Diş Kaplamaları

Zirkonyum Diş Renkleri En Uygun Diş Renkleri

zirkonyum-dis-renkleri-uygun-dis-renkleri

Zirkonyum diş renkleri insanların diş renklerine en yakın renkleri içerisinde barındırır. Bu sebeple oldukça çok tercih edilir ve dayanıklılığı ile de ön plana çıkar. Dişlerin renkleri ele alındığında zirkonyum diş renkleri skalasında oldukça fazla seçenek bulunur. Kişiler önce nasıl bir diş istediklerine karar vererek seçimlerini bu doğrultuda yaparlar.

Birden fazla renk olması seçimi oldukça zorlaştırmaktadır. Bu sebeple zirkonyum diş renkleri seçimlerinde nelere dikkat edilmeli, hangi diş rengi nasıl özelliklere sahip tüm bilgiler aşağıda detaylı şekilde anlatılmıştır. Kaplama dişlerin oldukça tercih edildiği günlerde fiyatlar ise biraz yüksektir. Ancak tek diş kaplama fiyatları 2024 tek diş olması sebebiyle çok yüksek olmayacaktır.

Zirkonyum Diş Renkleri Nelerdir?

zirkonyum-dis-renkleri-uygun-dis-renkleriA1 A2 zirkonyum diş renkleri, B1 ve 1M2 zirkonyum diş renkleri hakkında tüm detaylı bilgiler diğer başlıklarda verilmiştir. Bu renkler dışındaki zirkonyum diş renkler aşağıda sıralanmıştır.

A3 Diş Rengi Dişlerin son derece doğal ve gerçekçi görünmesini sağlar. A1 ve A2 renklerine nazaran daha koyudur. Tüm diş eti renkleri ile uyumludur.
B2 Diş Rengi Diş rengi beyaz ve B1’e göre daha parlak olsun isteyenler için uygun bir tondur. B1’e göre daha doğal bir görünüme sahiptir.
C1 Diş Rengi Tamamen doğal beyaz renk tonudur. Bu nedenle kaplama yaptırırken doğallıktan uzaklaşmak istemeyenler için uygundur.
1M1 Diş Rengi Doğal beyaz diş renginin en açık halidir. Sadece çok iyi bakılan ve düzenli olarak diş beyazlatma uygulaması yapılan dişler bu renge sahiptir.
2M1 Diş Rengi Doğal beyazlığa yakın bir ton olarak geçer ancak gerçek diş beyazlığından biraz daha açıktır.
2M2 Diş Rengi Bu zirkonyum diş renkleri skalasından biri olan 2M2, Açık ve koyu renkler arasında geçiş tonu olarak düşünülebilir.

A1 Diş Rengi Yorumları Nasıldır?

Diş rengi skalasında açık ve doğal renk tonunu ifade eden bu rengi daha çok doğal diş rengi isteyenler tercih eder. Sağlıklı ve parlak görünen dişleri barındıran bu zirkonyum diş renkleri çeşitlerinden biri olan A1 kullanıcılar tarafından genellikle olumlu yorumlar alır.

Arada olumsuz yorumlar olsa da doğal ve sağlıklı diş görünümü isteyenlerin gözü kapalı tercih ettiği bir renktir. Ayrıca zirkonyum diş renkleri içerisinde pembe veya pembe tonlarında diş eti ile oldukça uyumlu olan bir renktir.

A2 Diş Rengi Yorumları Nasıldır?

zirkonyum-dis-renkleri-uygun-dis-renkleriA2 diş rengi A1 renginden daha koyu bir renge sahiptir. Orta seviyede bir doğal diş rengini yansıtır. A1 kadar parlak olmayan bu renk dişlerin fazla beyaz veya yapay görünmesini istemeyenler tarafından tercih edilir. Ayrıca A2 renk tonu zirkonyum diş renkleri skalasında daha doğal renk olarak tanımlanır. Birçok kişi tarafından tercih edilir ve oldukça olumlu geri dönüşler alınmıştır. Ancak herkesin memnun olması mümkün değildir.

B1 Diş Rengi Yorumları Nasıldır?

Beyaz ve parlak tonları ifade eden, zirkonyum diş renkleri skalasında dişlerini çekici göstermek isteyenler tarafından tercih edilir. Oldukça parlak ve beyaz dişlere sahip olmak isteyenlerin anında tercih ettiği bir renktir. Zirkonyum B1 diş rengi yorumları genelde olumludur. Çünkü kişiler kendi isteklerini ve doktorların tavsiyelerini dinleyerek bir tercih yaparlar.

1M2 Diş Rengi Nasıldır?

Doğal diş beyazlığına yakın olsa da biraz daha koyu bir tondur. Dişlerin hafifçe sararmış veya doğal beyazlıklarını kaybetmiş olduğu düşünülebilir. Eğer sizde diş renginize karar veremediyseniz doktorunuzdan fikir alabilir ve kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz. Çünkü zirkonyum diş renkleri tercihi kişiden kişiye farklılık gösterir. Örneğin ön kesici dişler köpek dişlerine göre daha açık renktir.

Porselen Diş Renkleri Değişim Gösterir Mi?

zirkonyum-dis-renkleri-uygun-dis-renkleriZirkonyum diş renkleri hakkında merak edilen sorular cevaplandırılmıştır. Porselen dişler konusunda ise öncelikle porselen diş kaplama fiyatları 2024 oldukça yüksektir. Peki bu maliyetli tedavi seçilmeye değer mi?

Öncelikle porselen dişler leke tutmaz. Asla renginde değişme meydana gelmez çünkü yapısı itibariyle cam gibidir. Oldukça dayanıklı olan bu diş ortalama 10 yıl kullanılabilir. Ayrıca mükemmel bir estetik gülüş sağlayan porselen dişler dişler arasındaki boşluklarda da çokça kullanılmaktadır.

Diş Rengi Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Zirkonyum kaplama diş yaptırırken zirkonyum diş renkleri seçeneğinden istediğinizi tercih edebilirsiniz. Ancak bu süreçte nelere dikkat edilmelidir.

Cilt tonu: Zirkonyum diş renkleri seçiminde önemli rol oynar. Mesela daha açık bir cilt tonuna sahip olan bir kişi genellikle daha beyaz dişlere sahip olmak ister.

Yüz Özellikleri: Diş rengi seçimlerinde yüz özellikleri de önemli yer tutar. Bazı zirkonyum diş renkleri, kişinin yüz özelliklerini daha iyi dengeler.

Doğal Diş Rengi: Zirkonyum diş renkleri seçilirken en önemli faktör hastanın doğal diş rengidir. Diş hekimi, hastanın ağız içi fotoğraflarını çekerek ve özel ışıklar altında inceleme yaparak doğal diş rengini belirler. Burada iş tamamen iyi bir klinik seçimindedir. Mehmet Eker Diş Kliniği bu konuda oldukça profesyoneldir.

Zirkonyum Mu Porselen Mi?

Porselen dişler ince bir yapıdadır ve bu sebeple estetik açıdan oldukça güzel durmaktadır. Ancak düz yazıda olduğu için çok fazla şekillendirilememektedir. Ama zirkonyum diş oldukça kolay şekil alabilen malzemeden yapılır. Normal dişlerde olduğu gibi kolaylıkla çiğneme ve parçalama işlemlerinde sorun çıkarmaz.

Ayrıca zirkonyum dişin daha uzun ömürlü olduğu görülmüştür. Porselen dişlerde ise uzun süre sonra hasar gördüğü gözlemlenmiştir. Kaplama dişlerde bir de en çok karşılaşılan sorun düşmesidir. Böyle durumlarda diş hekiminize giderek kaplama diş yapıştırma ücreti karşılında yaptırabilirsiniz.

Zirkonyum Diş Renkleri Hakkında Sık Sorulan Sorular

zirkonyum-dis-renkleri-uygun-dis-renkleriDiş kaplaması yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken şey yapılan dişlerin ana dişlerle renk konusunda uyumlu olmasıdır. Burada da iş iyi bir klinik seçimi yapmaktadır. Mehmet Eker Diş Kliniği bu konuda oldukça başarılıdır. Kafanıza takılan tüm detaylar yukarıda anlatılmıştır. Zirkonyum diş renkleri hakkında merak edilen diğer sorular aşağıda verilmiştir.

1 – En Çok Tercih Edilen Zirkonyum Diş Renkleri Nelerdir?

B grubu renkleri kırmızı, sarı tonları içerir ve B1, B2, B3, B4 olarak dört alt tona sahiptir. Ancak en çok tercih edilen zirkonyum diş renkleri arasında B1 diş rengidir.

2 – Sağlıklı Diş ne Renk Olur?

Sağlıklı dişler beyazımsı renkte olur ancak tamamen bembeyaz olmaz. Zirkonyum diş renkleri ise tamamen istediğiniz gibi olacaktır. Çünkü siz ne isterseniz o doğrultuda diş yapılacaktır.

3 – Zirkonyum Diş Sararır mı?

Zirkonyum malzemesi parlak ve pürüzsüz yüzeyleri sayesinde, diş taşı ve plak oluşumunu engelleyen kaliteli malzemeden yapılır. Ancak yanlış bakım ve kişiye bağlı sebeplerden ötürü sararmalar oluşabilir.

4 – Zirkonyum Diş Kaç Seansta biter?

Zirkonyum dişin tedavi süresi yaklaşık üç dört seansta tamamlanır. Yani yaklaşık bir hafta ile 10 gün arasında değişmektedir. Ancak tedaviler kişilerin diş ve diş etlerinde sorun varsa daha uzun sürebilir.

5 – Zirkonyum Dişin Kaç Çeşidi Vardır?

Zirkonyum diş kaplama örnekleri deyince çoğunlukla iki çeşit arasında durulur. Birincisi altyapı zirkonyum ve tam kontur zirkonyumdur. Altyapı olarak uygulanan zirkonyum dayanıklılığı daha fazla olduğu için uzun köprülerde daha çok tercih edilir.