Diş İmplant

2024 Vidasız İmplant Fiyatları Ne Kadar?

2024-vidasiz-implant-fiyatlari-ne-kadar

Vidasız implant fiyatları klasik implant fiyatlarına göre farklılık göstermektedir. Eksik dişlerin tamamlanması için yapılan bu tedavi kendi içerisinde vidalı ve vidasız olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Özel bir tasarım ile çene kemiğine tutturularak yapılan vidasız implant tedavisi her hasta için uygun değildir. Diş hekimi kontrolüyle karar verilir.

Takma diş tedavisinden farklı olan bu implant uygulamasında bu iki yöntemden biri hastanın sağlık durumuna ve isteklerine göre değişmektedir. Hangisinin daha avantajlı olduğu, vidasız implant fiyatları ve bu iki tedavi arasındaki farklar gibi tüm sorular aşağıda sıralanmıştır.

Vidasız İmplantlar Nasıl Yapılır?

2024-vidasiz-implant-fiyatlari-ne-kadar2024-vidasiz-implant-fiyatlari-ne-kadar2024-vidasiz-implant-fiyatlari-ne-kadar

2024-vidasiz-implant-fiyatlari-ne-kadar

Vidasız İmplant Fiyatları

2024-vidasiz-implant-fiyatlari-ne-kadar

Vidasız implant fiyatları sürecin en sonunda öğrenilmesi gereken bir konudur. Öyleyse vidasız implant süreci nasıl işler neler yapılır? Vidasız implant sürecinin kısa ve küçük işlemlerle yapılan bir tedavi yöntemi olduğuna değinildi. İşte aşamalar şu şekildedir.

  • Muayene edilen hastaya ilk etapta bu tedavinin uygulanıp uygulanamayacağına karar verilir.
  • Uygun görülen hasta için tedavi planı oluşturulur.
  • Hastanın ağız ve çene yapısına göre ölçüler alınır.
  • Laboratuvar ortamında dişler hazırlanır.
  • Hastaya anestezi uygulanarak, kök kısımları için çenede boşluklar açılır.
  • Açılan boşluklara titanyum implant parçaları yerleştirilir. Son olarak ise yapay diş ağız içine konumlandırılır.

Vidalı İmplant Yapılışı Nasıldır?

2024-vidasiz-implant-fiyatlari-ne-kadarVidalı implanların yapılışı vidasızlara göre daha uzun ve canlı implant ameliyatı şeklinde cerrahi işlemler gerektirir. Bu sebeple de vidasız implant fiyatları farklılık gösterebilir. Vidalı implant süreci ise şu şekilde sıralanmıştır.

  • İlk olarak doktor implant vidası yerleştireceği bölgeye lokal anestezi uygular. Böylece hasta acı ve ağrı hissetmez.
  • Daha sonra diş hekimi kesikler açar. İmplant vidasının yerleşeceği alan açığa çıkar.
  • Diş hekimi özel matkap adı verilen bir aletle kemik dokusuna bir delik açar.
  • İmplant başlığı özel aletlerle deliğe yerleştirilir. Sonrasında yerleştirilen alan güzel bir şekilde sıkıştırılır.
  • Yerleştirilen implant kemik dokusu ile birleşmelidir. Bu ise bir süreci kapsar. Genellikle birkaç ay sürmektedir. Kişilerin vücut yapısına göre de değişkenlik göstermektedir.
  • Kemik dokusu ile implant yerleştikten sonra dişin artık yapıştırılması gerçekleştirilir. Ancak süreç bitiminde düzenli olarak diş hekimi kontrolüne gidilmelidir. Diş hekiminin verdiği ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Katı ve sert gıdalardan bir süre uzak kalınmalıdır.

Son olarak nadiren de olsa vidalı implantlarda başarısız implant belirtileri görülebilir. Sık karşılaşılmayan bir durum olsa da böyle bir durumla karşılaşılırsa anında diş hekimine gidilmelidir.

Vidasız İmplant Yaptıranlar Nasıl Yorumlar Yapmıştır?

Vidasız implant yaptıranlar yaptıkları yorumlarda olumlu ve olumsuz yargılar bulunmaktadır. Ancak memnuniyet kişilerden kişilere farklılık göstermektedir. Her hastanın ağzı yapısı, tedavi süreci ve memnuniyet derecesi farklılık göstermektedir. Vidasız implant fiyatları yüksek diyerek klinik tercihlerinde hatalar olabilir. Bu olumsuzluklar da yorumları etkileyebilir. Bu konu da bazı faydalar aşağıda sıralanmıştır.

Daha Az Ağrı Diş implantı çene kemiğine vida olarak direk yerleştirilmediği için daha az hassasiyet ve ağrı olur.
Daha Hızlı Tedavi Süresi Vidasız diş implantlarında tek bir kez diş hekimine giderek sürecinizi tamamlayabilirsiniz.
Daha Fazla Güç Ve Dayanıklılık Vidasız diş implantları klasik implantlar kadar başarılı ve dayanıklıdır. Ayrıca bu dayanaklılık yanında vidasız implant fiyatları da hastaları etkilemektedir.
Estetik Görünüm Yapay diş implantlarında diş implanta tutturulduğu için vidanın görünmesi mümkün değildir. Böylece doğal ve estetik bir görünüm kazandırır.
Vida Gevşemesi Sorunu Yok Klasik implantlarda implant sonrası süreçte zamanla vidalar gevşeyebilir. Ancak vidasız implantlarda yapay diş doğrudan implanta bağlandığı için gevşeme sorunu otomatik olarak ortadan kalkar.

 

Görüldüğü üzere vidasız implant süreci oldukça kısadır. Özellikle vidalı implantta olduğu gibi bir iyileşme süreci yoktur. Genelde diş yerleştirme sürecinden sonra hastalar birkaç gün içerisinde iyileşir. Tüm bu süreçlerde hastanın bu tedaviyi yaptırmak istemesine sebep olmaktadır.

Vidasız İmplant Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

2024-vidasiz-implant-fiyatlari-ne-kadarVidalı ve vidasız implant fiyatları dışında başka avantaj ve dezavantajlarda bulunur. Her işlemde olduğu gibi süreci etkileyen durumlar mutlaka tedavi öncesi öğrenilmelidir. İlk olarak vidasız implant avantajları aşağıda sıralanmıştır.

  • Küçük cerrah işlemlerle yerleştirilebilir.
  • İyileşme süreci oldukça hızlıdır.
  • Tedavi süresi kısadır.
  • İmplant tedavisi sürecinde vida kullanılmadığı için gevşeme sorunu yaşanmamaktadır.

Vidasız implant tedavisinin dezavantajları ise şöyledir.

  • Her hastaya uygulanmayabilir.
  • Özellikle kemik yapısı uygun olmayan bazı hastalar vardır. Bunlar için asla uygun değildir. Bu sebeple doktor kontrol ettikten ve gerekli muayeneyi yaptıktan sonra karar verilir.

En İyi Vidasız İmplant Markaları Nelerdir?

Vidasız implantlar duruma göre ve vidasız implant fiyatları doğrultusunda tercih edilebilir. Ancak hangi markalar tercih edilmeli ve neye göre tercih edilmelidir? İşte bu sorunun cevabı:

Bicon Vidasız İmplantlar Kısa ve geniş tasarımları ile oldukça hızlı iyileşme süreci sağlar.
Straumann Vidasız İmplantlar Yüksek kalite içeren vidasız implant markasıdır. Estetik ve dayanıklılığı ile ön plandadır.
Ankylos Vidasız İmplantlar Özellikle ön dişlerdeki eksiklikler için geliştirilmiştir. Oldukça da doğal bir görünüm sağlar.
Zimmer Biomet Vidasız İmplantlar Gelişmiş teknolojileri kullanarak oldukça uzun süreli kullanılan implant çeşitlerindendir.
Nobel Biocare Vidasız İmplantlar Oldukça yenilikçi bir tarz elde eden bu vidasız implant markası oldukça estetik ve fonksiyonel sonuçlar sunar.

 

Vidasız İmplant Fiyatları Nasıldır?

Vidalı implant fiyatları ile vidasız implant fiyatları arasında farklara sebep olan bazı durumlar vardır. Örneğin vidasız implant tedavisiyle vidalı implant tedavisinin temel farkı malzeme farklılığıdır. Ancak süreç içerisinde yapılan işlemler ve klinik seçimleriniz gibi faktörler fiyatları etkilemektedir. Ancak vidasız implant fiyatları hakkında ortalama bir şey söylemek gerekirse 5000 TL ile başlayıp yukarı doğru çıkmaktadır.

Vidasız implant daha kısa sürede ve küçük işlemlerle yapıldığı için genelde klasik implant tedavisine göre daha fiyatlıdır. Ancak hastaların süreçte yaşadığı durumlarda vidasız implant fiyatları değişebilir. Burada hastaların yapması gereken durum fiyata takılmak olmamalıdır. Oldukça önemli ve uzun süreli kullanılacak olan bu tedaviyi tavsiye olarak Mehmet Eker Diş Kliniği’ni ziyaret ederek yaptırabilirsiniz.

Vidasız İmplant Fiyatları Hakkında Sık Sorulan Sorular

2024-vidasiz-implant-fiyatlari-ne-kadarGenelde çene kemiği güçsüz olan hastalara uygulanan vidasız implantlarda adından da belli olduğu üzere implant kullanımı yapılmaz. Klasik implant sürecinden farklı işleyen bu tedaviye hastalar karar vermeden vidasız implant fiyatları hakkında araştırmalar yaparlar. Vidasız implant fiyatları hakkında tüm sorular yukarıda ve aşağıda detaylı olarak cevaplanmıştır.

1 – Vidalı İmplant mı Yapıştırma mı Hangisi Daha İyi?

İmplant tedavisinde hangi yöntemin uygulanacağına hastanın ağız ve diş sorunları muayene edilerek karar verilir. Bu sebeple hangisinin daha iyi olduğunu söylemek doğru değildir.

2 – Vidasız İmplant Var mı?

Genellikle çene kemiği yetersiz ya da zayıf olan hastalar için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Tedavisi süresi genellikle daha kısa sürede tamamlanmaktadır.

3 – Vidasız İmplant Fiyatları Nasıldır?

Vidasız implant fiyatları genelde diğer yöntemlere göre daha uygundur. Ancak süreç içerisinde yapılan işlemlerde farklılık olursa bu durum vidasız implant fiyatları listesinde değişikliğe sebep olmaktadır.

4 – Vidasız İmplant Tedavisi Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Vidasız implant yaptırmadan önce mutlaka diş köklerine, diş kemiğine ve diş etlerine mutlaka detaylı muayene yapılmalıdır. Bunların dışında ise hastada kalp, şeker gibi ciddi hastalıkların olup olmadığı kontrol edilmelidir. Vidasız implant fiyatları konusunda da gerekli araştırmalar yapılmalıdır.

5 – Zirkonyum İmplant Fiyatları Nasıldır?

Vidasız implant fiyatları dışında zirkonyum kaplamalarda da farklı fiyatlar söz konusudur. Ortalama 5000 TL’den başlar yaptırdığınız yerlere göre yükselebilir.