Diş İmplant

Adım Adım İmplant Aşamaları Resimli

adim-adim-implant-asamalari-resimli

İmplant aşamaları resimli olarak gösterildiğinde, hastalar tedavi sürecinde kendilerinin nelerin beklendiğini çok daha net şekilde anlar. Makalenin devamında implant aşamaları resimli olarak yer almaktadır.

İmplant Tedavisi Nedir?

Dişler; çiğneme, ısırma, yeme ve konuşma gibi fonksiyonlarda aktif olarak rol oynayan vücut bileşenleridir. Yaşam kalitesi ile direkt ilişkili olan bu bileşenler, çürükler başta olmak üzere farklı nedenlere bağlı olarak kalıcı olarak kaybedilebilmektedir. Böyle durumlarda eksik diş tedavileri gündeme gelir.

Eksik dişlerin giderilmesi için geliştirilen farklı tedaviler vardır. İmplant da bunlardan biridir ve son derece avantajlıdır. Bu tedavinin öne çıkan avantajları, aşağıdaki tabloda gösterilmiştir:

Avantajlar Açıklama
Uzun Ömür Düzgün bir bakım ile implantlar 25 yıl ve daha uzun süre sorunsuz olarak işlevlerini yerine getirir. Birçok uzmana göre bu tedavi ömürlük sonuç verir.
Doğal Görünüm Gerçek dişlere en yakın görünüme sahip olan tedavidir. Estetik kaygıları ve doğallık beklentilerini üst seviyede karşılar.
Dayanıklılık Titanyumdan yapılan yapay kökler, gerçek diş köklerine yakın bir dayanıklılığa sahiptir.
Kemik Kaybı Çene kemiğine uygulanan implantlar, buradaki kemik hücrelerini uyarır. Böylece olası kemik kayıplarının önüne geçer. Eksik dişin tedavi edilmemesi durumunda kemik kaybı kaçınılmaz olabilir.
Komşu Dişler Diğer tedavilerden farklı olarak burada komşu dişlerin yontulması ve küçültülmesi gerekmez. Dolayısıyla komşu dişleri de koruyan bir yöntemdir.
Konfor Sabit ve dayanıklı olmaları, hastalara konuşma, yeme ve çiğneme noktasında konfor sağlar.
Özgüven Hastalar, eksik dişlerinin yerine gelen doğal görünümlü protezler sayesinde daha özgüvenli olur.

Birçok avantajı olan bu tedavi, herkes için uygun bir seçenek değildir. Bazı hastalar için kaplama diş daha uygun bir yöntem olabilir. Kaplama diş yapıştırma ücreti daha uygun seviyede olduğundan bu durum da hastalar açısından önemli bir avantajdır.

Mehmet Eker Diş Kliniği, gerek implant gerekse de kaplama diş konusunda önemli bir deneyime sahiptir. Mevcut durumunuzu kontrol ettirmek ve sizin için en uygun tedavinin hangisi olduğunu öğrenmek için dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca implant aşamaları resimli anlatım sayesinde bu tedavi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

İmplant Aşamaları Resimli

İmplant, diğer eksik diş tedavilerine göre daha farklı aşamalara sahiptir. Ayrıca tedavi süresi de uzundur. Bundan dolayı birçok hasta için bu süreç bilinmez olarak kabul edilebilir. Resimli olarak bu aşamaları ortaya koymak, hastalardaki bilinmezliğin ortadan kaldırılması için çok önemlidir.

İmplant aşamaları resimli olarak aşağıda yer almaktadır:

1 – Muayene ve Planlama

İlk aşama, muayene ve planlamadır. Bu aşamada hastaların tedavi için uygun bir aday olup olmadıkları belirlenir. Ayrıca hastalara implantların direkt mi, yoksa kemik grefti sonrasında mı uygulanacağı yine bu evrede belirlenir.

Muayene ve planlama sürecinde hastalardan diş tomografisi alınır. Alınan tomografi ile çene kemiğinin uzunluğu ve kalınlığı milimetrik olarak ölçülür. Ayrıca çene kemiğinin yoğunluğu da değerlendirilir. İmplant aşamaları resimli anlatımda bu süreç çoğunlukla muayene görüntüsü şeklindedir.

adim-adim-implant-asamalari-resimliYapılan değerlendirme sonucunda hastalar tedavi için uygun bulunursa planlamaya geçilir. Planlama aşamasında implantların yerleştirilecekleri noktalar tespit edilir. Operasyonun uygulanması için hastaya randevu oluşturulur ve operasyona nasıl gelmesi gerektiği konusunda talimatlar verilir.

2 – Operasyonun Uygulanması

adim-adim-implant-asamalari-resimliOperasyonun bu aşamasında implantların uygulanacağı noktadaki yumuşak doku açılır. Böylece çene kemiğine ulaşılır.

Çene kemiğinde belirlenen noktalara implantlar yerleştirilir. Yerleştirme büyük bir özenle yapılır ve başlık kısmı ile çene kemiğinin kaynaşması için gerekli temasın sağlanması hedeflenir.

adim-adim-implant-asamalari-resimliİmplantların yerleştirilmesinin ardından açılan yumuşak dokular kapatılır. Dikiş ile yumuşak dokuların implantın üzerini kapatması sağlanır. Dikişler, ortalama 1 hafta sonra alınır. Ancak yerleştirilen yapan diş kökleri ile çene kemiğinin kaynaşması için 6-8 hafta arasında beklenmesi gerekir.

adim-adim-implant-asamalari-resimliTedavi öncesinde kemik grefti yapılmışsa bekleme süresi daha uzun olur. Buradaki iyileşme süresi, tamamen hastalara göre farklılık gösterir.

adim-adim-implant-asamalari-resimliİmplantların yerleştirilmesinden sonra gerekli ölçüler alınır ve yerleştirilecek protezler hazırlanması için laboratuvara gönderilir. Ölçü alma implant aşamaları resimli olarak modeller üzerinden yapılır. Ölçü sonrasında kullanılacak protezin rengi ve şekline dair hastalar seçim yapar.

3 – İyileşme Süreci

İmplantın yerleştirilmesinin ardından iyileşme süreci başlar. Buradaki süreç kendi içerisinde ikiye ayrılır. İlk süreç, atılan dikişlerin iyileşmesidir. Dikişler çoğunlukla 7-10 gün içerisinde iyileşir. Bazı hastalarda bu süre 2 haftaya kadar çıkar. İyileşme sonrasında dikişler alınır.

İkinci süreç ise yerleştirilen köklerin çene kemiği ile kaynaşmasıdır. Tedavinin en kritik noktalarından birisi budur. Kaynaşma tam olarak sağlanmadığında implant sallanır ve konforlu bir kullanım imkanı vermez. Ayrıca farklı sağlık problemleri de ortaya çıkabilir. Buradaki iyileşme süreci ise ortalama 6-8 haftadır. Bazı hastalarda bu süreç daha uzun veya kısa olabilir.

İyileşme süreci için implant aşamaları resimli anlatım içerisinde bir bölüm bulunmamaktadır. Zira hastaların bu süreçte yapması gereken herhangi bir işlem yoktur.

4 – İmplant Başlıklarının Çıkarılması

İmplant 2. aşama olarak da bilinen bu süreçte çene kemiği üzerindeki yumuşak dokulara kesi atılır. Böylece alttaki implantların başlıklarının (baş kısımları) görünür olması sağlanır. Son derece basit bir işlemdir ve lokal anestezi altında yapılır.

5 – Protezlerin Yerleştirilmesi

adim-adim-implant-asamalari-resimliSon olarak ise implantlara protezler yerleştirilir. Böylece tedavi tamamlanmış olur. Hastaların bütçelerine ve isteklerine göre zirkonyum veya porselen protezler tercih edilir. Bu protezler, diş kaplamasında kullanılan kaplamalarla benzer özellikler gösterir.

Porselen diş Kaplama fiyatları 2024 yılı için zirkonyumlara kıyasla daha uygundur. Ancak dayanıklılık ve estetik görünüm açısından zirkonyumların daha başarılı olduğu kabul edilir.

Başarısız İmplant Belirtileri Nelerdir?

Hastaların implant aşamaları resimli anlatımı dikkatle incelemeleri kadar başarısız tedavi belirtilerini de bilmesi gerekir. Tedavi başarısız olduğunda yaygın olarak ortaya çıkan belirtiler şunlardır:

  • Tedavi bölgesinde yoğun hassasiyet
  • İlgili noktada azalmayan ve giderek artan bir ağrı
  • Şişlik ve kızarıklık
  • Yüksek ateş
  • İmplantın hareket ettiğinin veya sallandığının hissedilmesi
  • İlgili bölgedeki diş etlerinin geri çekilmesi
  • Metal kısmın dışarıdan bakıldığında görülmesi
  • Tomografi ve röntgen görüntülerinde kemik kaybı olduğunun fark edilmesi

Bu tip belirtilerin fark edilmesi durumunda hastaların hemen doktorları ile iletişime geçmesi gerekir. İmplant aşamaları resimli sunum sonrasında diş hekimleri, başarısız tedavinin belirtileri ve hastaların böyle bir durumda ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi verecektir.

İmplant Fiyatları 2024

İmplant fiyatları 2024 yılında birçok faktörden etkilenir. İmplantın kalitesi, sayısı, yapıldığı malzeme gibi etkenlere bağlı olarak fiyatlar değişir. Ayrıca tedaviyi uygulayacak diş hekiminin deneyimi, kliniğin genel imajı ve konumu gibi faktörler de etkilidir.

Güncel ve doğru implant fiyatları için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Mehmet Eker Diş Kliniği, sahip olduğu deneyimi sizlerin sorunsuz bir süreç geçirmesi için kullanıyor.

İmplant Aşamaları Resimli Konusu ile İlgili Sık Sorulan Sorular

İmplant aşamaları resimli konusu ile ilgili sıkça sorulan sorular ve bunların yanıtları aşağıda yer almaktadır.

1 – İmplant Vidası Takıldıktan Sonra Diş Ne Zaman Takılır?

Vidanın takılmasından sonra ortalama 6-8 hafta beklenir. Bu süreçte vida ile çene kemiğinin kaynaması gerekir. Tam kaynaşma sonrasında protez diş takılır. Süre, hastalara göre farklılık gösterir. Bazı hastalarda bu süreç 4-6 ayı dahi bulabilir.

2 – Komple İmplant Nasıl Yapılır?

Komple implant için çene kemiğine dört adet implant yerleştirilir. Bunun üzerine ise tüm dişlerin bir arada olduğu bir protez konulur. İşlem, all on 4 dental implantlar olarak isimlendirilir.

3 – İmplant Aşamaları Resimli Olarak Nasıl?

İmplant aşamaları resimli olarak net şekilde hastalara aktarılır. Bu görüntüler, canlı bir işlemden alınarak veya bilgisayar ortamında oluşturularak hazırlanır.

4 – Dikişli İmplant Nasıl Yapılır?

Çene kemiğinin üzerindeki yumuşak doku kaldırılarak implantlar yerleştirilir. Bu aşamadan sonra kaldırılan yumuşak dokular yeniden yerlerine yerleştirilir ve açılan kesi dikişle kapatılır. Bu işlem, tedavinin önemli aşamalarından biridir.

5 – Üst Çene İmplant Bekleme Süresi Ne Kadar?

Üst çene için bekleme süresi 6-10 hafta arasındadır. Hastanın iyileşme hızına göre bu süre daha uzun veya kısa olabilir.