama işlemi yapıldıysa alışma sürecini minimum seviyede yaşarsınız. Nerdeyse alışma sürecine girmeden birkaç saat içerisinde ayak uydurabilirsiniz.

Eğer çok sayıda dişlerini kaplattıysanız bu yüzeye alışmak için bazı aşamalara dikkat etmeniz gerekebilir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

  • İlk günlerde yavaş çiğneyerek çiğneme eylemine kaplamalarınızı ve kendinizi alıştırın.
  • Başlarda sert yiyecekler tüketmeyin kendinizi bu konuda zorlamayın.
  • Sıklıkla konuşma pratiği yaparak zirkonyum kaplama ya da porselen kaplamalara dil ve dudaklarınızı alıştırın.

Kaplama Dişin Oturmadığı Nasıl Anlaşılır?

Kaplama diş çeşitli sebeplere bağlı olarak ağzınıza oturmayabilir. Bu da sizlerin yaşam kalitenizi düşürerek rahatsızlık hissetmenize neden olur. Kaplama diş kaç günde oturur sorusunun cevabını buldunuz ve durumun sizler için çok da normal gitmediğini anladıysanız hekiminize başvurmanız gerekmektedir. Aşağıdaki tabloda kaplamalarınızın oturmadığını tespit edebilmeniz için birkaç durum verilmektedir.

Kaplama Dişin Oturmama Belirtisi Açıklaması
Estetik Sorunlar Kaplamalarınızın doğal dişlerinizle uyumlu olmadığını ve estetik görünmediğini düşünüyorsanız oturmama problemi yaşıyor olabilirsiniz.
Diş Eti Tahrişi Yapılan kaplama diş, diş etinize zarar veriyorsa kanama veya tahriş gerçekleşiyorsa oturmama sorunu yaşıyor olabilirsiniz.
Konuşma Problemi Kaplama dişleriniz yanlış pozisyonlarda takıldıysa bu konuşma problemi yaşamanıza sebep olabilir ve dişlerinizin oturmadığı anlamına gelebilir.
Dişlerde Ağrı ve Rahatsızlık Hissi Kaplama dişlerinizi dilinizle kontrol ettiğinizde keskin kenarlara sahip olduğunu düşünüyorsanız dişleriniz oturmamış olabilir.

 

Tabloda bahsedilen problemlerle uğraşmamak için Mehmet Eker Diş Kliniği’mizde yaptıracağınız dişlerinizle kaplama tedavisini sorunsuz şekilde gerçekleştirebilir ve hayatınıza devam edebilirsiniz.

Kaplama Diş Yaptırdıktan Sonra Ağrısı Ne Kadar Sürer?

Kaplama diş ağrısı kişisel faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Diş yapınızda meydana gelen değişikliklerden kaynaklı ağrı hissetmeniz oldukça doğal bir durumdur. Bu ağrılar birkaç gün veya birkaç hafta sürebilmektedir. Daha sonra diş tamamen oturur ve ağrı hissi ortadan kaybolur. Eğer süreç beklediğinizden uzun sürüyorsa hekiminize başvurmanız önerilmektedir.

Kaplama Diş Kaç Günde Oturur Konusu Hakkında Sık Sorulan Sorular

kaplama-dis-kac-gunde-otururKaplama diş kaç günde oturur konusu hakkında bazı kafa karışıklıkları oluşabilir. Bu konu hakkında sık sorulan sorulardan bazıları şu şekildedir;

1- Kaplama Diş Kaç Saatte Yapışır?

Kaplama dişlerin dişe sabitlenmesi için yapıştırıcı madde kullanılmaktadır. Bu maddelerin kaplama dişi yapıştırması bir iki saat içerisinde gerçekleşmektedir.

2- Kaplama Dişe Alışmak Ne Kadar Sürer?

Bu süreç hastadan hastaya göre değişkenlik gösterebilmektedir. Birkaç saate alışabileceğiniz gibi birkaç günde veya hafta da dişlerinize adapte olabilirsiniz.

3- Zirkonyum Kaplamada Leke Oluşur mu?

Zirkonyum karar mı konusu hastaların kafasını karıştırmaktadır. Zirkonyum maddesi leke tutmaya ve kararmaya karşı oldukça dirençlidir. Yani bu olumsuzlukların gözlemlenmesi neredeyse imkansızdır. Fakat uzun vadede diş temizliğini aksatmamanız estetik açıdan önemlidir.