Diş İmplant

Başarısız İmplant Belirtileri Nelerdir?

basarisiz-implant-belirtileri-nelerdir-

Başarısız implant belirtileri her hastada farklı sonuçlar gösterse de ortalama her hastada aynı belirtiler görülmektedir. Başarısız implant vücut tarafından kabul edilmeyen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan implantlardır. Bu durum sonucunda bazı belirtiler yaşanır. Başarısız implant belirtileri aşağıda detaylı şekilde anlatılmıştır.

Aslında başarısız olma ihtimali çok düşük olan bir tedavi yöntemidir. Oldukça zorlu ve uzun bir süreç olan implant uygulamasının başarısız olmasının ise birçok nedeni vardır. Önemli olan hem maddi olarak oldukça maliyetli olan hem de acılı-ağrılı bir süreç olan bu uygulamayı yaptırdıktan sonra yapılması gerekenlere uymaktır. Uyulmadığı takdirde ise başarısız implant belirtileri ortaya çıkar.

İmplantlar Hakkında Bilgi

basarisiz-implant-belirtileri-nelerdir-Herhangi bir sebepten dolayı kaybedilen dişlerin yerine, diğer dişlere zarar vermeden uygulanan ve diş kökü görevi gören bir tedavi yöntemidir. İmplant tedavisinde kullanılan dişler kesinlikle vücuda zarar vermez. Kaplama diş ile farkı ise kaplama dişte diş tamamen kaybedilemeden yapılır ancak implant tedavisi tamamen kaybedilen dişlerin yerine yapılmaktadır.

Lokal anestezi ile yapılan bu tedavinin sonrasında şişlik, ağrı gibi şikayetler bir süre yaşanabilir. Çünkü oldukça zorlu bir işlemdir. Dikiş atılması sebebiyle ağız içerisinde bir süre hassasiyet şikayetleri de olabilir. Tedavi sonrasında en geç bir hafta içerisinde eski sağlığınıza tekrar kavuşabilirsiniz. Ancak doktorun tavsiyelerini mutlaka dikkate almalı ve ağız bakımınızı özenle yapmalısınız.

Başarısız İmplant Belirtileri Nelerdir?

İmplant yaptırdıktan sonra hastalar gerekli ilaçları kullanmalı, doktor tarafından verilen gargaraları zamanında yapmalıdır. Aksi takdirde implant tedavisi başarısız olabilir. Başarısız implant belirtileri aşağıda sıralanmıştır. Ancak bazı başarısız implant belirtileri çok daha ciddi sorunlara yol açabilir. Bu sebeple dikkatli olunmalı ve bu belirtiler görüldüğünde mutlaka diş hekimine başvurulmalıdır.

İmplant Sonrası Enfeksiyon İmplant yapıldıktan sonra enfeksiyon olduğunu anlamak oldukça zordur. Çünkü genelde implant tedavisi sonrasında enfeksiyon beklenen bir durumdur. Bunun normal bir enfeksiyon mu yoksa başarısız implant belirtileri çeşitlerinden olan enfeksiyon mu ayırt etmek gerekmektedir. Başarısız implant sonrası enfeksiyonda neler yaşanır aşağıda verilmiştir.

·        Operasyon sonrası yüzde şişlik inmez.

·        Ağızda yoğun ve rahatsız edici bir koku oluşur.

·          Diş etlerinde kızarıklık oluşur.

·        İmplant yapılan bölgede kanama meydana gelir.

·        İmplant bölgesinde sarı akıntılar olur.

Bölgede acı ve ağrı geçmez.

Ve implant bölgesinde fistül oluşumu başlar.

 İmplant Sonrası Geçmeyen Ağrı Başarısız implant belirtileri içerisinde yer alan bu maddenin birçok sebebi vardır. Bu sebepler şöyledir:

·        Gevşek Diş implant yerleşimi

·        İmplant bölgesinin enfeksiyon alması

·        Sinir hasar oluşumu

 

İmplant Sonrası Geçmeyen Şişlik İmplant tedavisinden sonra yaşanan şişlik iltihabın olduğu anlamına gelir. Eğer önlem alınmazsa implant diş kaybedilebilir. Bu sebeple başarısız implant belirtileri neticesinde; ağız hijyenine dikkat etmemek, büyük hasar oluşumları ve diş eti seviyesinin azlığı gibi durumlar da şişliğe sebep olur. Aşağıdaki durumlarda dişte şişliğe sebep olabilir.

·        Operasyonun temiz ortamda yapılmaması

·        İmplantın yanlış takılması

·        Hastalığın ağız bakımlarını düzenli yapmaması

·        Hastanın sigara kullanımı

·        Doku örtüsünün dikkatsiz yapımı

 

 

Dil ve Dudakta Uyuşma

 

İmplant tedavisi öncesinde hastanın ağız içi sinir durumu incelenir. Eğer implant yanlış açıyla ve yanlış uzunlukta yerleştirilirse sinire değer ve ağızda sinir ve his kaybı yaşanabilir.
 

Diş etlerinde çekilme sorunu

 

Başarısız implant belirtileri arasında bir diğer olay da diş eti çekilmesi sorunudur. İmplant çevresinde diş eti çekilmesi veya boşluk oluşması gibi sorunlar yaşanabilir.
Yerinden çıkmış ve oynamaya başlamış diş

 

İmplantın sallanması, yerinden oynaması gibi durumlar başarısız implant belirtileri arasındadır.

 

Tutmayan İmplant Nasıl Çıkartılır?

basarisiz-implant-belirtileri-nelerdir-Yapımı oldukça zorlu ve uzun bir süreç olan implant eğer başarısız olduysa başarısız implant belirtileri görülür. Daha sonrasında çok basit bir şekilde bu diş geri çıkarılabilir. Hastanın lokal anestezi altında kolayca implant dişi alınır. Sonrasında eğer implantın çevresindeki kemikte herhangi bir deformasyon yoksa genelde kemik greftine gerek kalmaz. Hastaya implant yeniden uygulanır.

İmplantların Başarısız Tedavisi Neden Olur?

Başarısız implant belirtileri anlatıldı ancak implantlar neden başarısız oluyor? Çok az rastlanan bir durum olsa da başarısız implantın nedenleri bulunmaktadır. Başarısız implant nedenleri aşağıda verilmiştir.

  • İmplant tedavisi olan hastanın sonrasında dikkatli olmaması başarısız implant sebeplerinden birisidir. Hasta kontrollerine düzenli gitmez ve ağız bakımına dikkat etmezse implant başarısız olabilir.
  • İmplant tedavisi sonrası 3 ile 6 aylık dönem oldukça önemlidir. İyileşme dönemi olarak adlandırılan bu dönem de yapışkan, sert yiyeceklerden uzak durulmalı, aşırı sert ısırma gibi yanlışlar yapılmamalıdır.
  • Oldukça ciddi bir ameliyat olan implant ameliyatlarında klinik seçiminiz oldukça önemlidir.
  • Sigara içmekte bu süreci olumsuz etkileyen durumlar arasında yer alır.
  • Çene kemiği güçlü olmayan hastalarda da başarısız sonuçlanan implantla karşılaşılabilir.

İmplantların En İyisi Hangisidir?

basarisiz-implant-belirtileri-nelerdir-Son zamanların en sık kullanılan tedavi yöntemlerinden birisi de implanttır. Sadece yaşlılarda değil genç yaşta implant yaptırmanın da mümkün olduğu bu tedavide farklı malzemelerde kullanılmaktadır. Bu malzemelere kişilerin isteklerine ve ihtiyaçlarına göre diş hekimi eşliğinde karar verilmektedir.

İmplant yaptırmak isteyenler öncesinde bu malzemeleri araştırmalıdır. Ana hatlarıyla ise implant yapımında şu malzemeler kullanılır:

  • Titanyum
  • Zirkonyum
  • Seramik

İmplantların Başarısız Tedavisi İçin Neler Yapılır?

Başarısız implant belirtileri kendini hissettirmeye başladığında mutlaka bir diş hekimine başvurmalısınız. Bu tedavide klinik tercihi oldukça önemlidir. Tecrübe ve dikkat gerekli olan bu tedavide süreç boyunca işinin arkasında duracak klinik bulmak mühimdir. Siz hastalara özel olarak Mehmet Eker Diş Kliniği tavsiye edilir.

Eğer başarısız implant belirtileri ile karşılaştıysanız mutlaka hemen bir diş hekimine başvurmalısınız. Daha sonrasında gerekli muayene yapıldıktan sonra diş hekimi tedavi seçeneklerini hastaya sunar. Diş hekimi ve hasta birlikte ortak bir karara varır. Ancak genelde implant yeniden yapılır. Bu süreçte farklı tedavi seçenekleri de sunulabilir.

Başarısız İmplant Belirtileri Hakkında Sık Sorulan Sorular

basarisiz-implant-belirtileri-nelerdir-Uzun yıllar kalıcı olan ve kaliteli materyallerden yapılması sebebiyle oldukça çok tercih edilen implant tedavi bazı durumlarda başarısızlıkla sonuçlanabilir. Yukarıda başarısız implant belirtileri nelerdir ve sonrasında neler yapılmalıdır gibi sorulara cevap verilmiştir. Başarısız implant belirtileri hakkında diğer merak edilen sorular ise aşağıda verilmiştir.

1 – İmplantın Başarısız Olduğu Nasıl Anlaşılır?

İmplant uygulaması yapılan diş hastanın fark edebileceği kadar çok hareket ediyorsa ve düşme durumu söz konusu ise diş implantları  tutmamış demektir.

2 – Başarısız İmplant Belirtileri ne Kadar Sürede Anlaşılır?

Başarısız implant belirtileri arasında pek çok rahatsızlık bulunmaktadır. Bunların ortaya çıkış süresi ise implant tedavisi sonrasında 2 ile 3 hafta kadar sürmektedir.

3 – Tutmayan İmplanta ne Yapılır?

Eğer başarısız implant belirtileri yaşıyorsanız hemen bir diş hekimine başvurmalısınız. Ortada başarısız bir tedavi varsa o dişe tekrar implant uygulaması yapılabilir. Böyle olumsuz durumlarda sebep araştırılmalı ve yeniden bu işlem yapılmalıdır.

4 – Zirkonyum İmplant Nedir?

Zirkonyum implant eksik dişlerin yerini doldurmak ve estetik bir görünüm sağlamak amacıyla yapılan yapay bir diş köküdür. Metal içermez bu sebeple alerjik reaksiyon göstermez. Ayrıca oldukça doğal bir görünümü sağlar ve gerçek dişten ayırt edilmez.